Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 9 měsíců později...
Vloženo (editace)

Ahoj chlapi  ráno po nastartování se  rosvítila kontrolka airbagu, zkontroloval sem svorkovnici pod sedadlem a pojistku vše bylo v pořádku.Tak sem zajel do servisu a zjistili že mám přethrnutý svazek drátu od airbagu, ve dveřích u řidiče. stálo mě to 3400kč

Editováno: , autor: dejmal
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj všem, 

rozsvítila se mi kontrolka airbagu, po výpisu z vagu, jsem zjistil závadu G179-cidlo narazu pro postranni airbag:řidičova strana, závada byla v přetrženém vodiči v průchodce dvěří-opraveno. Ale byla tam ještě jedna závada a to: E224 vypinač pro vypnuti airbagu spolujezdce, neverohodny signal. Četl jsem, že se stím již někdo setkal, ale nenašel jsem žádné řešení problému. Prosím Vás tedy o radu, co si stím počít?

Předem děkuji za reakce.

• o 5 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...
Vloženo

Ahojte, nasel by se nekdo z Brna, ci okoli s diagnostikou, kdo by mi vymazal chybu airbagu? Procvakal jsem konktory dle zdejsich rad, zkousel i vytahnout pojistku (to byl asi darmo pokus), kontrolka sviti furt. Mam klasiky stary kabel, ktery fungoval s O1, ale na O2 2007 (zde mam ten problem) se nepripojim na zadnou RJ (asi potreba CAN).

V okoli Brna dojedu kamkoli. Kdyztak SZ nebo mail.

Diky moc predem

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahoj, mam problem z airbagem vic jak 3 mesice porad mi to pise bocni airbag ridice zkrat na kostu po sletovani a vyhozeni dvou konektoru zavada se objevila po 2000km tak jsem kontakty znovu zkontroloval propajel a po 60km se opet rozsvitilo je mozno zjisteni jestli neni airbag vadny uz si nevim rady,Nebo nekdo Okoli Brno kdo by se podival a poradil Diky

Vloženo

Ahojte, OII 2006, volan na pravej strane. Mozete prosim pozriet na foto ci mi v servise ako sluzbu "navyse" o ktorej mi ani nepovedali a vyhodili konektory pod sedackami, svietila kontrolka airbagu. Len neviem ci tie kable dobre spojili, mam na mysli farby. Kvalita spojov o nicom, takze to budem prerabat a potrebujem vediet ci to farebne dobre sparovali. Dakujem za pomoc.

post-61018-0-29173400-1444513063_thumb.j

Vloženo

Zkus jeste mrknout na kabely, co vedou dale do sedaku. Ja tam mel jeden zlomeny, take jsem napred vyhodil oba konektory a chyba se porad objevovala.

co tim myslis az uplne pod sedackou nekde jak to jde do sedacky kde je to zasity

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj, mam problem z airbagem vic jak 3 mesice porad mi to pise bocni airbag ridice zkrat na kostu po sletovani a vyhozeni dvou konektoru zavada se objevila po 2000km tak jsem kontakty znovu zkontroloval propajel a po 60km se opet rozsvitilo je mozno zjisteni jestli neni airbag vadny uz si nevim rady,Nebo nekdo Okoli Brno kdo by se podival a poradil Diky

Opravdu nikdo nevite co s tim nebo me na neko odkazete v okoli brna diky

Vloženo

Vasa, tu sie tie spominane foto, konektora plus ten rezistor.

Ukazalo sa, ze kontrolka svieti aj po vymazani chyby, lebo je problem s pyro napinákom pasu, sedadlo vodica. Predosli majitel to poriesil tak, ze v zltom konektore v podlahe pod sedadlom vodica vyhol dva piny zlava( v smere jazdy, asi biely a zeleny, si uz nepamatam,) a do samicky konektoru vlozil do tych dvoch otvorov odpor. Manipulaciou s konektorom, ten rezistor vypadol a problem je na svete.

V servise mi povedali, ze to opravia pomocou rezistora a bude to stat 1900 Kc. Co je vela za taku jednoduchu vec ako napajkovat rezistor.

Len by som potrebova vediet, ktore kable a kde ho napajkovat, aby to bolo spolahlivo spravene.

Dakujem za pomoc.

post-61018-0-63087400-1445627862_thumb.j

post-61018-0-77912600-1445627877_thumb.j

Vloženo

je to vedení k airbagu v sedačce (roznětka napínače pásů je u navíječe pásu)

asi přidaly 2 nuly :D

cena odporu je do 2kč

nevím proč dávat odpor když to musí jít opravit

jestli chceš kutit tak jdi do OBI 

pak až ti v tom někdo naboří z boku třeba manželku a ona bude mít vážné následky tak si můžeš plácat po rameni jak jsi to dobře vyřešil s odporem  :kol-32:

Vloženo (editace)

Ahoj Vasa,

dik, za info. Vidis vobec ma to nenapadlo s tym napinakom pasu. Ono, vec sa ma tak, ze uz niekto predomnou bastlil s odporom v konektore airbagu. 

Ok, rozoberiem tie plasty v strednom stlpiku a pozriem sa na ten napinak pasu.

Ale najrychlejsia cesta pre mna bude, ak by ste mi vedeli poradit, aky odpor tam potrebujem napajkovat a hlavne kde, na ktore kable to mam napajkovat.

Fotky pridam dnes vecer.

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj bezprostředně předcházející příspěvek!
Vloženo

Ahojte, takze som s tym bol na diagnostike a tu su kody:

Takze ziadny napinak pasov ale stale klasicka chyba.

Typujem, ze je tam niekde (napriklad v prechodke dvery) zlty/biely kabel ulomeny.

alebo niekde inde.

1 Fault Found:
01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
001 - Upper Limit Exceeded

Myslim, ze by som mal skusit opatovne vlozit odpor do toho zlteho konektoru, odkial vypadol.

Neviem ako ho tam spravne vlozit.

Viete poradit?

Foto konektoru a rezistora vyssie.

Ktorou stranou do ktorych dierok (pomohla by identifikacia pomocu farby kabla ) mam vlozit ten rezistor v konektore?

Dik.

Vloženo

Vzhledem k chybe to nebude v pruchodce do dveri ale nekde mezi RJ airbagu a airbagem v sedacce. Pripadne samotnym airbagem. U rezistoru nejde o to, jakou stranou ho zapojis. Takze ti staci vedet barvy tech dvou dratu. To ja bohuzel nevim, snad nekdo poradi. ;)

Vloženo

obidvujem niektorých a neprajem im bočný náraz , pretože investovať 50-70eur do nového airbagu , zapojiť ho ako sa má a mať naveky pokoj je asi zložitejšie ako montáž odporu a tým vyradenia funkcie bočného airbagu pri náraze , hold ja som airbagy dorábal , niekto airbagy uberá 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...