Přejít na obsah

Instalace tempomatu


DIAGNOSTIK

Doporučené příspěvky

  • o 5 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Jakou podvolantovku mohu použít k multifunkčnímu volantu z uvedených v odkazu. Vím, že to musí být varianta Highline, ale není mi tam jasný to další - software level, type1 nebo type2, LIN version mohu požít 1.3 nebo 2.0?

Mohu pro OII MR2007 použít AQ, BD, BK nebo i CH? Jaký je mezi nimy rozdíl?

Prosím někoho, kdo už připojoval MF volnat, napište mně poslední písmena podvolantovky, abych ji mohl použít pro MF volant, tempomat i PP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si souhlasit s pisatelem předemnou.....

 

Rychlé objednání, dnes namontován tempomat společně s PP, dokonce jsem byl i proškolen jak správně s tempomatem zacházet, jelikož jsem vozidlo s tempomatem nikdy nevlastnil. Vše názorně ukázáno při jízdě.

 

Pokud někdo přemýšlí, kde si nechat tempomat dodělat, doporučuji všemi dvaceti uživatele Vaša.

Editováno: , autor: Sabaton
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Dobrý den, 

prosím o pomoc.

Máme octavii II classic model roku 2007 a chtěl jsem tempomat s palubním PC. Koupil jsem jednotku CH, páčky a namontoval do auta. Pak jsem byl u jednoho mechanika u Prahy, který výměnou jednotky rozchodil tempomat, ale palubní počítač pořád nic.

Teď tam mám :

17 - přístrojovou desku 1Z0 920 802 B s kodováním 0003101 (viz foto)

16 - Elektroniku volantu 1K0 953 549 AP s kodováním 0000042

levou tempomatovou páčku 1K0 953513 A

pravou páčku stěračů s přepínáním PC bez čísla

 

 

Původní podvolantová jednotka Elektroniku volantu 1K0 953 549 BB  a pak mám ještě Elektroniku volantu 1K0 953 549 CH (hlasila nějakou chybu jednotka při zapnutí tempomatu na páčce), se kterou to nerozchodil. Kabel již má VAG 11.11 CZ.

 

 

tempomat jede i na budíkách se rozvicuje kontrolka tempomatu, ale na displey je pořád to samé viz foto. Dá se s tím něco udělat, aby se ukazovali hodnoty z palubního počítače?

 

 

post-16411-0-07123100-1389615565_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, fakt výživný téma. Docela jsem se při tom zasmál, jak se hned na začátku píše, že to jde až od MR2007 a pořád se tam někdo ptá že mu nesvítí u MR2006. :kol-28:

Ale mám ještě jeden dotaz. Mám dodělávaný tempomat a když ho chci použít, tak ho musím držet delší dobu než se "chytí". Když jen krátce ťuknu na tlačítko, tak to nejde. A když ho zas držím déle, tak auto začne akcelerovat.

U auta mé dcery funguje opravdu jen na ťuknutí, kontrolka se rozsvítí(má MR2007) a tempomat drží. Nedá se někde nastavit citlivost nebo tak něco?

A také se mně už stalo, že někdy ten tempomat prostě nenahodím, ať dělám co dělám. Když jsem to doma napojil na počítač, tak hodnoty když mačkám tlačítko na levé páčce se mění(opravdu s malým zpožděním - viz dotaz výše), hodnoty brzdy i spojky se také mění. Co by to mohlo dělat. Zdá se mi, že když párkrát prošlápnu brzdu, tak pak tempomat začne fungovat. Pak to ale zase vypadá, když před někým jedu, že ho vybržďuju. Odkud jde signál brzdy k tempomatu? Ze spínače brzdových světel? Nebo dokud ten signál dostává? Tam by možná mohla být závada.

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Podle popisu co jsi psal:

když ho chci použít, tak ho musím držet delší dobu než se "chytí". Když jen krátce ťuknu na tlačítko, tak to nejde. A když ho zas držím déle, tak auto začne akcelerovat

 

jsi nečetl návod

nastavení rychlosti se provádí spodním tlačítkem SET (-) , horní tlačítko RES (+) je k vyvolání nastavené rychlosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Vaša: Aha, máš pravdu, fakt to dělám blbě. Dík moc. Teď jsem četl návod znovu a je to jak píšeš. Tak to vyzkouším.

Aktualizace 8.2.2014: Tak jsem to vyzkoušel a opravdu tempomat rychle reaguje na spodní tlačítko SET(-). Pouze na ťuknutí. 

 

Přesto, jak píšu v příspěvku výše, u auta mé dcery funguje opravdu jen na ťuknutí(RES+), kontrolka se rozsvítí(má MR2007), aktuální rychlost se zaznamená a tempomat drží. U mě také(RES+) funguje, ale se zpožděním. Proč?

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petrl ma pravdu Vašo, ja to taky tak dělám a funguje mi to, tempomat jsi mi dělal a i když přepnu přepínač na vrchní straně do "OFF" a zpět do "ON" a znova jen "ťuknu" na horní tlačítko, hned se rychlost uloží a funguje

 

otec má zase druhou variantu, musí nastavovat přes spodní tlačítko, nebo jak píše PetrL přes horní tlačítko na cca 2 vteřiny či kolik to tam je ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď je to verzí té páčky a nebo podvolantové jednotky. Já tam mám 1K0 953 549 F a dcera 1K0 953 549 AQ.

Já mám tempomat dodělávaný(páčka origo, ne PL ani Čína), dcera už ho měla. Funguje ji i kontrolka(má polodot).

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...