Přejít na obsah

Rozkmit xenonů při průjezdu nerovností


pooletr

Doporučené příspěvky

Začal jsem pozorovat, že když přejedu třeba přes kanál nebo přes příčnou nerovnost, tak se mi světlo od xenonů zachvěje. Vidím to na cestě, když se zhoupnu po přejezdu nerovnosti. Při volnoběhu nebo když jedu po rovném povrchu mi to nedělá. Tak nevím jestli je to normální? Nedalo mi to a zkusil jsem zahýbat trafem výbojky a při pohybu nahoru/dolů je to v pohodě - pevné. Ale při pohybu vlevo/vpravo je tam mírná vůle. Poznám to tak když koukám ze předu na čočku a hýbu s tím trafem/výbojkou. Obě světla. Nezdá se mi to jako vada. AFS systém je v pořádku, palubák mi nic nehlásí, po startu se provede AFS test v pořádku. Na VAGu jsem to neměl. Nenašla by se nějaká dobrá duše, která by to taky vyzkoušela? Docela mě zajímá, jestli u druhého supa je nějaká vůle nebo ne. Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni tady na fóru na rozbor ku xenu.jsou tam takový gumový vymezovaky.

Hledal jsem a je tu dost vláken o xenonech. Hodil by jsi mi tu link prosím tě?Ale pokud to dělá i ostatním tak to asi bude spíš bug než problém. AFS má vlastní ŘJ tak by to nejspíš hlásilo chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Azriel: Myslíš Fábia RS? Je tam AFS?

To Marťas: Jaké máš kola? Začínám si být jistý, že to je tím, že mám 18tky. Je to dost tvrdé a já teď musím každé ráno jezdit po objížďce, jelikož se u nás kope. A to je jízda po tankodromu :-( Takže tam to pozoruju. Když projedu přes nerovnost na okrsce tak to nejde ani poznat. Třepe se to fakt jen na díííráááách. Uvidim jak to bude na zimních 16"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud by mi šlo jen o komfort tak tam nechám 16" i na léto :D Dost supů co jezdí to tak má. Jelikož rozdíl mezi 17" a 18" zas nebude tak ohromný. Vždyť to je jen 1cm gumy v profilu. Ale na léto bych 16" nepřežil. Takže tam dám po zimě Trifidy 17". Nechce někdo moje Luxony 18" ? :) Prodám je nebo vyměním za Trifidy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

No chlapi ja budem teraz musieť meniť predné tlmiče (90 000 km) a tak som sa niekde na nete dočítal, že práve opotrebené predné tlmiče majú za následok rozkmitanie xenónov pri prechode priečnymi nerovnosťami. Všímam si to na oprotiidúcich autách (väčšinou nákladiaky). Pýtal som sa na to v škodovke a povedali mi, že je to dosť pravdepodobné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak samozřejmě špatné tlumiče můžou mít za následek rozkmit xenonů na nerovnostech. Ale jelikož systém AFS má vůli, tak ikdyž vletíš do díry s dobrými tlumiči tak se to musí zatřést. Však si pevně chytni výbojku v objímce pevně do ruky a lehce ji zakmitej zleva - doprava. Já tam mám vůli. A to způsobuje rozkmit při přejetí větších nerovností. A nemyslím si, že mám odrovnané přední tlumiče. Byl jsem na kompletní prohlídce, mj.i testu tlumičů a vše ok. To by nám musel někdo vyvrátit - někdo kdo má nové auto (nové tlumiče) a zkusí vjet přes větší nerovnost a bude sledovat světlo z xenonů. Najde se někdo? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...