Přejít na obsah

19" kola na superba ?


Thoma5

Doporučené příspěvky

Ahoj, procházel jsem diskuze a četl názory na kola 18“ a 19“, dočetl jsem se co psal třeba Vasekk, že kola s obutí 19x8,5 ET32 235/35 i 18x8,5 ET30 225/40 jsou bez problémů, bohužel jsem ale nezjistil zda musel dělat úpravy podběhů nebo blatníků. Psal jsem mu, ale zatím mi neodpověděl.

V současné době mám koupený kit "B12 Pro-kit pevný podvozek Eibach pružiny + Bilstein" a uvažuju na příští letní sezonu pořídit buď kola 18" nebo 19" ale rozhodně nechci dělat úpravy rozšiřováním blatníků. (teď mám obuto Alutec Shark 17“ ET37 + 225/45 a další rok je už nechci používat)

V diskuzi jsem taky četl, že použití ET35 kola utopí a není to pak pěkný a při ET35 je to lépe řešit přes podložky, tím chápu, že je lepší rovnou koupit kola s menším ET. Určitě tu má z vás někdo spoustu zkušenosti s tím, co na to naše auto jde a padne, taky s jakým rozměrem v palcích a ET, aniž by se muselo něco extrémně upravovat, nedřelo to, nebo nebyl problém s řízením.

Díky za rady a názory, protože bych nerad koupil nevhodně zvolená kola a řešil pak problémy s bezpečností jízdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud ti tady někdo napíše,že kola jsou bez problémů tak určitě nedělal úpravy blatníků.Kola s ET35 jsou originální kola která má superb v papírech.Kdybys koupil kola s ET20 tak ti odpadají samozřejmě problémy s nějakýma podložkama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NO dival jsem se ,ale tam nemají ty pokličky potřebuji ty pokličky cely , protže jsme ty kola koupil a mám tam jen obyč pokličky to sou ty velky viš co .ale dík za radu.

POtřebuju na tyto kola cely ty pokličky a pokud možno se znakem škoda že ,ale to možná hci moc mám tyto kola :http://www.mzb.cz/alu-kola/AL-40337_wsp-a8-ramses-w535-ap-7,5x17--5x112--et35-antracit-+-lestene-plochy/

Editováno: , autor: Pawouk
Edituj své příspěvky.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Kdyby jste někdo chtěli měl bych na prodej 19" chromová kola s letním pneu Nokian 235/35 5x112. +- 90% vzorek.. Najel jsem na nich max 2000km. Původní cena pneu se pohybuje kolem 4tisíc za gumu. Na moje ježdění jsou zbytečně velké. Klidně bych je i vyměnil za nějaké origo škoda 17" disky s podobným vzorkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Dobrý deň, dlho som tu na fóru nebol tak som späť. Potrebujem od vás radu. V jeseni som dostal pokutu za nezapisané pneumatiky v TP. Jar sa blíži a potrebujem zapísať aj 17'' . Na zimu mám 16'' a na leto dávam 17''. Poslal som mail zástupcovi výrobcu na Slovensku a on mi poslal email: SKODA Auto Slovensko, s.r.o. ako zastupca vyrobcu vozidiel SKODA na Slovensku Vam moze vystavit potvrdenie iba na tie rozmery pneumatik a rafikov, ktore su vyrobcom vozidla homologizovane pre dany typ vozidla.

Na vozidlo SKODA Superb VIN: TMBBV63U429010797 su schvalene nasledovne typy a rozmery pneumatik:

205/55 R16 91W#7J x 16 H2 ET37;

205/55 R16 91H M+S#6J x 16 H2 ET40;

205/55 R16 91H M+S#6J x 16 H2 ET37;

225/45 R17 91Y#7J x 17 H2 ET37.

Píšete tu že dávate aj väčšie pneumatiky rozmýšľal som nad 18'' ako je to zo zapínaním iných pneumatík, riešil to niekto z vás. Ako mám postupovať jedná sa o superba 2,5 V6 Ďakujem za odpoveď Tominguez

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkratka potřebuješ typovej list od virové kol, že může být použit u tvého vozu a pak to jít zapsat do technicaku. Jinak na Slovensku prodej, loni mě tam taky jebali že mám 17 a nemám u sebe velkej tech., ale ten mít nemusím. Naštěstí jsem se vyhadal, ale prudili i za fólie, které jsou homologovane, no jelita.

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viem o tom, že 17 '' sú na supa tak akurát. Štve ma to, že chybou nejakého úradníka pri prepise nenapísal 17 '' gumy. Ja som 3 majiteľom a mám ho 6 rok. Na dopravnom archivujú údaje 6 rokov a potom posielajú do archívu tak mi to policajtka nezistila. Teraz mám zaplatiť zástupcovi výrobcu za jedné pneumatiky pre chybu blbého úradníka aj to len za 17 '' je to na hlavu postavené. Nejde mi o to že mám zaplatiť ale prečo výrobca neschválil väčšie pneumatiky. ?.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já naštěstí 17 měl zapsané, proto jsem do nich šel, kdyby tam byli napsané 18,tak to by bylo max do čeho bych šel, ale nechtělo se mi stim stát.

Vrbicek: přesně, no hovada, jasně že nemusíš mít u sebe velkej, ještě na mě zkoušeli že u nich se velkej musí vozit a kecy kecy kecy, když jsem jim asi po 10 řekl, že je blbost aby to bylo povinné, tak to zkoušeli na fólie, na těch jsem měl atest, takže taky smůla, ale zase že u sebe nemám od nich papír, no fakt lofasove, prudili mě pro A na SPZ bych to viděl, klasika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych řekl svůj postřech, tak mezi 19" a 17" kolama jsem u supa nezaznamenal nic takového jako zmiňovaný "kostitřas" spíš bych řekl, že to neni ani poznat jestli tam jsou 225/45/17 nebo 235/35/19... A divím se, že je tam někdo nemá zapsané 17".. Ale je fakt, že Já mám zapsané prozměnu jen ty 17"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Presne jak pise Vita napsal nazor ktery ma odskouseny a uz se to neliby nekomu. Napisou tu hovadiny a vubec ty kola tam nemaj pritom uz se otom psalo hodnekrat Jara z okurkova to taky napsal. A ted supaci skousel tam nekdo jen tak dat ty 19 ja jo, ale jen kdyz sup byl v lufte a jak jsem napsal uz pretim bude muset pritvrdit podvozek a podlozky potom se stim bude dat jezdit. Synci kdo si pamatuje tu zenskou s Prahy mela carveneho supa jak Baja, byl to rok 2004 az 2005 mela tam kola 19 a vypadalo to moc dobre ja jsem to videl na vlastni oci a taky jsem koukal na ty upravy. Psalo se oni i casopise tuning mela tam i fotky a chtela tam dat PANOVE PODRZ TE SE 21 ale to uz se nestalo ani madam to nestihla, jelikoz to rostrelila nekde na PH Zlicin. Ta pani nekde vlastnila v Praze autoservis proto ten sup byl tak krasnej i ty upravy. Takze bando kdo vi oco se jedna tak at to tu hodi. Timto tu chci rict, ze TI kluci coto maj Myslim tim ty 18 tak vedi ocem pisou viz Vita. ktrery stim vsim mel problemy nez je tam dostal a vi ocem pise.

poupravim: disky boli AEZ Icon 6 v rozmere 10"x20", pod vsetkymi boli 25 mm podlozky, pneu vpredu 255/35 a vzadu 285/35 (v oboch pripadoch totalne nevhodny rozmer), kompletny podvozok HP Sporting...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chtěl bych se zeptat na superbu mám 19ti palcové kola a výškově stavitelný podvozek, ale na tom podvozku je to na mě moc tvrdé tak bych to chtěl snížit jen pružinama, myslíte že když tam ty 19ky nechám a dám to pružinama o 40 mm dolů nebude s tím problém ? na to štelováku jsem to měl ve předu skoro o 8cm dole, ale jde mi o to když to jen na těch pružinách bude víc pružit tak abych nedřel kolama o podběhy na nějakých nerovnostech ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...