branik5 Vloženo 13. Květen 2011 Sdílet Vloženo 13. Květen 2011 (editace) mam fabiu elegance predfacelift s el oknami v predu aj vzadu vsade mi funguje stahovanie no ale ked chcem z vodicovej strany stiahnut prave zadne okno tak vobec nereaguje ale z pravej strany na zadnych dverach to funguje uz som z vodicovej strany skusal prehodit aj vypinace no ale ziadna zmena premeral som aj elektryku v oknach a do kazdeho mi ide 10.60v a do toho zadneho mi ide 11.20 v ked zamknem auto tak mi vytiahne aj to zadne prave ale cez vodicovu nic neviete mi povedat kde moze byt problem_? a ako by sa to dalo odstranit? Editováno: 14. Květen 2011, autor: branik5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 15. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2011 to sa nikto nenajde kto by mi pomohol? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 15. Květen 2011 Sdílet Vloženo 15. Květen 2011 jak jsi zkoušel přehodit vypínač ze strany řidiče? zkoušel jsi se ve vagu kouknout v měřených hodnotách, jestli ti tlačítko na řid. dveří pro ty zadní dveře dává správné info? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 15. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2011 jak jsi zkoušel přehodit vypínač ze strany řidiče? zkoušel jsi se ve vagu kouknout v měřených hodnotách, jestli ti tlačítko na řid. dveří pro ty zadní dveře dává správné info? no tak prehodil som kable na vypinaci takze s pravim vypinacom som stahoval lave okno takze vypinac je OK a opacne to nefungovalo a daval som ho na vag a vypisuje mi chybu ktora je na obrazku no ale co to moze byt tak neviem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 15. Květen 2011 Sdílet Vloženo 15. Květen 2011 1.Zly spinac na zadnych dverach ovladanie okna. 2. poskodena kabelaz vo dverach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 15. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2011 1.Zly spinac na zadnych dverach ovladanie okna. 2. poskodena kabelaz vo dverach. tak ten spinac je OK lebo ovladanie mi funguje zo zadu na dverach no len z vodicovej strany sa mu nejako nechce a vypinac je dobry aj na vodicovej strane odskusane no jedine asi ta kabelaz ale v dverach som pozeral a nic som nezistil tak ja uz neviem a keby ze to mohlo byt v tych dverach tak v ktorych ? prednych ci zadnych? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 16. Květen 2011 Sdílet Vloženo 16. Květen 2011 (editace) ta chyba z vagu patří ke spínači zad. dveří u řidiče, ne k zadnímu spínači. zkusil bych třeba na zkoušku vyměnit celý panel s tlačítky na řid. dveřích z nějakého auta, kde to funguje a jinak bych prošel dráty od tlačítek po motorek v řid. dveřích (bílo-fialová a hnědá pro tlačítko zadních dveří) a potom od motorku přes dveře dál oba can dráty (oranžovo-hnědá a oranžovo-zelená), přes který komunikují řj ve dveřích. ale pokud funguje od řidiče levé zadní okno, viděl bych problém asi v tom vypínači. jinak jak už jsem psal - kontrola ve vagu v měřených hodnotách (nejen chybách), jestli tam uvidíš reakci na zmáčknutí tlačítka zadních dveří od řidiče. Editováno: 16. Květen 2011, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 16. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2011 (editace) ta chyba z vagu patří ke spínači zad. dveří u řidiče, ne k zadnímu spínači. zkusil bych třeba na zkoušku vyměnit celý panel s tlačítky na řid. dveřích z nějakého auta, kde to funguje a jinak bych prošel dráty od tlačítek po motorek v řid. dveřích (bílo-fialová a hnědá pro tlačítko zadních dveří) a potom od motorku přes dveře dál oba can dráty (oranžovo-hnědá a oranžovo-zelená), přes který komunikují řj ve dveřích. ale pokud funguje od řidiče levé zadní okno, viděl bych problém asi v tom vypínači. jinak jak už jsem psal - kontrola ve vagu v měřených hodnotách (nejen chybách), jestli tam uvidíš reakci na zmáčknutí tlačítka zadních dveří od řidiče. tak vypinac som premeraval a pri stlaceni hore a dole reaguje a ten oranzovo hnedy a oranzovo zeleny som premeral ale jeden z nich mal o dost nizsie napetie ako ten druhy a tu su fotky k hodnotam 1 je ked neje nic stlacene a 2 je ked som vsetky vypinace stlacil ale neviem ktora hodnota by mala byt na ten pravy vypinac Editováno: 16. Květen 2011, autor: branik5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 16. Květen 2011 Sdílet Vloženo 16. Květen 2011 (editace) pravé zadní dveře od řidiče najdeš ve skupině 002 na pozici 2 a může se tam objevit: - otevrit - zavrit - nestisknut - nenamontovano (když máš jen přední okna) jinak spínač na zadních dveřích najdeš ve skupině 005, pozice 3 a hlášky jsou cca podobné plus "nesmyslný signál". vymazal jsi tu chybu spínače, než jsi to zkoušel znovu? co se týče vedení can, tak obyč voltmetrem se ti bude blbě na něm měřit. nejlépe asi na osciloskopu. já myslel, že to odpojíš a proměříš ohmmetrem, resp, bzučákem průchodnost drátu. ta menší větší hodnota napětí bude asi tím, že can h a can l posílají signál proti sobě (když je na jednom 1, na druhém je 0 a opačně) ještě mne napadla ta dětská pojistka, aby nešly otevřít okna zezadu ... to funguje ok? Editováno: 16. Květen 2011, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 16. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2011 pravé zadní dveře od řidiče najdeš ve skupině 002 na pozici 2 a může se tam objevit: - otevrit - zavrit - nestisknut - nenamontovano (když máš jen přední okna) jinak spínač na zadních dveřích najdeš ve skupině 005, pozice 3 a hlášky jsou cca podobné plus "nesmyslný signál". vymazal jsi tu chybu spínače, než jsi to zkoušel znovu? co se týče vedení can, tak obyč voltmetrem se ti bude blbě na něm měřit. nejlépe asi na osciloskopu. já myslel, že to odpojíš a proměříš ohmmetrem, resp, bzučákem průchodnost drátu. ta menší větší hodnota napětí bude asi tím, že can h a can l posílají signál proti sobě (když je na jednom 1, na druhém je 0 a opačně) ještě mne napadla ta dětská pojistka, aby nešly otevřít okna zezadu ... to funguje ok? no tak mne podla obrazka v skupine 2 na pozicii 2 ukazuje lave zadne okno a ano chybu som vimazal tak to budem zajtra premeravat takim to sposobom a ano detska poistka funguje ked ju stlacim tak vzadu zablokuje vsetky okna tak nevie podla obrazka si zistil nieco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 máš to tedy nějaké divné. ve skupině 002 je 1. spolujezdec, 2. pz okno a 3. lz okno 4. neobsazena zkusil bych prohodit ten ovládací panel s tlačítky u řidiče z jiné fábie (co má 4 el. okna). jinak proměření drátů lze udělat úplně jednoduše - bzučák, rozpojíš konektor na motorku řidiče a konektor na motorku pz dveří. najdeš si ty 2 can dráty (jednotlivě) a zkusíš bzučák probzuknout jestli je průchozí. žádná věda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 (editace) máš to tedy nějaké divné. ve skupině 002 je 1. spolujezdec, 2. pz okno a 3. lz okno 4. neobsazena zkusil bych prohodit ten ovládací panel s tlačítky u řidiče z jiné fábie (co má 4 el. okna). jinak proměření drátů lze udělat úplně jednoduše - bzučák, rozpojíš konektor na motorku řidiče a konektor na motorku pz dveří. najdeš si ty 2 can dráty (jednotlivě) a zkusíš bzučák probzuknout jestli je průchozí. žádná věda. no tak uz som to spravil a od vodicovich dveri ku riadiacej jednotke mi tie dve kable normalne funguju tie CAN a dalej sa to somnou nebavi moze byt ze je zle nakodovana riadiaca jednotka? lebo napriklad v tej skupine 2 ...ta 3 mi stale ukazuje automaticke otvaranie aj ked nic nieje stlacene a ked dam akcne cleny tak mi tam hadze este aj kontrolu elektrickej strechy ktoru vobec nemam su na to nejake kody? Editováno: 17. Květen 2011, autor: branik5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 u centrálu se 4 el. oknama by jsi měl mít asi 00259 (z hlavy si nepamatuji). koukni do dílenské příručky. v tom střešním okně při testu akčních členů bych problém nehledal. procházíš tak i testy členů, které tvůj model nemá. přesně teď nevím, jak to myslíš s těmi dráty, resp. kontrolou. od tlačítek jde víc drátu (normál napětové ovládání - co tlačítko, to drát, plus podsvit, kostra apod.) do řj dveří (motorek okna). teprve odtud probíhá komunikace po can přes 2 dráty (barvy viz. výše) a frčí to do dalších řj, včetně motorků v ostatních dveřích. takže ty si můžeš prověřit pomocí bzučáku/ohmetru zda jsou průchozí dráty na trase: tlačítko spouštění oken -> řj ve dveřích řidiče (barvu drátu jsem psal někde nahoře) řj ve dveřích řidiče -> konektor ze dveří u A sloupku (can) zásuvku konektoru na A sloupku -> zásuvka konektoru na B sloupku pro zadní pravé dveře (can) konektor z pz dveří -> řj pz dveří (can) měřit budeš samozřejmě na odpojených konektorech z řj a asi bych pro klid duše odpojil baterku (nezapomeň na kód rádia, pokud je to tvůj případ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 tlačítko spouštění oken -> řj ve dveřích řidiče (barvu drátu jsem psal někde nahoře) zásuvku konektoru na A sloupku -> zásuvka konektoru na B sloupku pro zadní pravé dveře (can) tak tie 2 sposoby som premeral a zatial je vsetko ok ako aj ked mam vypinac na vodicovych dverach dobry ked som ho premeraval a ked som prehodil kable ze s pravim vypinacom som stahoval lave okno a vsetko fungovalo tak tiez zacinam mat ten pocit ze moze byt zla ta ovladacia jednotka alebo nieco priamo v zadnych pravych dverach uz fakt neviem zajtra budem premeravat dalej moze byt zla aj RJ jednotka okna? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 to víš, že může být špatná. ale hledej od snadnějšího. taky zkus popřemýšlet nad tím, proč máš pořád na zadním levém okně "aut. otevřít". vytáhni ven celý panel s tlačítky od řidiče, rozdělej to a vyčisti (čistič na kontakty). není tam nic složitého a potřebuješ jen malý torx (pokud pamatuji dobře). pak bych pokračoval dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 to víš, že může být špatná. ale hledej od snadnějšího. taky zkus popřemýšlet nad tím, proč máš pořád na zadním levém okně "aut. otevřít". vytáhni ven celý panel s tlačítky od řidiče, rozdělej to a vyčisti (čistič na kontakty). není tam nic složitého a potřebuješ jen malý torx (pokud pamatuji dobře). pak bych pokračoval dál. no tak to som mal uz cele rozobrate a som to vsetko precistil lebo mi blbla druha poloha na prednom okne tak som presiel vsetko takze to je ok .... no a tak vidim ze to bude urcte ten problem co mi pise riadiaca jednotka nameranych hodnot 1 ze preco mi ukazuje lave okno v kolonke kde by malo byt preve a zas v kolonke kde by malo byt prave preco stal e pise autmaticky otvorene ked RJ jednotka stale dostava takuto hodnotu tak ten ovladac ani nemoze fungovat ked to podla RJ stale ide hore :-( uz neviem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 tak zkus na B sloupku odpojit konektor do dveří a uvidíš co to ukáže. když se to nezmění, tak třeba i na té levé straně. pořád mne to ale talačí k tomu panelu u řidiče. někoho najdi a pujč si ho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 tak zkus na B sloupku odpojit konektor do dveří a uvidíš co to ukáže. když se to nezmění, tak třeba i na té levé straně. pořád mne to ale talačí k tomu panelu u řidiče. někoho najdi a pujč si ho. no to som mal na plane si tan panel od niekoho moziciat no len nemam od koho zatial lebo nikoh nepoznam kto by mal aj vzadu elektriku a moze byt aj octavia 1 ?? a ked nie tak asi pojdem na vrakovisko ci nahodou nebuudu mat a nepozicaju :-) lebo neoplati sa mi kupovat pokial neviem ze to je ono Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 18. Květen 2011 Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 branik5, chápu že řešíš problém, ale zkus pořád necitovat ty předchozí příspěvky, nebo to bude už za varování, dole máš takové zelené tlačítko "přidat odpověď" tak zkus používat při svých reakcích toto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
branik5 Vloženo 8. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 8. Srpen 2011 ovladac elektrickychokien som si uz pozicial no ale ziadna zmena tak ci tak mi to zadne prave okno nefungovalo z vodicovej strany no ja uz naozaj neviem v com moze byt chyba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.