Přejít na obsah

Zvláštní chování kontrolky diagnostiky

Fabia4Ever

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás, kolegové.

V poslední době řeším problémy s kontrolkou diagnostiky. Začalo to, když jsem auto v loňském říjnu nechal přestavět na pohon LPG. Po pár týdnech se mi rozsívila již zmíněná kontrolka, jejíž indikace byla v servisu vyhodnocena jako "Nahodilá závada - chudá směs na prvním válci". Běhěm následujících měsíců se situace ještě asi dvakrát opakovala, konzultoval jsem to i s autorem přestavby na LPG, který mírně zvýšil čas vstřikování směsi, ale na nic kloudného nepřišel (pardon za terminologii, jsem technický analfabet...) Min. týden se mi kontrolka rozsvítila znovu, ale světe div se - po třech dnech zase sama od sebe zhasla...Ale abych se moc dlouho neradoval, asi po třech dnech se opět rozsvítila...Podotýkám, že jsem po celou dobu ani při svítící kontrolce nepocítil snad žádné změny v jizdnch vlastnostech vozu.

Motor 1,4 16V, 55 kW.....Nemáte, prosím, někdo zkušenosti s potížemi s touto kontrolkou, popř. jejich souvislosti s přestavbou na LPG nebo tip, čím by to mohlo být?

Moc děkuji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar

Asi bych to moc neřešil, když naše firma přestavěla HTPčka na plyn tak svítila kontrolka v každé a normálně to jezdilo. Teda jestli se dá o HTp říct že jezdí normálně. Vždycky to byla nějaká sporadická závada se směsí nebo se zapalováním atd...

Odkaz ke komentáři

jojo, je to jen otázka správného naladění plynové mapy. Ale jinak nejsi v tom sám ;) . A k tomu zhasnutí, pokud je závada sporadická jako že v tvém případě bude, páč to bude chudé, nebo bohaté jen v určitém okamžiku, jízdním režimu, tak pokud se v krátké době chyba neopakuje tak po cca 5 nastartováních zhasne sama. Ovšem zůstane v paměti ŘJ zapsaná a pakliže se ti objeví znovu, zůstane už kontrolka rozsvícena natrvalo a pomůže jen máznutí VAGem.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...