Přejít na obsah

Dezinfekce klimatizace

PUNZ

Doporučené příspěvky

Mám Scout II 1,8 TSI a chtěl bych vydezinfikovat ventilaci (klimatizaci). Může mi někdo poradit, kde je umístěný a jak vyndat pylový filtr, abych tam mohl vstříknout pěnu? Nerad bych kvůli tomu rozebíral celé auto. Na první pohled jsem ho prostě nenašel. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pylový filtr se nachází u spolujezdce pod nohama, je tam takový penová krytka která drží na dvou umělohmotných šroubech které vytočíš, krytku vyndáš a oběvý se ti nádobka s filtrem, spodní víko od filltru popotáhneš myslím doprava nebo doleva ted nevím a filtr by měl sám vypadnout.. Jinak ted mají akci ve škodovce na dezinfekci a různé služby spojené s klimatizací tak jsem to využil :) hodně zdaru skodaoctavia.cz návody, interiér O2 zde to máš také popsané i s fotem :palec2:

Odkaz ke komentáři

Dík za rychlou odpověď. Já se tam dneska díval a už jsem ty šrouby povoloval. Pak se mi to nějak nezdálo a zase jsem je utáhl. Spray mám doma, servis škoda 40km, takže je rozhodnuto. S rok starým autem kvůli takové ptákovině do servisu není třeba jezdit. Zítra to už zase bude vonět.

Odkaz ke komentáři

A taky to chce občas doplnit chladivo a celkově nechat zkontrolovat, s čímž nemusíš přímo do servisu škoda ale doma to asi neuděláš a jak píše Sniper, čím míň ji používáš, tím je to horší a skoro vždy se něco posere když to nejvíc potřebuješ.

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři

Má někdo zkušenost s tímhle? Funguje to tak, že se sprej zamáčkne, nechá rozprašovat do interiéru a pustí se klima na vnitřní okruh na 10 min. O filtru se nezmiňují, ale počítám že se to dělá bez něj a na konci se tam hodí filtr nový. Klima mi zatím nesmrdí, ale mám podezření, že mi tam pánové minule hodili obyčejný filtr bez uhlíku.

Odkaz ke komentáři

nieco podobne som skusal asi 2 roky dozadu, najskor sa zdalo ze to pomohlo a klima nesmrdela - neskor ( asi po mesiaci ) sa ukazalo ze vona stoho pripravku ten smrad pravdepodobne len prekrila a ked to uz nevonalo tak to zas smrdelo ... tak som to dal do skodovky a odtedy je pokoj, inak klimu dezinfikujem az ked zacne smrdet, ale pelovy filter menim kazdy rok na jar, nieje to az taka polozka a praca tak na 5 min...

Odkaz ke komentáři

flaky mi to nespravilo ziadne aj ked som mal obavu, posulul som sedadlo spolujazca uplne dozadu a polozil som to na podlahu stlacil .... striekalo to skoro az po strechu, nastastie tam nezostalo nic ... akurat celne sklo zostalo akesi masne, predajca mi radil aby som to polozil na stredovy tunel k zadnym sedackam, keby som to dal tam, tak to celkom iste trieka az tapec strechy... no fakt to nebola ziadna slava, skor len taky osviezovac na par dni ktory fakt ten smrad len prekryje

Odkaz ke komentáři

je tady někdy i video, kdosi to tu zkoušel,,,ale fleků se neboj když sem byl kupovat sprej na klímu tak mi doporučovali i tohle...hodně lidí kolem mě to poslední dobou taky zkusilo...a fleky fakt nemaj a aj prodejce řikal, že netřeba se toho bát pokud to tedy není nějakej ten přípravek ala tesco value :smich:

osobně dělam desinfekci pracněji - stříkám pomocí hadičky sprej přímo na výpraník a do ofuků + měním každé jaro ulh. filtr a je to zatim fajn...ťuk ťuk :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Já toto používám a jsem spokojen. Sice používám přípravky od jiného výrobce, ale princip použití je stejný. Řekl bych, že toto je jen jakási menší očista klimy, jinak je potřeba dostat se delší hadičkou až k výparníku. Toto ale jako "první" pomoc dle mě postačuje.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

U Octavie 1 jsem si vzdycky klimu cistil sám. Vyndal jsem torpedo a filtr a tam striknul cistici penu ze spreje. Ale u Octavie 2 mi to nejak nejde. Klima porad smrdi. Predchozi majitel na to asi kaslal. Poprve jsem si ji nechal prekontrolovat a vycistit v servisu (asi pred 9mesici), ale po par mesicich zase zacala smrdet. Kdyz ji vycistim pomoci peny ve spreji, tak to vydrzi opet maximalne par tydnu a je citit. Co delam spatne? Vyndam vzduchovy filtr, do diry nastrikam penu (Nevim na jakou stranu, jestli smerem ke stredu auta nebo napravo. Radeji to nastrikam vsude.) Nastartuju a nastavim LO. Pena mi dost casto vyleta i ofukama. Par dni je to dobry a pak ji zase citim :-( Penu pouzivam myslim od firmy API. Pouzivam ji uz par let na Octavii 1 a Superba 1 a byl jsem spokojen. Jaky je vas postup?

Odkaz ke komentáři

foukat to musíš ke středu ...chceš-li doleva na výparník ...neboj se tu hadičku pořádně zastrřit ...ale jakmile narazíš na odpor tak přestaň a zkus to znova...jinak se ti tam otočí o půjde ti zpátky..to pak budeš jak pat a mat a nastříkáš si to do klína :smich: pak cca několik vteřin stříkáš...vytáhneš hadičku - nasadíš víko filtru (zatím bez filtru), stříkneš mezitím do ofuků - taky hlouběji a potom chvilku počkáš...a zapneš klímu na plno...já zapínám klimu hned na LO a vnitřní cirkulaci...takhle to nechám běžet cca 10 minut a pak to vypnu, nahodi filtr...auto ještě nechám chvílu větrat...a pak jezdím a nemam s tim do jara problém...(nevim jak vy ale pravidelně ji pouštim i v zimě alespoň na minutku nebo dvě, prospívá to jak okruhu chlazení tak majiteli :prc: a na jaře pak v podstaně necejtim smrad...

možná používáš i špatnou pěnu...těžo říct...já zkusil tu od Kenta co tu kluci doporučovali...a super ...tuk tuk

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...