Přejít na obsah

Pridani plynu,bez seslapnuti pedaly..


Yofresh

Doporučené příspěvky

Dobry den,dnes se mi stalo,ze po nastartovani mi spadly otacky na volnobeh,vse v poradku,bydlim v kopci a tak sem nechal neutral a pust brzdu a auto se na neutral rozjelo dolu z kopce,aale aniz bych slapal na plunovy pedal,tak mi proste vylitly otacky na 2500. pak zas klesnuly a pak zas vyskocily a zas klesly. Jeste se mi to nestalo,co to muze byt? Jakobych slapal na plyn,ale vubec sem se ho nedotknul. dekuji moc za radu Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všiml, jsem si, že při stání je volnoběh cca 650ot. a když člověk jede tak cca 850ot. Od jaký rychlosti nevím. Ale taky mám TSI.

Mysím, že by to mohlo být v této regulaci v kombinaci se studeným motorem, což neovlivníš.

Předpokládám, že to je zase nějaká ekologická vychytávka...

Další varianta je, že ti nespaluje jeden válec - občas. To je u tebe pravděpodobnější. ŘJ to trošku osolí, válec se chytí a kolísání je na světě. - Zkus vyměnit svíčky a vzduchovej filtr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud to bude delat kazdy rano, tak to je problem a je treba to resit, pokud je to obcas, nahodile, tak je to proste vlastnost. je to proste SW rizenej stroj a nikdy to nebude 100% fungovat jak by mělo, viz. smart mobily, PC atd. jak psal kolega výše, volnoběh se při pohybu auta zvýší na nějakou hodnotu, v kombinaci se studeným motorem a brzdenim z kopce (podtlak v brzd systemu zatezuje motor) se to muze nejak rozhodit a takhle to zhoupne. stejne jako obcas po startu jsou otacky 1200 asi minutu az dve, pak padnou do normalu, je to proste vlastnost, nijak bych tohle neresil, uz s tim ziju dva roky a bez problemu me auto spolehlive doveze kam je treba. jsem zastance nazoru nic zbytecne nerozebirat, tim se to teprve poradne rozese.e, ne hned, ale muze se to projevit casem, tak jak auto vyjede z fabriky uz ho nikdy nikdo neposklada

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pravda,uvidím,udělalo mi to zatím jen jednou, nebudu to nějak řešit. Pak můžu akorát vyměnit svíčky ale mám pocit že jsou taky nové. No pokud to nezačne dělat nějak víc tak se s tím nebudu fakt zaobírat. Zbytečně se stresovat :-) Díky moc za rady a postřehy :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to vlastnost naprogramovaná do ŘJ - aby se nestávalo, že řidič zařadí za jízdy z kopce rychlost a dojde k prudkému škubnutí tím, jak se rozjetý vůz po puštění spojky snaží roztočit motor, ŘJ zvýší otáčky motoru. Informace jde po CANu z palubní desky/snímače rychlosti. Od nějakýho roku to mají všecky koncernový auta - prostě za jízdy je volnoběh vyšší než na stojícím autě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...