eaRay Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 Dobrý den pánové, chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s křupáním kola při rozjezdu a nebo i v rejdu. Měl jsem auto u známeho v servisu a vyměnil homokineťáky (vnější) a ložiska a pořád se tento zvuk ozývá. Jedná se o O1 1.9 tdi. Dále co nás napadlo a přichází k úvahu je bud vnitřní Homo kloub nebo horní uložení tlumiče. Proto bych byl moc rád za každou radu která by vedla k úspěšnému ukončení tohoto problému. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 Horní uložení tlumiče - ložiska. Dejte to na hever a rukama zatočte kolama. Mělo by se to ozvat. Když ne, tak potom ještě na zemi při zatížení tlumiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 čo najrýchlejšie vymeniť,aby nepraskla pružina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eaRay Vloženo 12. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 (editace) Horní uložení tlumiče - ložiska. Dejte to na hever a rukama zatočte kolama. Mělo by se to ozvat. Když ne, tak potom ještě na zemi při zatížení tlumiče. Zdravim Tě, myslíš že to bude způsobeno tím ? křupalo to před servisem a po výměně homokineťáku (vnějšího) se to zmenšilo ale pořád to křupe. Kéž by jsi měl pravdu zkusím použít tvojí radu. Děkuji EDIT: čo najrýchlejšie vymeniť,aby nepraskla pružina Ahoj, pružina by mohla prasknout prouze kdyby se nemohla otáčet ne ? si myslim .... To horní uložení je v řiti ale pružina se točí no Editováno: 12. Červenec 2011, autor: Wojnar Edituj příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 ale ak máš pridreté to uloženie (ložisko),tak pružina sa môže točiť,ale nie plynulo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david2234 Vloženo 6. Září 2011 Sdílet Vloženo 6. Září 2011 Zdravím Ten to problém mám tež nemohu na to příjít křupáním kola při rozjezdu a nebo i v rejdu. Mám skodu octavia4x4 TDI 74kw: Prosím o radu čím to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anihilator Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 Ahoj. Mému tátovi to pořád dělalo na VW Bora a bylo to brzdovýma deskama. Výměna za nové nepomohla museli jsme koupit komplet přední třmeny (fungl nové) , kotouče a zase nové desky. Od té doby je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fery005 Vloženo 27. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2011 Ahoj, jestli jsi vymenil vnejsi homoklouby a dela to porad, tak vymen i ty vnitrni(u prevodovky), ja jsem mel ten samy problem, menil jsem: tyce rizeni, vsechny cepy, vnejsi homoklouby a porad to delalo, to hnusny chroupnuti pri rozjezdu hlavne v rejdu, vymenil jsem vnitrni homoklouby a blyo to vpohode :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
masek54 Vloženo 5. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2011 nebo to je i stabilizátor, vyměnit gumy, nebo promazat , může to na chvilku pomoc. Lepší výměna, ale to dělá většinou při rejdu a nerovnosti při rozjezdu většinou ne. Kontrola na zvedáku a promazání nic nezkazí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet59k Vloženo 21. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2011 Také se přidám se stejným problémem, křoupání je přesně ten výraz, co to dělá při rychlejším rozjezdu. Před rokem měněny tlumiče, uložení, pružiny, tak v tom bych asi chybu nehledal. Vyměnil jsem vnější homokinetické klouby, zadní uložení ramene, byl jsem na technické, udělal geometrii. Je to o něco lepší, ale je to tam pořád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rdkvc Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 mi tohle pred par mesici delalo pri pomalym zatoceni doprava. byl jsem na 100% presvedcenej, ze to jde od predniho pravyho kola... no a nakonec to bylo lozisko na pravym zadnim kole Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eaRay Vloženo 20. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2013 Nakonec to není závada mechanická nýbrž závada na ŘJ ABS. Do rychlosti 5 km/h by ABS fungovat nemělo bohužel u starších ABS tomu tak vždy není. Zkuste ho odpojit, auto projet a zjistíte zda to bylo tímto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.