e1. Vloženo 23. Prosinec 2013 Vloženo 23. Prosinec 2013 Neverím že servis dokáže nahrať do CBZA riadacej jednotky soft z CBZB. Keby to išlo takto jednoducho, tak to by potom predajne radšej každému zákazníkovi ponúkali 63 kW motor + nejakú výbavu a potom zmenu softu pod pultom.Háčik je v tom, že by im to neprešlo, lebo by pri návšteve iného servisu by to ŠA rýchlo zistila. Kód motoru by totiž nesedel s VIN kódom v databáze. Takže aj keby to teoreticky fungovalo (čo ale nefunguje), aj tak by to servis nemohol spraviť. Citovat
sytic Vloženo 23. Prosinec 2013 Vloženo 23. Prosinec 2013 už máte někdo chip? ... nějak mě napadá že bych poprosil ve škodovce,jestli by tam nenalily soft z 77kW... už jsem je jednou lámal a přímo razantně mě neodmítly. jestli v softu neni markantní rozdíl od 63 a 77 tak proč ne .... myslim tim vstřikovače,tlak turbíny atd Přímo přehrát software ze 77 kW verze do 63 kW jednotky nejde. Ale lze původní software přesně podle tovární varianty se 77 kW namapovat a do jednotky nahrát. Rozdíl v samotných motorech není, jak tu již několikrát zaznělo. Citovat
Vassek Vloženo 8. leden 2014 Vloženo 8. leden 2014 Mě napadlo upravit si mapu motoru podle tý 77ky. Jediný co bych potřeboval znát jsou hodnoty. Laborovat s tím nechci, takže kdyby náhodou někdo měl možnost sehnat 77 kW mapu nebo její hodnoty, byl bych rád Citovat
miklisek Vloženo 8. leden 2014 Vloženo 8. leden 2014 No myslím, že to bude dostupný asi jako recept na Becherovku nebo Coca-Colu . A kdyby to bylo tak jednoduchý, tak by zkušení chipaři už nabízeli 63kařům přemapování na 77ku. Kdyby to ale šlo, osobně bych ale byl pro tuto variantu spíš, než pro ladění na výkon přes 90kW. Citovat
Vassek Vloženo 8. leden 2014 Vloženo 8. leden 2014 tak ti co dělají čipy už běžně aspoň těch 77 kW nabízí Jako přinejhorším si to holt odladím úplně sám, ale takhle by to přecejenom bylo o dost rychlejší... Citovat
motorpower Vloženo 10. leden 2014 Vloženo 10. leden 2014 Mě napadlo upravit si mapu motoru podle tý 77ky. Jediný co bych potřeboval znát jsou hodnoty. Laborovat s tím nechci, takže kdyby náhodou někdo měl možnost sehnat 77 kW mapu nebo její hodnoty, byl bych rád Upravit to umím......8000,- i s brzdou. Citovat
lukino200 Vloženo 19. leden 2014 Vloženo 19. leden 2014 (editace) Není to o průser tenhle motor chipovat?...taky o tom uvažuju aspoň na těch 77 kw ale docela se bojím Editováno: 19. leden 2014, autor: unuc Citovat
e1. Vloženo 19. leden 2014 Vloženo 19. leden 2014 To tu fakt riešite rizikovosť chiptuningu na 77 kW? Keby mi to niekto zaplatil, ja by som si nechal svoj motor upraviť aj na 95 kW. Citovat
lukino200 Vloženo 20. leden 2014 Vloženo 20. leden 2014 (editace) To asi jo....ale chtělo by to stejnou mapu co má originál 77 kw kuli řetězu Editováno: 20. leden 2014, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek! Citovat
_Denis_ Vloženo 1. Únor 2014 Vloženo 1. Únor 2014 Zatím jsem se po 11 stránkách tématu, vyjma několika hádek a hašteření, nedočetl reálnou zkušenost. Sám nad chipem 1,2TSI (ale na OII, čili ze 77kW na ...?) vážně uvažuji, aktuálně mám sice filtr K&N, ale asi, vyjma zvuku, nemá žádný přínos - s chipem by mít mohl. Má tedy někdo relevantní zkušenost s někým, kdo chip dělá? Ideálně v MS kraji. Díky Citovat
azriel Vloženo 4. Únor 2014 Vloženo 4. Únor 2014 (editace) co se domluvit a zajet parta třeba do motopower,když tu píše a když nás bude třeba 5 a více tak by nám mohl dát slevu mě limituje akorát tech 8tis .. jinak bych do toho hned šel Janda nám tenkrát taky chipoval hromadně za polovic (ze 6tis na 3tis) a že nás tam bylo. Editováno: 4. Únor 2014, autor: azriel 1 Citovat
Falkon Vloženo 7. Únor 2014 Vloženo 7. Únor 2014 Já bych do toho taky šel, pokud by to bylo nejdřív na jaře, kvůli financím Citovat
sytic Vloženo 10. Únor 2014 Vloženo 10. Únor 2014 Já myslím, že se není kam hnát, minimálně na letní kola to chce počkat Čím by nás bylo víc, tím lépe a jako bonus bychom mohli mít vlastně sraz 1.2 TSI "chipklubu" Citovat
motorpower Vloženo 10. Únor 2014 Vloženo 10. Únor 2014 Zdar chlapi, zájem mě těší, ale nejsem Cimbu. Tj. , pokud se mám každému vozu trochu věnovat, dal by se na takovou akci den vyhradit, Maximální počet aut bych viděl tak na 5 až 6 a max slevu na 6tis. Každé auto udělám stejně idividuálně s bržděním diag atd. Nejde jen o to nalít sw, ale změřit a zkontrolovat každé auto už před úpravou a odhalit případné problémy. Pokud budou auta OK, ještě lépe a zbyde čas i na nějaký pokec. 2 Citovat
azriel Vloženo 10. Únor 2014 Vloženo 10. Únor 2014 OK nechtěl jsem snižovat tvoje kvality, jen jsem to dal jako příklad. Podobne akce děla i tdifun či dieselpower pro členy SH či OC. 6 tis už je přijatelných a stačí se jen domluvit na termínu. Já bych to viděl někdy v březnu až bude počasí na letní pneu. Citovat
motorpower Vloženo 10. Únor 2014 Vloženo 10. Únor 2014 Je úplně jedno zda se měří na letních či zimních. Citovat
azriel Vloženo 10. Únor 2014 Vloženo 10. Únor 2014 no tak koukám že by to chtělo se domluvit na nějakém termínu ... ať tam nečumákuju sám .... klidně půjdu na řadu první Citovat
sytic Vloženo 11. Únor 2014 Vloženo 11. Únor 2014 Já osobně bych opravdu nechtěl nikam hnát. Auto chci na úpravu motoru připravit (servisní prohlídka např. včetně nových svíček ho čeká někdy na přelomu března a dubna, pokud si dobře pamatuji) a ještě mám v plánu určité úpravy (díly koupeny, ale ještě není vyměněno), aby nebyla výkonnostní úprava polovičatá z pohledu bezpečnosti. Zatím jsme čtyři: azriel, sytic, Kolicek, Falkon Citovat
e1. Vloženo 11. Únor 2014 Vloženo 11. Únor 2014 Pre mňa je to do Prahy ďaleko, ale keď budete mať za sebou úpravu, nezabudnite dať info, že ako ste dopadli, kto s ktorou verziou SW aký mal výkon pred úpravou a po nej, atď. :-) Citovat
motorpower Vloženo 11. Únor 2014 Vloženo 11. Únor 2014 Já osobně bych opravdu nechtěl nikam hnát. Auto chci na úpravu motoru připravit (servisní prohlídka např. včetně nových svíček ho čeká někdy na přelomu března a dubna, pokud si dobře pamatuji) a ještě mám v plánu určité úpravy (díly koupeny, ale ještě není vyměněno), aby nebyla výkonnostní úprava polovičatá z pohledu bezpečnosti. Zatím jsme čtyři: azriel, sytic, Kolicek, Falkon Doufám, že úprava nezahrnuje filtr KN. Je úplně k ničemu. Citovat
e1. Vloženo 11. Únor 2014 Vloženo 11. Únor 2014 To potvrdzujú aj "moje merania", ale kvôli zvyšovaniu výkonu som ho ani nekupoval. Inak zhodou okolností včera som ho kontroloval po cca. 17 tisíc km. Bol prekvapivo čistý. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.