Přejít na obsah

Špatný start teplého TDi PD


Doporučené příspěvky

Zdravim mam fabii I 1.9 TDi 74KW r.v.2001 a uz me dlouho trapi zahadna vec o ktere jeste nikdo neslysel kolem me:-)Jedna se o to ze kdyz motor zahreju na provozni teplotu a postavim auto do kopce (cumakem nahoru) tak to proste nechytne pokud je auto obracene z kopce tak to chytne hned.Uz jsem zkousel snad vse mel jsem to asi v 5 servisech a neprisli na to co by to mohlo byt.Diagnostika absolutne nic neukazuje mel jsem to i v autorizovanem servisu.Setkal jste se nekdo s timto problemem?Predem diky za pomoc jsem z toho uz vedle:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ti padá nafta. zavzpomínej kdy to začalo dělat a co jsi předtím dělal na palivové soustavě. výměna filtru? nějaké šťourání do tandemu? výměna o-kroužků na vstřicích?

koukni (nebo nech kouknout a chtěj hodnoty, ne "že je vše ok") ve vagu do skupiny 13, jestli jsou hodnoty na vsech válcích max. plus/minus 2 (ale to uz je opravdu dost). u motoru v normál kondici většinou kolem 0,5 (plus/minus)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak mi napiš nějakou jinou věc, kromě nafty, na kterou má vliv naklonění auta.

když někde zmizí nafta, bude místo ní vzduch. kontrolou tlaků na vstřicích myslíš co? každopádně vstřik může být ok, ale jejich těsnění (mezi vstřikem a hlavou) může propouštět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V servisu mi rikali ze premerovali tlaky vstriku a to ze je pry ok.Ja si ze zacatku myslel ze taky pada nafta ale nerikej mi ze je to takhle okamzity prijedu zastavim v kopci zhasnuto a hned chci nastartovat a uz to proste nejde.A kdyby bylo neco se vstrikama nebo cerpadlem tak by to bylo znat i pri jizde ne?Jenze kdyz auto nastartuju tak motor jede jak hodinky coz mi je divny.A jak rikam dela to jen teply motor studeny chyta lepe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

čau.mám podobný problém.mě to dělá nepravidelně.někdy dojedu za tepla a chci hned nastartovat a auto jenom točí a nic nedělá.pak to nechám schládnout a zas to jede.ale to že mi to nenastartuje za tepla udelá tak jednou ze 100 startů.vůbec si nevím rady.budu teď měnit kroužky na vstřikách tak uvidím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 6 let později...

Ahoj, mám takový problém. Mám fabii rs a pro teplem startu to nastartuje třeba na po 6. Motor normálně chytne, ale běží traba 1-2 sekundy a zdechne. A když při startu seslapnu plyn, tak nereaguje. Ale pak to chytne a běží normálně. Nevíte čím by ti mohlo být? Diagnostika nic nepíše a žádná chyba se nezobrazuje. 

Editováno: , autor: Mike09
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Špatný start teplého TDi PD

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...