Přejít na obsah

Proražená převodovka?


Zdeny1.8T

Doporučené příspěvky

Ahoj, dnes jsem jel po takové divočejší polní cestě ve vysokém sněhu, cca 1,5km před domovem jsem zastavil, abych si vyřídil hovor. Potom jsem se chtěl rozjet, ale něšlo to, motor šel do otáček, ale auto stálo. Vylezl jsem z auta, podívat se, jestli jsem na něco nenajel nebo tak a co nevidím-za autem černá olejová skvrna, nevím, jak dlouhá, byla už skoro tma. Motor měl trochu divný zvuk. Zkoušel jsem kvaltovat, nějak se to chytlo a já dojel v nizkých otáčkách domů. Kontrolka tlaku oleje nesvítí. Jinak teď jsem zkoušel, a motor jde normálně nastartovat, projíždět jsem to radši už nebyl, nicméně nejde zpátečka, jde zařadit, ale auto nejede. Netuší někdo, co se s tím mohlo stát? Předpokládám, že jsem na něco tvrdého najel a něco prorazil, nebo urazil. Je možný s tím dojet do servisu cca 1km? Je to O1 1.8T. Díky.

Editováno: , autor: Zdeny1.8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, odněkud ten olej vytéct musel. Z motoru asi ne, nesvítí kontrolka mazání.

@Zdeny1.8T:

Pro jistotu zkontroluj olej na měrce. A jestli máš možnost tak se podívej do motorového prostoru (zespoda do bude zbytečné, když tam je kryt) jestli aspoň trochu nevystopuješ odkud olej mohl téct.

Jet s tím bych měl trochu strach, přece jenom pokud bude převedovka na suchu ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, díky. Byl jsem teď ještě mrknout na tu měrku a olej v motoru je na max. Svítil jsem do motor. prostoru a zdá se mi, že kolem táhel na převodovce je to vlhké (olej?). Jinak na volnoběh se nepravidelně ozve takové zarachtání, při sešlápnutí spojky je ticho. Nechtel jsem to projíždět, ale na jedničku, dvojku vypadá, že bych se normálně rozjel, ale když tam dám zpátečku, tak nic, při pouštění spojky je ozývá takový vrčivý zvuk a auto stojí. Dá se nějak bez zvedáku na ulici zjistit stav oleje v převodovce?

Editováno: , autor: Zdeny1.8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...