Přejít na obsah

Nové logo na Superbu

ferda25

Doporučené příspěvky

fobik: To matné se mi nikdy moc nelíbilo, a proto jsem znaky neměnil (i když mám zadní zašlý). Ale tyhle se líbí i ženě, takže dnes si je v Škoda Díly vyzvedávám a s trochou štěstí budou dnes večer na autě! :-) Moc díky za tip!

Editováno: , autor: wizaard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rado se stalo, pak dej foty jak to vypada...Ja je budu objednávat taky dneska , ale montaz , az budu mit auto :D :D :D ten matny se hodi proste na matnou barvu auto, ale na na metalizy, které jsou leskle. Prijde mi to jak zasly leskly znak prave ten mat :D

Editováno: , autor: fobik
Odkaz ke komentáři

fobik: Sundávání předek: oddělal jsem chromovanou ozdobnou lištu (kryt) s logem (torx vrut a 4x kolíčky 5J0853139, jeden jsem nalomil, koupím pro jistotu nové), odvrtal (rukou vrtákem) zatavené kolíky na rubu loga, oblepil lakýrnickou páskou proti poškrábání a vypáčil šroubovákem. Očistil zbytky pásky/lepidla po znaku, ulámal trny na novém logu a od oka nalepil. Netřeba nic víc, to rádoby zatavení tam velký smysl nemá (když jsem to byl schopen "odvrtat" pouze vrtákem v ruce pár otočeními...), možná při bouračce. Pak namontoval lištu zpět na auto.

Zadek: oblepil jsem páskou, páčil pomalu a opatrně plástovými klíny, až se logo uvolnilo. Pak očištění, odstranění zbytků lepidla a opět nalepení loga nového (s ulámanými trny).

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

:huh:no já myslel  nakou tu 3d samolepku,někdo to tu lepil ,ale už nevim kdo,ale  nevim jak to vypada v realu . toto co si postnul je podle mne zbytečné kupovat . Měl sem 3 c passata , tam sem měnil plaketku tak že sem ji sehnal z vystřeleneho bagu  , no bag sem rozebral  starou odřenou sundal a dal  tu z vrakače  a zalepil  a bag zase složil dohromady .

Editováno: , autor: supr
Odkaz ke komentáři

@supr Nálepka asi ano, sice to nikdy nebude vypadat tak dobře a je třeba si dát pozor a koupit prohnutou, aby se neodlepovala (Aliexpress jich je plný, takže by to neměl být problém). Varianta s výměnou znaku, jakou zmiňuješ, nejde - nové logo má jiné úchytky (jiný počet a na jiných místech).

Odkaz ke komentáři

Stano2255

Vypadá to na té třeti  fotce  odspodu, že se ti lišta při demontáži zlomila.

No já sem dopadl stejně. :o Můžete poradit já postupovat při demontáži ?já odšrouboval středovej torx a pak sem za to vzal  ,trochu zabral ze strany a bylo vymalováno .Až ted  mne napadÁ že sem měl jako páčit nahoru po cele délce lišty při přivřené kapotě.

Odkaz ke komentáři

@supr To je spíš nějaký škrábanec z provozu. Kdyby ji važně zlomil (což, uznávám, úplně až tak extrémně těžké není, ale ani tak si neumím představit, jak by se to stalo), ten plech už by takhle nevyrovnal - to by vypadala mnohem hůř.

Odkaz ke komentáři

@Stafin a ostatní: Upozorňuji jen na jednu věc - nové logo do airbagu má jiné uchycení (jiný počet nožiček na jiných místech), nelze dát do starého krytu airbagu - nelze jej "jen tak" vyměnit za původní staré logo! Je třeba buď kryt airbagu (nové díry?) či logo (ulámat nožičky?) upravit nebo použít jinou metodu uchycení (např. jen nalepení). Z mého pohledu se však jedná o nebezpečnou úpravu a já osobně (opakuji, já osobně) bych do toho v žádném případě nešel - možná jsem paranoidní, ale uvolněné plastové logo při vystřelení airbagu vám může celkem nešťastně pocuchat obličej. Ale třeba ho připevníte správně a neuletí, to je samozřejmě také možné.

Staré logo (kovové):

35501-DSCN5731.jpg

Nové logo (plastové - zatavené):

HTB12ImhLVXXXXc8XpXXq6xXFXXXQ.jpg?size=1

Odkaz ke komentáři

Díky tomu, že se začne po vystřelení rozbalovat airbag od středu do krajů, tak je velice nepravděpodobné, že by mě něco z volantu vůbec mohlo trefit do obličeje. Navíc si myslím, že je to vždy vymyšlené tak, aby ten airbag pronikal primárně někudy, kde to logo "nenabere"... Takže tohle bude s největší pravděpodobností skutečně jen paranoia :)

Odkaz ke komentáři

V 23. 10. 2016 na 18:17, supr napsal:

Stano2255

Vypadá to na té třeti  fotce  odspodu, že se ti lišta při demontáži zlomila.

No já sem dopadl stejně. :o Můžete poradit já postupovat při demontáži ?já odšrouboval středovej torx a pak sem za to vzal  ,trochu zabral ze strany a bylo vymalováno .Až ted  mne napadÁ že sem měl jako páčit nahoru po cele délce lišty při přivřené kapotě.

Rozšířit  

Keď dávaš dole tú chrómovú lištu, ju držia také plastové držiaky, a tie jemne s kombinačkami zmačkni aby si ich zúžil a potom ti ju pustia.. nie je zlomená len keď som ju mal už vymontovanú tak som ju nedopatrením trošku ohol ide o to že to je len plast potiahnutý chrómovou fóliou a vznikla tak ako keby taká bublina , nebola to chyba ani demontáže ani montáže len som si nedal pozor..

EDIT: našiel som video ohľadom demontáže tej chormovej lišty pretoč si to na 3:14 min je to síce fábia ale sup má to isté.

Editováno: , autor: Stano2255
Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Tak si odpovím sám.

Přesně pasují ty 2 typy, které jsem zmínil, já volil ten lesklý.

Loga jdou nejlépe odstranit zatlačením "kreditní" karty pod znak a tak to udělat z více stran. Práce na pár vteřin na obou stranách. Jen se opravdu špatně odstraňuje ta oboustranná páska.

Na nových znacích se kleštěmi vytáhnout ty "centrovací čudle" a znak se nalepí.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...