Přejít na obsah

voda z vyfuku


r626

Doporučené příspěvky

zdravim vsechny, pred par dny jsem tady na foru cetl prispevek od nekoho jak porovnaval dva ruzne tsi motory a jedna z reakci byla, ze u 1.4 tsi motoru vyfukuje vyfuk pouze z prave koncovky. no a ja starej vrtal jsem si to sel hned overit.. a skutecne to tak je. motor pokud je vklidu, tak vyfuk vyfukuje patrne jen z praveho otvoru.

mate to taky tak? doufam ze ano.. abych se ale dostal k jadru pudla.. po seslapnuti plynoveho pedalu vyletela z leveho otvoru voda. nijak nezapachala, nebyla ani nijak horka, ale bylo ji dost.. celkem me to zaskocilo. bylo to po jizde cca 20 min a podotykam, ze venku je jiz nad nulou, tak se asi mohlo jednat o nejakou zkondenzovanou vodu. prekvapilo me to mnozstvi.cca .1,5 dcl....mozna vic mozna min.. mate nekdo zkusenost?diky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jednak je nějaká voda v benzínu, která se krom jiného sráží na stěnách palivové nádrže, druhak kondenzuje ve výfuku, a to hlavně když je ještě studený motor nebo se výfuk nestačí na kratších trasách zahřát, což doprovází často bílá pára z výfuku. Částečným řešením je tankovat plnou nádrž, a pokud možno kvalitní benzín. Úplně se toho zbavit nelze. Ne nadarmo se říká, že kvalitní výfuk by měl napřed zrezivět zevnitř, a ne zvenku :)

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo,to jsem psal já,ale měl jsem na mysli výfukové plyny,ne přímo zkondenzovanou vodu. Já si toho všimnul náhodu,když se daleko víc "kouřilo" od pravé trubky výfuku. V tomhle počasí asi trvá dlouhu než se celé výfukové potrubí,včetně tlumiče,pořádně prohřeje. Toť můj názor. Jinak už jsem měl zaprskaný zadní nárazník,takže nějaká voda smíchaná se sazemi z toho asi občas vyletí. 1.4 a 1.8 TSI - u obou to jde víc z pravé trubky. :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...