Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Potřeboval bych vědět jak správně funguje denní svicení na octavii 2 mě jak zapnu klíček tak už svítí tlumená světla a svítí i když startuju což se mi zdá divné.Dík

Vloženo
Potřeboval bych vědět jak správně funguje denní svicení na octavii 2 mě jak zapnu klíček tak už svítí tlumená světla a svítí i když startuju což se mi zdá divné.Dík

Normalni jev.

Pokud te to trapi lze prekodovat ze dokud nepustis rucku nerozsviti se.

• o 2 týdny později...
Vloženo
Ahoj chlapi, co říkáte na tyto světla pro denní svícení, dost se mi líbí, chtěl bych je dát na moji OI.

http://www.dvdautoradia.cz/led-svetla/led-...homologace.html

dík za rady

Pavek.1 :)

Přesně tyhle má manželka ve svém Kalosu. Svítí bezvadně, z dálky je hned poznat, že jede. Jedna chybka ovšem je, že jedno světlo se jí orosilo, zatím ale svítí. Kupoval jsem to normálně v obchodě, tak jim to kdyžtak zajdu reklamovat. Na předchozí O1 jsem měl kulatá světla Wesem s normání 21W žárovkou a taky byla v pohodě a myslím, že hranatá se na O1 nehodí.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj všichní šikulové,

mám dotaz ohledně denního svícení na Oct FL 2009. Je možnost, aby svítila i zadní světla při vypnutém přepínači stejně jako přední.

Nějak mi to nesedí když svítí jen předek. Vím, že je to pro vyhovění zákonu, ale pokud by to svítilo i vzadu, pomohlo by to všem.

Díky Petr :)

Vloženo (editace)

Téma denní svícení je jak zakleté. Pokud chceš svítit i vzadu, tak si musíš rozsvítit za jízdy obrysová a potkávací světla, pak je vše v souladu s platnou vyhláškou. jinak nee :feve:

Editováno: , autor: Jirik.DC
Vloženo

Nechapu, proc chces svitit i vzadu? A cemu ze to ma pomoci? Prave proto se to vymyslelo a vyrabi, aby se nepouzivali obrysovky. Prave tim je zvyraznena funkce brzdoveho svetla (nesviti cele cecko), a take smerovek (kdyz v jejich blizkosti je vsechno zhasnute), coz je obecne povazovano za bezpecnostni prvek. A nebo zeby jsi to lepe videl, kdyz by ti to lezlo z obrysovek?

• o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

ahoj,

potřeboval bych poradit jak přenastavit světla na mé OII FL 2011. Chci aby mi svítili vždy světla jako ve tmě a nesvítili denní světla.

Pokoušel jsem se o to, ale nemám label do Lcodu na tuto jednotku. Předpokládám, že je potřeba zaktivovat skandinávské země.

Nemáte někdo label na tuto jednotku? 1K0 937 087J. Jo a ještě bych chtěl přenastavit sklápění zrcátek aby se vždy po zamknutí sklopily. jde to?

díky za radu.

ondra

• o 10 měsíců později...
  • o 4 roky později...
Vloženo

U světla denního svícení ( O II fc ) se mi pravidelně po nějaké době nataví kontakt žárovky.

Dělá to jen na jedné jedné straně.

Stačí výměna patice žárovky, nebo je chyba jinde?

žár..jpg

Vloženo (editace)

Podle fotky mi přijde kontakt hodně špičatý, ikdyby nebyl natavený (takže zbytečně zmenšuje kontaktní plochu s plíškem v objímce).  Zkontroloval bych plíšek v objímce - vyčistil bych ho od oxidace nebo uhlíku, napružil bych ho směrem ven. 

Tavení je důsledek špatného kontaktu (velkého odporu > kumulace tepla) - plíšek může být zatlačený v objímce a při otřesech začne vibrovat na kontaktu patice žárovky a začne jiskřit - tavit pájku na patici.

Tož asi tak :)

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Vloženo

Plíšek v objímce je nezoxidovaný a při každé výměně žárovky jsem jej přihýbal.

Žárovku měním zhruba po roce - (teď to bylo již po půl roce). Tedy tahle je pátá...

Na levé straně jsem od začátku měnil jen jednu.

• o 3 měsíce později...
  • o 1 rok později...
Vloženo (editace)

Dobrý den, Mám škodu octavia II po faceliftu. Rok výroby 2009, 2.0 TDi. vybavení dešťový senzor (takže senzor osvětlení)

Na přepínačí světel mám nápis AUTO, pokud ho zapnu a venku je světlo (den) -> nesvítí žádné světlo; Pokud je šero nebo tma (noc) rozsvítí se normálně potkávací světla. V předních mlhovkách mám dvě žárovky (jedna z nich nejspíše pro denní svícení). ???

Podle manuálu od škodovky by denní svícení mělo jít zapnout, když do 3s po zapnutí zapalování přitlačím pášku světel směrem k volantu a zaroveň ji posunu nahoru a přidržim 3s. viz obrázek návodu. -> NEFUNGUJE

Když se dostanu do palubního počítače (viz obrázky) tak možnost zapnutí světel jako denní svícení tam nevidím...

je nějaká možnost toto denní svícení nějak zapnout?

Děkuji za odpověď

dsc_00023-198850-1000-1000-0-0.jpg

IMG_7478.JPG

IMG_7482.JPG

IMG_7483.JPG

IMG_7484.JPG

Editováno: , autor: Miroslav Šimků

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...