Přejít na obsah

j5j

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem j5j

  1. Dovolím si nesouhlasit a oponovat, jeden rok, tuším 2012 nebo 2013 nebo 2014, šla objednat 3.6fsi pouze s náhonem na předek FWD, takže ne všechny 3.6 jsou 4x4, ale najít 3.6ku FWD je fakt rare. Osobně o žádný nevím. Nikdo to nechtěl tak to "vyráběli" / nabizeli jen cca 1 rok. Pokud bys chtěl nevratny dukaz muzu dohledat :-)
  2. Tak jsem zkusil a dá se... Povedlo se jednou pod 8, ale je to nuda- hodně využívat setrvačnost a pomalu -normálně - akcelerovat :-) Jak nejsou semafory a rozjezdy tak to hold moc nežere. Níže přikládám koláž několika cest, vesměs piánko jizda...54/90 tempomat žádný provoz, 1 semafor, plynulé rozjezdy. Období květen a červen. Prázdné auto, letni 18" 225/40...
  3. Dále mám podezření, že acesky má provedenou (možná ani sám neví :-) ) korekci spotřeby v maxidotu SW upravenou, protože není možný jezdit za tolik, kolik ukazuje, stylem jakým popisuje... Dělá to jen proto, aby naštval :-))) ostatní majitele 3.6 motorů , co normálně jezdí město za 10-15/100 podle provozu, a okresky a státovky (i dálnice za 9-10). Dlouhodobě jezdit okolo 8,5L jsem dokázal pouze jednou - slimáčí jízdou s kloboukem a platem vajec, přísným dodržováním rychlostních limitů (49kmh město, 89kmh státovka) a s ultra plynulou akcelerací fabie htp... :-D pak sem měl spotřebu okolo 8,5.... jinak standard 10,5 dlouhodobá +- 11-12L/100km... Asi tolik ke spotřebě... Jezdím teď 100% město, a když se hooodně hlídám (=nudná jízda), pomalé rozjezdy, setrvačnost, předvídavost, plynulá jízda (úsporná) tak sem na 9/100.. Když se nehlídám město jedu za 13 klidně... Jo jednou sem vlastně jel piánko mezi vesnicema bez semaforů bez zastavení vzdálenost asi 25km, 80kmh tempomat, a pak se mi taky ukázalo 8,2... Ale pro někoho je jezdím "normálně" = jezdit pomalu a plynule a ještě striktně dle předpisů... Samozřejmě prudké rozjezdy, kolony, nevyužívání setrvačnosti, vytáčení motoru... zvyšují spotřebu :-)
  4. Sice trochu pozdě, ale musím reagovat. SuP II 3.6 DSG 4x4 nemá 1500 kg ... Provozní ("pohotovostní") hmotnost je dle ORV a TP 1714 Kg, (4x4 sedan, skoro plná výbava bez parkovacího nesmyslu) nechal sem si ještě auto zvážit na váze i se mnou (vážím 75kg) a s plnou nádrží váha ukázala 1745 kg s přesností na +-1Kg. Připustil bych ještě plus mínus 100kg dle výbavy, ale 1,5T fakt nemá. Napadá mě ještě možná bez 4x4... by mohla mít o těch 200 kilo dolů nevím, ty máš 3.6 předokolku ? Kolik máš v ORV Hmotnost G.Provozní pro zajímavost?
  5. @MigelAntonio nemusis /neměl bys citovat bezprostředně předcházející příspěvek..... Jinak ano není nejnovější, jak píše ondys, ale vzhledem k tomu ze to byl muj první pokus, ktery vyšel, tak teď uz vim jak a co, a až budu mit o vikendu čas, hodim si tam treba ty poslední 8536. Tak jako tak jsem si "polepšil" z původní 7919 ?
  6. Úspěšně zaktulizováno z verze 7919 na 8515 - viz přiložené fotky :-) Takže díky @ondys za odkaz (uloŠto V15 West) několik stran zpět, a velké díky @Aldous za přehledný návod, několik stran zpět. PS: Columbus, SUP II MR 2013. Použita MicroSD HC Class 1 (U1) Kingston 32GB s adaptérem na normální SD (taky Kingston), a páleno na DVD-R (jo mínus R normálně šlo, není třeba striktně +R, teda u mě aspoň) a rychlost 4x =cca 5.28 MB/s (míň mi palírna nechtěla povolit) jak se říká works like a sharm :-) aktualizacím zdar!
  7. Sobotní jízda v klidu, 60 v obci, 100 mimo obec. Zimní kola 205/55 R16. Většina trasy mimo obec.
  8. To mi připomíná že u mě slyším něco podobného, není to tak intenzivní jako u tebe, ale je to také docela otravný zvuk. Vím však že u mě to jsou zpětná zrcátka (na O2 FL II jsou krásně velká oproti předFL) ale při rychlosti okolo 130kmh+ to od zrcátek začně nějak podobně hučet, plus teda mám ofuky a ty trochu hučí, ale stačí přidat rádio... Každopádně u tebe je to o dost hlasitější ... kdysi jsem tu četl příspěvek a bylo k tomu i TPI na jednu značku a jeden konkrétní typ pneumatik které na oktávkách hučely, ale už nevím kde to tu bylo někdo to zkus vyhledat jestli to není tvůj případ...
  9. A ještě jedna dopolední jízda...
  10. Poklidná cesta o prázdninách z hor domů...
  11. Říká se že fotka vydá za tisíc slov... sem si udělal takovou malou pomůcku... Teleskopické zrcátko s led-kou 170kč, elektrikářská páska asi 5kč a desinfekční sprej asi 200kč a pár hodin v sobotu venku na sluníčku. Prostoru je málo, takže lehnout na záda pod spolujezdce, ochranné/čiré brýle(bo ta srač..ka padá do očí) a stříkáme nahrou, dolu, vlevo, v pravo, tam i zpět. Nevdechovat aerosoly! Jinak @Stringo dík super návod i inspirace, já dělal jen výparník a zbytkem spraye otvory, rozebirat zatim nic nebudu. Můj výparník byl na pohled čistý, ale po zimě trošku zasmrdělo takže preventivně ošetřeno... Postupy jsem si nějak zmixoval dohromady, nechal sem to běžet bez filtru, pak s filtrem, nejdřiv zavřený dveře, pak s otevřenýma. Na doplnění a zkoušce těsnosti jsem byl minulý týden, pár gramů doplnili. Teď sem dal nový uhlík.fil (CUK) a odblešil výparník. Závěrem lze říci, pěkně strávené sobotní dopolene + čistá klima = k nezaplacení :-) Desinfekci zdar!
  12. j5j

    1.8 TSI (118 kW)

    @rayx Uveď, prosím, nějaký příklad oleje, který je A3/B4 a VW 502 a 505, a který zároveň není C3 nebo C2,C4. Nějak se mi nedaří takový najít, většina tam má C3... copak poradíš ? Díky za odpověď
  13. Tohle je buďto fotka z TDIčka, nebo si jel plný vajec... ale teď bez humoru, hádám 6-ka a 80 - 90 km/h většinu trasy ne ? jinak si to nedovedu vysvětlit! Ve svým jsem pod 5 neviděl snad nikdy, ani pod 6 snad... nejmíň kdy sem se dostal bylo 6.1 do chorvatska, a 6.3 zpět (je to trošku do kopce že :-) ) a to sem se s tim nes*al, klima na max a kde to šlo sem jel 90/110/130, do 150km/h. PS: Ještě bych podotknul možná důležitý fakt, že nikdy nenechávám spadnout otáčky na míň jak 2000 ot/min, a to zásadně a vždy, odmítám to dusit jako tupé DSG, mám MT díkybohu, což když teď nad tím tak přemýšlím , je možná důvod mojí lehce zvýšené spotřeby. Ale kvůli spotřebě to fakt nemám :-D Spotřeba je mi trošku ukradená, ale pro zajímavost to sleduju, aby se to moc nerozežralo, to by taky mohla být předzvěst nějaké začínající poruchy a to bych nerad :-) Teď se mi ustálil průměr kolem 8 - 9L .. ale je to většinou město 90% a krátký pojezdy. A znovu říkám nebudu to dusit. Takže 4° dávám málo kdy :-D Když mám možnost to projet dál, a když už, tak to určitě nešetřím, když můžu konečně mimo město trošku jet že :-)
  14. Ne ne, nejsi tady na to sám :-) Město / mimo město 40 / 60 - letní pneu 205/55 16 jízda bez plata vajec s přiměřeným dodržováním rychlostních limitů: Město / mimo město 95 / 5 - letní pneu 205/55 16 poslední období přelom března a dubna Tady má být asi 36hod ...
  15. To hansHK: tak pokud sám víš že si dolíval málo, tak asi motor ve výborné kondici byl, nebo nebyl ? a jak jsi dále postupoval ? opraveno nebo prdáno ;-) ? Mě osobně v porše řekli, že teprve na základě váhové zkoušky můžu zkusit velkou spotřebu oleje reklamovat. Bez toho se nikam nehnu. A holt máš recht je to okrádání lidí olej za 3800....šlo by to podle Clinta udělat za litr, ale jak si postnul dle TPI se musí dát novej olej a holt chtějí za litr asi 600-800kč což je děs! přitom dobře vím že to baští víc jak 0,5L na 1000km... prostě byznys...
  16. To p2p: ano Brňáky myslím tebe a juru :-) (doufám že se na Vás budu moci v budoucnu obrátit pokud to v autorizáku nedopadne). Pawoukovi a ostatním se omlouvám za offtopic. To clint: Tvojí situaci chápu asi bych to neudělal jinak... a se shrnutím souhlasím, je to i má blbost že jsem se dřív víc nezajímal. Ještě mi prosím vysvětli proč mi v autorizáku tvrdili že pro váhovou zkoušku je třeba vypustit starý olej, nalít nový, zapečetit výpušťák, filtr a víčko, a po cca 300-400km se mám vrátit zpět na zvážení zůstatku (prý to bude stát necelé 4tis kč), když se to dá udělat za 1000 jak píšeš ?
  17. Tak jako napadlo mě to, že tohle trošku pře_rali, ale jelikož je to "velký" bazar s "velkou" bandou právníků tak vůbec nepočítám s úspěchem. Radši nebudu zmiňovat který bazar to byl... A čekat rok na výsledek soudu a mezitím autíčko shnije v depozitu než se vyřeší soudní spor... Sám víš že tohle se blbě prokazuje že o tom věděli... ono to moc při zkušební jízdě poznat nebylo... z výfuku šel klasický obláček páry který se rozpustil... žádný modrý.. a po 20km zkušební jízdy úbytek oleje nepoznáš... Teď díky tomuto fóru jsem o dost "chytřejší". Autíčko je velmi zachovalé s kompletní serviskou... takže vlastně ho ani prodat nechci jen mě štve princip takovýhle výrobní závady. Flintu do žita neházím zkusím si vybojovat individuální kulanci...
  18. Tímto bych chtěl "poděkovat" tomu kdo prodal svoji O2FL 1.8tsi do bazaru a samozřejmě neuvedl brutální spotřebu oleje proč by to taky říkal že... TEĎ už vím že mě čeká v nejhorším shortmotor za cca 85tis kč nebo výměna pístní sady za 50-60tis kč atd atd... :-) Za pár dní mě čeká váhová zkouška v autorizáku (prý asi 3800,- kč) a pak se uvidí... zkusím indivindi kulanci... Za zkoušku "nic" nedám :-)... Zatím mnou měřená spotřeba podle rysky cca 1L na 800km :-( Jinak ryska v půlce, ujedu cca 400km a je to na minimu... Doleju půl litru, a za dalších 400km je zas na suchu (kontrolku rožnout ani nenechám radši to každý den zkontroluju...) Jinak "všechno dobrý" no až na ten motor no... nevím jestli mám brečet nad svou blbostí že jsem si toto nezjistil před koupí, nebo nad neschopností ŠA to řešit... nebo aspoň přiznat že udělali velkou chybu ale tu není potřeba psát... Otáčky po startu nekolísají, táhne pěkně na všechny rychlosti, necuká, motor je pohledově suchý... "Troškou" se kouří z výfuku ... barva velmi lehce do modra :-) Dále bych rád poděkoval klukům z Brna co se této problematice věnují a majitelům kteří nechtějí svojí oktávičku prodat a radši dají 60 litrů za opravu... pokud mě ŠA pošle k šípku tak se asi přidám k těm co si nechali tuto opravu udělat... Trochu techniky: O2FL , 1.8 TSI CDAA, manual, RV 12/2009, 85000km. No po váhovce se ozvu co na to ŠA. Zdravím do Brna a už mi dělějte místo v garáži :-)
×
×
  • Vytvořit nový...