Přejít na obsah

Jandax

Uživatel
  • Počet příspěvků

    125
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jandax

  1. Tak po dlouhém pátrání a zkoušení snad všech možností byla nakonec zjištěna závada v popraskaných svodech respektive samotného sedla wastegate klapky. Těch prasklin jsem si všimnul už při kontrole turba ale nepřikládal jsem jim velkou pozornost ale jak se ukázalo tak skutečně na těsnosti wastegate klapky velmi záleží. Oprava spočívala ve výměně svodů za nové v ceně necelé 4tis Kč plus sada těsnění cca 1400 Kč. Nyní turbo tlačí ve špičce skoro 1,3bar. Snad moje zkušenost někomu s podobným problémem pomůže.
  2. Přeji dobrý den, potýkám se s problémem u svého Roomstra 1.2 tsi (cbza). Motor mi při razantní akceleraci a otáčkami přes 4tis/min pada do nouzáku a diagnostika píše chybu p0922 low boost. Motor ztratí cca 30% výkonu. Dle diagnostiky turbo tlačí maximálně nějakých 1.1baru. Vše napovídalo že je vadná elektronická regulace obtoku ale po výměně za zcela novou byla situace stejná. Prohlédl jsem rotor a plášť turba jak z teplé tak studené strany, vůle má turbo zanedbatelné a viditelné poškození není. Dále mě napadlo jestli jen blbě neměří čidla tlaku v sacím potrubí ale po jejich výměně je situace stejná. Ze zvědavosti jsem provedl zkoušku kolik tlačí turbo na manželky Fabii která je naprosto v pořádku a u ní jsem zjistil plnící tlak maximálně nějakých 0.8baru. Už si s tím nevím rady a budu rád za každý nápad nebo zkušenost. Děkuji.
  3. Měl bych jednoduchý selský dotaz. Mám Roomstra 1.2 tsi s motorem CBZA, čili 63kw, řekněme že seženu na šrotišti řídící jednotku z podobného auta s motorem 1.2 tsi 77kw čili CBZB a vyměním jí za svojí, budu mít tedy výkon těch 77kw?? Popřípadě co obnáší taková výměna? Stačí čistě jen zaměnit řídící jednotku, nebo je třeba nějaké spárování? Díky za odpověď
  4. Zdravím, otec má stejný problém, podařilo se vám to vyřešit? Děkuji
  5. Tu škrtící klapku určitě prověřím. Čistí se za chodu motoru na pozici nebo se musí vyndat a vymejt venku?
  6. Htp sem dřív taky měl ale co si pamatuju tak motor reagoval po celou dobu přidávání plynu. Akorát tam nebyl takový výkon jako na tsi. Pocitově bych řekl že to tsi jede lépe na 1/3 plynu než na plný.
  7. Tu klapku by stálo za to prověřit. Jinak motor jede myslím si hezky, žádné cukání, chcípání nic.
  8. Zhruba tak to je. Jsem zvyklý ze svého tdíčka na reakci motoru v jaké koliv poloze pedálů.
  9. Příčin může být spousta, osobně podle popisu tipuju ze ti buď kape olej z turba na výfuk a nebo máš prasklí vlnovec na výfuku a nebo netěsný turbo na straně výfuku.
  10. Mám takový dotaz ohledně průběhu výkonu u motoru 63kw. Výkon, spotřeba a celkový chod je v pořádku ale podivně se chová plynový pedál, respektive reakce motoru na jeho sešlápnutí. Motor na něj reaguje po přidání do cca 3cm a pak zbytek jeho chodu se nic neděje. Dokonce když z plně přidaného plynu začnu ubírat tak někde u těch 3cm motor jakoby přidá. Je to zvláštní reakce, ptám se jestli je to u těhle motorů normální nebo je někde chyba. Děkuji za případné odpověďi.
  11. Jandax

    MaxiDot

    Tak sem si taky trochu hrál ?. Výměna bílých diod podsvícení ručiček za červené + výměna ručiček. Investice zhruba 500kč a asi hodinka práce. Změna je život ?
  12. Je možné že jsou ledky zapojeny do série, tudíž když odejde jedna nesvítí všechny. Jen nápad.
  13. Trochu to tu přikořením, asi před měsícem jsem dělal kroužky na roomstru 1.9 Tdi 77kw s kódem BSW, rok 07. Je tam ještě stará neodlehčená klika a šály byli po 150tis km naprosto v pohodě. Teď mám rozdělenou octávku 1.9 Tdi 77kw kód BXE rok 07 a motor má již novou odlehčenou kliku a šály jsou po 150tis km v háji, těžko říct jak dlouho by to ještě vydrželo než by se to raflo ale myslím že můžu s jistotou říct že tento problém vydřených šál a následné přelomení ojnice se týká motorů s inovovanou odlehčenou klikou. Poznat to jde i podle reakce na sešlápnutí plynu při volnobehu, motory s těžkou klikou se roztáčejí pomaleji než s odlehčenou. Na foto jsou ty v pohodě z roomstra a ty v háji z octy, plus rozdíl mezi odlehčenou a klasickou klikou.
  14. Tak motor je v kupě, zatím sem najel asi 200km v záběhu a vypadá to že olej ani chladicí voda nemizí. Byl sem ukázat ty sjetý kroužky zdejšímu odborníkovy přez koncernový motory a ten konstatoval že motor byl zcela jistě uvařen. Vypadá to že záhada je vyřešena, tak snad to pár desítek tisíc km najede.
  15. Tak jsem se pustil do demontáže motoru a výsledek hledání příčiny spotřeby oleje mě doslova děsí. Všechny součásti motoru, šály, písty, ventily, vačka, zdvyhátka ventilů atd. Nevykazují prakticky žádné nebo jen minimální opotřebení. Jediné co je naprosto v háji jsou pístní kroužky, a to všechny. Nebyli zapečené ani prasklé nýbrž sjeté. Opotřebení je tak silné že u stíracích kroužků úplně zmizeli stírací planžetky, viz foto. Opotřebení válců je je na průměr max o 0.05mm a ovalita válců je do 0.03mm. Tolerance je do 0.10mm. Coz je si myslím vzhledem k najetým km v pohodě. Otázkou je co způsobilo ono předčasné opotřebení kroužků? Pokud by motor jezdil bez oleje, nebo byl uvařený byli by přeci poškozeny i jiné části motoru a ne jen kroužky. Jinak kroužky jsou GOE což je nejspíš Goetze.
  16. Prosím pěkně, mám problém s diodou ve dveřích řidiče, po zamknutí nebliká, spínače ve dveřích jsou ok a safelock je funkční. Diodu jsem zkoušel a po připojení na zdroj svítí. Přesto prostě po zamčení nezačne blikat. Díky za nápady
  17. Tenhle motor budu rozdělávat prvně, vím jen tolerance, vůle a utahovací momenty, mám k dispozici dílenský manual. Myslíš že mám mimo, samozřejmě šroubů vyměnit i ojniční pánve? Nebo je dát zas zpět pokud nebudou mázlí nebo mít větší vůli.
  18. Stočený to není, záznamy sedí a i celkově to je v pěkným stavu, tedy až na tohle. Není asi důvod to víc protahovat, holt se to rozhodí a uvidí se kde je zakopaný pes.
  19. Nic jinýho mi asi nezbyde než to otevřít. Určitě budu informovat o stavu. Jaká by mohla být příčina zapečených kroužků u tohoto motoru? Měl sem sundaný víko ventilů a je to tam hezky čistý, žádný známky usazenit nebo karbonu. U benzínového motoru bych to chápal, sou tam větší teploty ale tyhle motory maj i chlazení oleje.
  20. Nejspíš to bude vážně těma kroužkama, jen mi nejde do hlavy jak je to možný že to bere tolik, to vypada jak když tam ani žádný kroužky nejsou ale pak nechápu jak je mozny že komprese je ok. Každopádně díky za rady.
  21. Já to kupoval s tím že to bere trochu olej, tipoval sem to na turbo nebo gufera vetilů. Že to bude brát tolik sem nečekal
  22. Problém je v tom že mě to hulí a je to cítit olejem prakticky pořád, naopak s rostoucími otáčkami víc. A taky při studeném startu to zakouří. Zkoušel sem to prošlápnout i s otevřeným výčkem na hlavě a hulí to furt.
  23. 3.1Mpa má mít nový, to ano. 3.4Mpa je myslím si reálná hodnota zajetého motoru. A rozdíl tlaků válců je taky v normě, proto se mi nechce věřit že by byli v háji kroužky. Porovnával sem jestli motor netlakuje do vany s kámošovo golfem (ASZ) a řekl bych že je to asi tak stejný. Co vím tak když sou v háji kroužky tak motor hodně tlakuje do vany a ta spotřeba oleje by nebyla si myslím tak vysoká. Jinak havarované to není a jestli to bylo uvařené to se asi jen tak nedozvím, motor dělaný nebyl, vše původní. Jen turbo je očividně nové, je podezřele čistý a neorezlí.
  24. Zdravím, mám veliký problém. Jedná se o Roomstra s motorem 1.9 TDi 77Kw kód BSW. Stav tachometru 151000tis km. Problém je se spotřebou oleje, jedná se o hodnotu 5l na 1500km. Nechal sem vyměnit gufera ventilů, osobně sem kontroloval turbo, jak vůle tak zkouškou s odpojeným výfukem a výtlakem z turba, ani z jedné strany to olej nehází. Měřil jsem i kompresi, která je výborná, rozdíl mezi válci je max 0.2Mpa, a průměr je 3.4Mpa. Sem s toho už mimo, nenapadá někoho nějaká další možnost kudy může olej unikat? Ještě podotknu že netěstnosma na motoru to není, olej se spaluje a hulí to modře.
×
×
  • Vytvořit nový...