Přejít na obsah

favorit, odněkud teče olej, a následně se vypaluje


mjfavorit

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám menší problém, mám favorita, jeden z těch prvních motorů ( bez vstřikování ). Problém je následující, že odněkud z horní části motoru teče olej, a následně se vypaluje, takže to kouří. Nepodařilo se mi bohužel zjistit odkud, ale kouř jde z hporní části ( více napravo směrem od autobaterky ). V motorech se moc nevyznám, takže prosím tolerujte moje neznalosti :lol::'> . Ještě jsem si vzpomměl, že jsem na autě kontroloval hladinu oleje, to bylo poslední co jsem na něm dělal ( auto se nepoužívá každý den, je ve stodole na chalupě, takže spíše jako pracant )

Dík za každou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahoře jedině těsnění pod krytem ventilů. To je taková ta z hliníku odlitá pixla, přišroubovaná dvěma šroubama nahoře k hlavě a zakrývající ventily, aby z nich jednak nestříkal olej na všecky strany, druhak aby se na ně nedostával bordel. Její součástí je hrdlo pro nalívání oleje s víčkem. K hlavě to je utěsněné obvodovým těsnicím páskem a ten může mít díru = olej prosakuje ven, steče po bloku a následně se pálí. Jestli ale víko rozvodu těsní, může být chyba i jinde a pak už by oprava nebyla tak laciná a jednoduchá (netěsnící ventilová Gufera, prasklý mazací kanál atp).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...