Přejít na obsah

Jakou chrom lištu koupit?


_Denis_

Doporučené příspěvky

Kluci, máte nějaký tip, jakou chrom lištu do exteriéru koupit? Chci si dát na OII černé sloupky a pod okna chrom lištu, jenže nevím, jakou - známý měl kdysi běžnou chrom lištu z obchodu, po necelém měsíci se mu však do mezivrstvy dostala voda, začala se loupat nějaká průhledná vrstva (ne ta krycí), po jejímž odloupání se sloupl i chrom a lišta vypadala flekatě, doběla, jakoby zkorodovaně. Poněvadž se lišta pod okna pro OII nedělá, nemáte někdo nějaký tip, jakou značku koupit? Na ceně nesejde, důležitá je výdrž.

Díky :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ee, právěže toto se mi nelíbí. Samotné černé sloupky na OII nevypadají nic moc, kvůli tvaru sloupků ani samotná chrom lišta - já právě proto chci dát chrom lištu i pod hranu sloupků, čili jednu souvislou lištu, začínající u zrcátka a končící u zadního okna (viz. obr.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych tam nic nedával, muselo by to být dělaný přímo na OII. Myslím si, že ta lišta od milotecu má na konci určitý zaoblení. Když to ustřihneš, tak už to nebude mít to zakulacení a bude to vypadat dost blbě. A pochybuji, že seženeš nějaký nerez lišty stejné délky co potřebuješ. Jen tak blbý dotaz. A co lišty ze supa?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Černé sloupky na OII bez lišty nemají smysl, sériové sloupky moc dle mého gusta nejsou - ale uvidíme..

Každopádně lišta z SII, nebo třeba z VW Jetta, apod. není moc použitelná, neb je tvarovaná do písmene "L" - tudíž by na těsnění sedla, ale na sloupky ne, ty vyčnívají.

Co se lišty z Milotecu týče, za 1400Kč se dodává sada = 2x přední a 2x zadní dveře. Délkově by přední dveře stačily, zadní by byly krátké - tam bych musel dát zase lištu z předních dveří = musel bych koupit 2, nikoli 4 sady a jediným spojem by byla spára mezi předními a zadními dveřmi. Čili ono zaoblené zakončení bych mohl nechat na konci zadního a na začátku předního okna, zkracování by přišlo na již zmíněnou spáru dveří.. Já myslím, že by to šlo a nevypadalo by to špatně - jen ta cena, uvidíme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, kdybys ty dva konce zařezal, tak to je jiná a bude to vypadat z boku auta hezky :kol-47: . Otázka je jaký to má profil? Jestli půloblouk nebo je tam výduť. Ale to by šlo vidět jen při otevřených předních dveřích a to už si myslím neva. Takže za mě JO, všechno se má zkusit. Třeba, když to bude gut, tak to tajně okopíruji ;) Mě se líbí zas tohle http://www.milotec.net/lista-zpetneho-zrcatka-uslechtila-ocel-skoda-octavia-ii-facelift-skoda-superb-ii-.htm , ale ta nehorázdná cena!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je pravda, já doufám, že je to plné, pokud duté, asi bych dutinku zatmelil a zamázl barvou (to by při zavřených dveřích nebylo vidět - jak píšeš) :)

Jinak ta lišta zrcátka je opravdu pěkná (bohužel, já mám ještě předface), ovšem ta cena, to je opravdu zlodějna! :kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebo zkusit najít něco podobnýho, nerez lišty na jiný značky. Třeba http://www.sportovniautodoplnky.cz/chevrolet-cruze-nerez-chrom-spodni-listy-oken-omsa-line/ . To jsem našel jako první, tak to dávám jako příklad. Ale to by jsi musel mít blízko nějakou tuningovou prodejnu, aby jsi se na to podíval, jestli je to dost dlouhý atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, také se koukám po alternativách od jiných značek, bojím se však profilu, který by potom nemusel sednout. Zároveň si lámu hlavu nad tím, jak to bude vypadat, neb na černé těsnění to přilepit nemůžu, neb by tam byl schod, sloupek je vystrčený. Čililišta by musela být asi pod těsněním už na karoserii, což může být vzhledem k ukončení dveří liftbacku problém (okraj okna jde obloukem nahoru, zatímco lišta by končila rovně).. Je to dost peněz na experimenty, na druhou stranu ten chrom pod okna pro OII vypadá dost podivně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Co tam hodit tu lištu černou, jako je na Octavia III ?? ta lesklá moc svítí a neladí k ničemu. Osobně nad tím uvažuji, protože sloupky chci dát do černého lesku, ale vím, že s ukončením bývá právě u fólií problém a nalepovací sloupky vyčnívají moc do prostoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...