Přejít na obsah

Divné chování maxidotu a tachometru


radek_cz

Doporučené příspěvky

Ahoj,

zdá se, že mám nějaký problém s maxidotem a tachometrem. Ve chvíli, kdy nechám auto stát na sluníčku asi na půl den a déle, tak se mi po nastartován nerozsvítí cca celá horní polovina maxidotu (vysledoval jsem, že počet nefungujících řádků na maxidotu je víceméně přímo úměrný délce stání na slunci (teple), tzn. čím déle tam stojím, tím více řádků mi chybí). Navíc, když pak jedu a zrychluju na rychlost přes cca 80km/h, tak mezi 70km/h a 80km/h mi ručička tachometru normálně najednou poskočí, prostě se plynule nepohybuje, ale najednou skočí. Toto vše se opravdu děje jen pokud auto stálo venku na slunci a teple, jindy vše OK. Celkově pak jezdí auto normálně.

Netušíte pls co by to mohlo být? Jedná se o Octavii kombi RS I.

Díky

Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxidot Ti asi odchází do věčných lovišť.

Zkus se podívat do OI/Elektrika nebo Interiér, pár vláken na toto téma tam bude. Ale téměř vždy to skončilo na jeho výměně, rsp. výměně samotného displeje.

Tachometr: Rozebrat a zkusit vyčistit, zkontrolovat jestli není něco ulomené, uvolněné. Já bych řekl, že to bude mechanická záležitost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky,

zkusím na to kouknout, resp. asi nechat někoho kouknout. Ještě mě napadlo, že jsem zapomněl připsat, že s tachometrem mám od začátku problém ve velké odchylce (směrem nahoru) vůči reálné rychlosti (měřeno na GPS). Ta odchylka je větší než bych čekal, při reálné rychlosti 130km/h mi tachometr ukazuje něco přes 170km/h. Myslíš, že by to mohlo souviset resp. netušíš čím by mohlo být způsobeno toto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tal maxidot vyměněný a je to paráda. Borec koukal i na tu rychlost, ale moc si nevěděl rady, ale nakonec se to "vyřešilo" tím, že mám přenastavené v počítači pneu na fabii a tachometr ukazuje úplně přesně. Teď to ale zase ukazuje o 1,5l vyší spotřebu, ale to mi až tak nevadí, hlavně že ta rychlost už je v limitu. Je mi jasné, že to není nejšťastnější řešení ale aspoň něco :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...