Přejít na obsah

Jakou navigaci zvolit?


_Denis_

Doporučené příspěvky

Ahoj,

rozhoduji se, jaký druh navigace zvolit:

1) přenosná

2) vestavěná

Z přenosných bych zvolil asi vítěze testu z AMS, tedy Navigon 70 Premium, která stojí cca. kolem 6 tisíc. Plusem je řazení do jízdních pruhů, rychlost přepočítávání a celkové zpracování, mínusem zase spousta ptákovin, jako bluetooth, apod., což nepotřebuji, rádio je zvlášť, tudíž obtížnější obsluha 2 přístrojů, hlasové navádění nemám v reprácích a tudíž je špatně slyšet a hlavně - zase je problém s umístěním, asi bych musel udělat výklopnou navigaci do středového deklu nad výdechy tak, jak jsem asi před 5-ti lety udělal do OII mého otce => spousta práce a týdny čekání, než to dokončím..

Z vestavěných bych volil Columbus, vím, že ve Škodovce se nabízí hrozně draho a vím také, že sehnat Columbus z druhé ruky znamená téměř 100% jistotu, že je kradený.. Udělám max. pro to, abych nekupoval nic, co je kradené = vč. pinu, nepoškozený, ideálně právě vymontovaný např. z bouraného auta. Každopádně ceny se orientačně pohybují kolem 12 tisíc. Mínusem je tedy vyšší cena a hlavně se hodně krade - při cestách do větších měst (tím spíše do Prahy) bych musel udělat nějakou rafinovanou krytku, která by na sobě měla panel nějakého starého rádia, aby nebylo znát, že tam nějakou navigaci mám.. Plusy jsou však jednoznačné: méně práce, luxusní vzhled, hlasové navádění v reprácích, spárování s rádiem, pěkné grafické znázornění park. senzorů, lepší zvuk rádia a celkově jednodušší ovládání.

Jaké jsou tedy vaše zkušenosti a doporučení? Hodně mně to táhne k Columbusu, na druhou stranu se bojím o krádež..

Denis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam prenosnu Mio a som spokojny. Vstavane vyzeraju super ale ako si uz spominal, su velkym lakadlom pre zlodejov, takze je to na tebe co si zvolis. Urcite je lepsie mat vstavanu ak ju casto pouzivas ako stale vytahovat prenosnu a napajat kable, ale ja by som sa asi viac bal o auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kablíky přenosné navigace by nebyly problém, to bych zabudoval do palubky a připájel k 12V napájení. Ale právě, Columbus vypadá nejen super, ale zároveň, jak píšeš, Luďo, umí přehrávat také filmy a to s tunely jsem ani nevěděl.. Celkově má jednodušší obsluhu, hlasové navádění v repro a jak jsem už psal, rádio má lepší zvuk.... Velkou překážkou jsou ti zloději, bez dobrého maskování by to asi nešlo :unsure:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vestavěná mí navíc tu výhodu, že ukazuje trasu i v tunelech ....

Toto umí i "přenosné". Dokonce i takový "blbý" Sygic na smartphonech.

Že jedeš v tunelu ví z mapového podkladu a rychlost předpokládá tu jakou jsi do tunelu vjížděl.

Samozřejmě to není stoprocentní, ale ve většině případů to stačí.

Nicméně ani tak v tunelu není kde zabloudit :)

.... bych musel udělat nějakou rafinovanou krytku, která by na sobě měla panel nějakého starého rádia, aby nebylo znát, že tam nějakou navigaci mám.. ...

To bude vypadat fakt rafinovaně. Hlavně nenápadně.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vestavěná mí navíc tu výhodu, že ukazuje trasu i v tunelech a pokud budeš mět columbuse, tak si můžeš přehrávat i filmy.

Ano, to je velmi důležitý apekt při výběru. :) Přehrávání filmů umí taky kde jaká přenosná navi.

Taky bych se rozhodoval podle četnosti komunity kolem daného zařízení, aktualizace mapových podkladů apod. Dnešní přenosné navi už jsou i docela tenké a nebudou manželce zabírat místo v kabelce. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kryt:

v prvé řadě bych asi objednal kryt navigace (viz. http://www.krytnavigace.cz/). Ten kryt bych aspoň nalakoval do barvy dekoru (třeba do leskle černé dle fotek na jejich webu) a možná do něj vyřízl díru a do ní hodil kryt nějakého rádia (třeba Melody).. Vidět to bude vždy, ale případný zloděj aspoň neuvidí, zda se jedná opravdu o Columbus (popř. zda tam fakt nějaká navigace je), nebo ne - a snad nebude zbytečně riskovat..

Přehrávání filmů pro mně zase tak podstatné není, ačkoli je to pěkná hračka - ať u Columbuse, nebo u přenosné navi, pustil bych si jej zřídkakdy - pravdou však je, že není-li film přímo nahrán v paměti navigace, nemohl bych jej přehrát z CD, nebo bych si musel (šlo-li by to vůbec) koupit externí CD player. Tunely ovšem opravdu neřeším, jak psal Wojnar, není kde zabloudit (nebo jo? :t ).

Ono upřímně to vidím takto: kdybych si zase našel čas udělat výklopnou, bude přímo v zorném poli, její schopnosti budou možná ještě lepší, než Columbuse, samotná montáž možná trošku jednodušší (neb u Columbuse bych musel mj. vyvést drát se žralokem na střechu a celkově pospojovat stovky pinů v autě - tedy aspoň předpokládám, návod jsem nikde neviděl, čili nevím) a nebude lákadlem pro zloděje - když nic, zaklapnu dekl a navigace není..

Na druhou stranu Columbus je prostě luxus a perfektní spojení všeho v autě..

Kurník, já nevím :huh::lol::'>

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Případný zloděj už viděl tolik navigací a rádii v autě, že pozná zda je rádio na místě nebo pouze atrapa/rámeček v jiném rámečku.

A vůbec ho netrkne proč to tak asi máš.

Ještě jsem neprojížděl tunelem kde by byla křížovatka :kol-31: . Takže bez obav.

Navigace v zorném poli!

Teď si přesně nevybavuji jak je to ve II-kách, ale v OI je rádio, případně DX, už dost daleko od zorného pole.

Mám displej Parrota hned pod rádiem a někdy si říkám, že to asi není to nejlepší místo :( .

Koukat tam ještě kvůliva cesty? Hm :wacko: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wojnar:

to právě nevím - s OII s originál navigací jsem ještě nejel, faktem je, že už když čumím při jízdě na rádio (třeba když ladím), z cesty toho opravdu moc nevidím..

nuff:

také mně to napadlo, nicméně žraloka má i autorádio Bolero (proč, to mi jaksi uniká :kol-32: )

Je jasné, že ať už tam kryt budu mít, nebo ne, bude zřejmé, že je tam navigace a asi to neodradí všechny, jen to možná sníží počet krádeží o pár procent.. Na druhou stranu, když jezdím k zákazníkům, parkuji v jejich areálu, v místě mého bydliště se naštěstí (zatím) nekrade (jeden soused tady kdysi stojíval s OII s Columbusem a nikdy se nikdo o nic nepokusil) a tudíž neberu-li hotel v Praze, kde jsem 1 noc max. 3x do měsíce, nikde, kde něco hrozí, se zase dlouhodobě nezdržuji.. Na druhou stran u tady riziko pořád je a bude, což u přenosné není...

Ještě mně napadá jedno: vím, že Columbus je no.1 v krádežích - co ostatní typy? Třeba Nexus, apod. Jak jsou na tom tyto typy a v čem jsou vlastně horší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Já jsem začínal na navigaci v Nokii 5800 XM. Bylo to dobrý do doby, než mi začaly z telefonu mizet data... Potom jsem sehnal HTC Desire z předváděčky a v něm byla nainstalovaná navigace Sygic Aura. Byl jsem naprosto spokojenej. Ovládání, grafika, reakce, offline navigace, prostě super.

Když "dodýchalo" i HTC, nechal jsem se ukecat a pořídil jsem iPhone5... Teď o svátcích byla akce, takže Sygic nabízel za necelých 25 euro celou Evropu (doživotní licenci). Navigace pro jízdu autem, pěší, adresy i podle čísla popisného, zadávání cíle z mapy, podle souřadnic, popřípadě z GPS údajů z fotografie. Zvukový alarm překročení rychlosti, signalizace železničního přejezdu a signalizace před ostrou zatáčkou. A navíc za cca 5 euro ještě doplněk možnost HUD promítání na čelní sklo. A to je naprosto super záležitost! 

post-5259-0-55193600-1388832926_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

S navigaci v Nokii souhlasim. Mel jsem od nich mobil se Symbianem a Ovi mapy. Mapy byly proste skvele, nikdy zadny problem. Ovsem Symbian byl hrozny. Ted mam Android a Navigon. Jsem celkem spokojeny, ale Ovi mapy byly lepsi, minimalne uzivatelsky privetivejsi. Jestli vite o necem lepsim na Android, rad si necham poradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...