Přejít na obsah

climatronic fabia


Walda RS

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Při zběžném kouknutí do ETKY by to mělo jít. Jak jsem pochopil z daného tématu (svahilština není mou silnou stránkou) jde vlastně je o výměnu té skříně. A ta je v Polu stejná jako ve Fabii. A jak tady na fóru koukám, je tu dost lidí co zborku - rozborku palubky zvládnou za jedno odpoledne.

Taky píše, že většina potřebné kabeláže už v autě je, pokud tam už byla klimatizace. Jenže on také měl kompletní kabáž ke Climatroniku, a z toho si vybral tech pár kablíku, co chybí, což mu dost ulehčilo situaci. Taky to tam píše, že se to celé musí dělat se chématy ja k manuální tak elektronické klimatizaci.

Jo a pak maličkost čelní panel topení v Polu je jinačí než ve Fabii - má jiný tvar, tam byto spíš slušelo tomu z O1 nebo S1, ale to už by bylo asi dost sci-fi. post-23-1156182784.gif

Editováno: , autor: Drewie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasně přehodit "škatuli" lze za dopoledne, ale problém může být s elektroinstalací. I u Fabií je několik variant zapojení a předopládám, že Polo bude nabízet další. Takže to bude chtít nějakou improvizaci a ono to také pak nemusí nikdy fungovat, že. A problém také je, že nefunkčnost se zjistí až po kompletním smotováním. Takže model pokus omyl, může být poněkud ubíjející

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem koukal do schémat a zapojení je jiné pouze pro RS, všechny ostatní motorizace mají schéma pro klimatizaci stejné (pouze 7 stránek :) )

Ale vždyť ten s tím polem měl všechno sundaný, když to zkoušel, právě z toho důvodu, aby to vyzkoušel než to zase ustrojí. Měl tam jen budíky a ten climatronic (ta poslední fotka), píše tam, že bude muset smazat chyby z airbagu, atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak po prozkoumání ETKY to zas tak nemožný není. Navíc se nemusí chodit daleko, stejnou výměnu lze provést i z dílů z F2 nemusí se to brát přímo do pola, mimochodem i ibiza měla climatronic - takže jen fabie1 ostrouhala pouze s manuální klímou. aggressive.gif

A taky sehnat el. schémata z Fabie případně Room je jednodušší než z pola a navíc určitě bude ve srozumitelnějším jazyce :D.

Co jsem koukal na seznam dílů tak man. klima ve F1, F2 a polu 9N jsou úplně stejné. Na tom odkazu on mění skříň rozvaděče vzduchu, která původně měla číslo dílu 6Q1820351A za 8Z1820351A plus ten bok taky z auta 8Z (bohužel nevím, co to je jestli nějaký seat nebo audi, či co) Fabie2 má tuto skřín rozvaděče vzduchu u climatronicu taky 8Z, jen má svůj ten bok 5J. A protože palubka nebo výdechy, nebo cokoliv jiného se neupravuje musí to být jednoznačně zaměnitelné tedy i ve Fabii1 :kol-47:

Co se týče elektoinstalace, řekl bych, že v interiéru je stejná pro všechny motory, rozdíl je v motorovém prostoru, tam je rozdílný i "hardware" :)

Máte někdo schémata F2 nebo Room, aby se na to dalo kouknout?

Tak co, kdo do toho jde? :) :) :)

Auto, na kterém to lze vyzkoušet, mi stojí v garáži ;):D

A takhle by měl vypadat výsledek:

post-12297-0-33128500-1323208651_thumb.j

Editováno: , autor: Drewie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Není jediný důvod proč by to nemělo fungovat, koukni na můj příspěvek #20 - je na to zapotřebí zázemí slušně vybaveného servisu.

Vypustit vodu, klimu, vyndat celou palubku, vyměnit tu bednu přidat kabeláž a zase to dát vše dokupy.

Teorie je jednoduchá, práce pro zkušeného mechanika tak na den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...