Přejít na obsah

Občas nefunguje vnitřní osvětlení


Stepi

Doporučené příspěvky

pre herrkomisar

Skus zatvoriť central pri otvorených zadných dverách stačí jedných či bude blikať led v dverách (ak nie tak mikrospinač je OK) a je to v komfortke či RJ

EDIT:

Ahojte, taky mám podobný problém kde se mi při otevření auta centrálem jednou rožne stropní světlo a jednou zase né. To samé je při otevření dveří, jednou se to rožne a jednou né. Nevím co rozebrat a zkontrolovat dřív, jestli konfortku, nebo káble ve dveřích jestli není zlomaný nějáký drát atd...

Nie je problém v stropnom svetle? prepínač môže blbnúť -premeraj konektor do stropnice či je pri otvorení centrálu 12V (a čo ako sa to chová pri stálom svietení svetla?)

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Jojo24 :kol-31:

ja mám čítacie lampičky pri madlách nad z. dverami takže by som LED pásiky nedával.

Treba upraviť zapojenie z dôvodu že predná lampa má stály + a spína sa - od dverí aj od centrálu a zadné lampy sú stály - a plus prerušuje vypínač lampy.

Ja som to riešil tak že som odpojil a zaizoloval + od konektora a mínus som prehodil miesto plusu.

Ďalej som od prednej lampy priviedol plus aj mínus, ale mínus nie z konektora ale za prepínačom prednej lampy.

Plus som zapojil do konektora po pôvodnom mínuse a spínaný mínus som zase priletoval cez diódu za vypínač zadnej lampy.

Ten + som ťahal preto že pôvodný v čítacej lampe sa pri uzamknutí auta neodpojí a ak niekto nechá zapnutú lampu vzadu bude svietiť aj keď uzamkneš auto a to som nechcel.

Potom to funguje že ak máš prednú lampu prepnutú na svietenie pri otvorených dverách tak pri príchode a odomknutí auta ako aj pri otvorení dverí ti bude svietiť svetlo vpredu aj v zadu na oboch stranách.

Na druhej strane som to spravil tak isto. Stále však si môžeš zapnúť čítacie lampy vzadu bez toho aby svietilo aj niečo iné ak použiješ diódy na každej strane.

Ak ti však nevadí to svietenie po uzamknutí auta a zapnutom vypínači vzadu môžeš použiť pôvodný + zo zadnej lampy a nemusíš + ťahať zpredu.

Dúfam že ti to je jasné a nemusím ti kresliť.

Všetko treba dobre izolovať a káble nad stropným tapacírom majú dosť miesta.

Nad kufor som to neriešil lebo v interiéri mám biele LED diódy vo všetkých svetlách a svetla je tam všade dosť aj cez fólie na oknách.

V kufrí miesto pôvodnej lampy na jednej strane (sedan) som po oboch stranách dal LED pásy (treba ich dať však toľko aby bola výsledná spotreba aspoň 3W inak to konfortka po pár sekundách stlmí)

V kufri sa zapojenie nemenilo lebo my to tak vyhovovalo.

Veľa úspechov v práci. :kol-35:

EDIT:

:skoda:

Ešte ma napadla taká drobnosť že mám do stropného svetla zapojené svetelné čidlo aby svietilo iba pri zníženej viditeľnosti .

To len ako inšpirácia keby sa niekto chcel zabávať. :kol-135:

Zdravým všetkých kutilov. :kol-126:

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

v poslednom case mi auto zacalo robit to, ze ked vytiahnem kluc zo spinacej skrinky, tak trva cca 2 - 3 sekundy, nez sa rozsvieti stropne svetlo a odomkne auto, predtym robilo hned pri vytiahnut kluca, ziadne cakanie. Vag neukazuje ziadnu chybu :huh:

ma niekto nejaky tip, ze co by to mohlo byt za problem? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, asi mám taky problém stím relátkem o F1, mikrospínač jsem vyřešil že jsem dal do sloupku spínač z felicie, vše fungovalo normálně, ale pak začalo problikávat vnitřní světlo za jízdy, mikro spnač to není, protože když otevřu dveře tak normálně svítí ve dveřích červ. světýlko a to i po zavření dveří zhasne. Tak si myslím že to bude tím relátkem, navíc převážně se rozsvítí když vjedu do díry a navíc to v palubce jakoby zadrnčí, jako když drnknete do struny. Takovej divnej zvuk, to samé udělá po otočení klíče a přï následném zhasnutím světla.

Co doporučujete? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Mam taky problem, ze ked otvorim auto dialkou tak mi niekedy hned zhasne stropne svetlo. Malo by zostat svietit aj ked sa dvere neotvoria. Ked dvere otvorim a zatvorim, tak svetlo zas zhasne....malo by svietit az pokym nepotocim klucom alebo cca 15sek....Alebo ked vytiahnem po jazde kluc tak by sa malo svetlo rozsvietit ale niekedy len preblikne a zostane zhasnute....

Nemal niekto podobny problem?

Dnes som prisiel na to, ze ked svetlo zostane pri otvoreni DO zhasnute a stlacim otvorit na DO druhykrat tak sa rozvieti tak ako ma. Osobne by som vylucil chybu mikrospinaca a urcite aj kablov. Moze byt vadna RJ komfortu?

Dalsie zistenie je, ze ak svetlo nefunguje na prvy krat ako pisem vyssie, tak po zatvoreni dveri mi svietia len bocne T10 v stropnom svetle a aj to stlmene. Stredna sulfida nesvieti vtedy vobec.

Uz fakt neviem, kde moze byt problem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak já jsem se dnes pustil do opravy komfortky kvůli nesvítícímu světlu v interiéru. Asi už před půl rokem jsem jí rozebral, abych se podíval jestli tam nejsou nějaké studeňáky, ale vše vypadalo fajn, tak jsem s ní nic nedělal, ale přes tuto zimu se to ještě více zhoršilo a světlo mi spíše nesvítilo než svítilo a začalo mě to hodně štvát. Mám pořád jedno světlo zapnuté, aby se mi rozsvítilo při otevření dveří a tak můžu říci, že tento týden mi to fungovalo asi dvakrát a to jen na pár minut - přijdu ráno k autu, odvezu dceru do školky a jedu dál do práce. U domu svítí a od školky už ne. Tak dnes jsem to opět rozebral. Komfortka byla venku do 15 minut. Vzal jsem jí domů, pořádně prohlídnul, kdy se zdálo vše OK a začal jsem s proletováním podle fotky člena zdesim. Měl jsem trochu strach, abych neudělal více škody, ale mají mojí komfortku AH na aukru za 800,- Kč a tak jsem byl trochu klidnější. Na dvou místech byl nakonec pěkný studeňák, který nebyl vůbec vidět, až když jsem do toho hrábnul pájkou. Takže přidat trochu cínu, proletovat a dnes chodím autíko každou chvilku kontrolovat, jestli světýlko funguje a ono fakt finguje a to jsem snad nezažil 5 let. Tak snad to vydrží. Děkuji zdesimovi za super návod a přikládám fotečku, kde jsem zakreslil bílou barvou, kde jsem měl ty studeňáky.

 

post-5941-0-74358000-1362865860_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...