Duben 7, 201312 r Ja mám problém iný, mne olej pribúda, spolu s rozvodovou sadou som dostal olej a filter, po cca 2000km pribudlo cca 20mm oleja, tak mi olej znovu vymenili a dali novší FW podstatne zvyšujúci spotrebu na krátke trasy, teraz mám zhruba ďalších 2000km a oleja mám o 10mm viac, hodlám sa objednať na váhovú skúšku oleja, olej by som menil tak či tak. Ak pribúdanie oleja "bude v norme" tak si zaplatím cca 50€ olej + cca 18l BA95 + 100 časových jednotiek, teda hodinu práce a samozrejme mi otvory motora zaserú lepidlom od pečatných pásiek. Stále mi tvrdia, že pribúdanie oleja je normálne, že zrejme jazdím krátke trasy. Neviem či zmes 3l oleja + 1l ťažších zložiek benzínu je ešte možné nazvať olejom.
Duben 7, 201312 r Já byl ujišťován, že dávájí komplet novou rozvodnou sadu. Takže to není pravda? A když to po záruce budu mít stejný problém, lze to předělat na širší řetěz? To mě řikaj při každý výměně že je to už na furt . Zajímavé že čislo opravné sady je stale to stejné. Na širší řetěz to asi nejde předělat jedině že by se toho chytil nějaký nadšenec . Nevite kolik stoji novej celý motor? A to sem nešel do nafty a 1.4 že tohle je takovej jednoduchej moturek . Neměnit řetěz po 20 tkm tak je to super motor .
Duben 7, 201312 r to deci je sice v norme, ale ja jsem nikdz nedolival na zadnym aute, proto by mne to na novym stvalo. u nove vzrobenejch motoru jsou uz jiny kola, napinak, retez?
Duben 7, 201312 r Nevite kolik stoji novej celý motor? V Etce je shortmotor 1.2 TSI 63/77 kW za 144 000 Kč. "X" (nejspíš repasovaný ?) shortmotor za 54 000 Kč.
Duben 7, 201312 r Tak to mi řekněte co s tím mám dělat. To to mám radši prodat, abych měl klid? To fakt ani po té třetí modifikaci nebude klid?
Duben 7, 201312 r To jsem zvědav co budu dělat po další výměně rozvodů. Záruka bude končit a pak jsem už nahranej.
Duben 7, 201312 r Ved ak ti ich vymenia tak mas zase 2 roky na rozvody zaruku. Aj ja dufam ze ak sa to ma posrat tak sa to posere pocas tychto dvoch rokov.
Duben 8, 201312 r Tomu nevěřím že je dva roky záruka na řetěz . Taky řeším co s tim po zaruce , cena auta spadla a tak si ho radši necham akorat dořešit kdo mě bude měnit řetězy .
Duben 8, 201312 r a nevite jak jsou na tom motory vyrabeny v soucasnosti? ty sirsi kola a dalsi upravy? vede to nekam, nebo to jenom lip maskuje nedostatky motoru. stejne novej tsi v oIII bude v prvnich seriich taky pruserovej, proto je nejlepsi kupovat posledni rocniky.
Duben 8, 201312 r Projel jsem největší témata na celém foru,týkajících se motorů 1.2 TSI.Celkem jsem objevil 44 ks různých typů vozů s tímto motorem,u kterých došlo k výměně rozvodů (možná jich bude víc,nečetl jsem samozřejmě všechno).Z toho u 5 ks již proběhla výměna dvakrát.Z celkového počtu 44 ks se u 13 objevuje znovu rachocení již vyměněných rozvodů (možná jich bude také víc,někteří uživatelé se již neozvou).Dále je tady minimálně jeden,co mu to znovu chrastí po dvou výměnách... A na závěr to nejzajímavější - 3 ks vozů vyrobených v roce 2012,které již mají po výměně rozvodů (je možné,že i jich je víc,ne všude se dá dohledat rok výroby).Edit: ještě doplnění - v průměru se výměna rozvodů koná po najetí 22 000 km (stav km zjištěn u 19 vozů).Edit 10.4. - tak už 47 ks... Upraveno Duben 10, 201312 r od Pawouk
Duben 8, 201312 r a nevite jak jsou na tom motory vyrabeny v soucasnosti? ty sirsi kola a dalsi upravy? vede to nekam, nebo to jenom lip maskuje nedostatky motoru. stejne novej tsi v oIII bude v prvnich seriich taky pruserovej, proto je nejlepsi kupovat posledni rocniky. Já myslím že v OIII už to bude v pohodě.
Duben 8, 201312 r každá první série novejch motorů měla vždy svoje nedostatky, nepředpokládám, že by teď koncern vyplivnul napoprvé něco stoprocentního
Duben 8, 201312 r To bych sice nečekal, ale třetí rozvodová sada během dvou let a 56 tisíc km? To se mi zdá trochu moc za hračku s cenou 350 tisíc (cena vozu v roce 2010). Nevíte jak je to se zárukou, když mi ten daný díl vymění?
Duben 8, 201312 r já to s tím rachtáním pořád nechápu. to řešíte, že vám to chrčí třeba 10s po startu, nebo to tak rachotí neustále? Upraveno Duben 8, 201312 r od vormen
Duben 8, 201312 r Ano řeším, že mi to jednak rachtá 10 s po startu, ale třeba i 20 min. kovového projevu motoru. Vadí mi, že jsem si koupil Roomstera, z kterého budu mít na 100 tisících skleník.
Duben 8, 201312 r jakože nastartuješ, rachtá to, rojdedeš se s tím a třeba po deseti minutách jízdy, když zastavíš, tak to pořád dělá stejně hnusnej zvuk?
Duben 8, 201312 r Ano řeším, že mi to jednak rachtá 10 s po startu, ale třeba i 20 min. kovového projevu motoru. Vadí mi, že jsem si koupil Roomstera, z kterého budu mít na 100 tisících skleník. reklamovat a chtít písemně pokud to neuznají že se jedná o běžný projev motoru protože až ti to skočí a ty to někde mlaskneš tak potřebuješ mít aspoň něco v ruce
Duben 8, 201312 r Projel jsem největší témata na celém foru,týkajících se motorů 1.2 TSI. Celkem jsem objevil 44 ks různých typů vozů s tímto motorem,u kterých došlo k výměně rozvodů (možná jich bude víc,nečetl jsem samozřejmě všechno). Z toho u 5 ks již proběhla výměna dvakrát. Z celkového počtu 44 ks se u 13 objevuje znovu rachocení již vyměněných rozvodů (možná jich bude také víc,někteří uživatelé se již neozvou). Dále je tady minimálně jeden,co mu to znovu chrastí po dvou výměnách... A na závěr to nejzajímavější - 3 ks vozů vyrobených v roce 2012,které již mají po výměně rozvodů (je možné,že i jich je víc,ne všude se dá dohledat rok výroby). Edit: ještě doplnění - v průměru se výměna rozvodů koná po najetí 22 000 km (stav km zjištěn u 19 vozů). Takúto štatistiku som už tu chcel vidieť dlhšie. Nemáš náhodou číslo aj o tom, že z akého celkového množstva majiteľov 1.2 TSI je táto štatistika robená, resp. koľko ľudí ešte reťaz nemenilo? Ja osobne problém s reťazou nemám, r.v. 12/2011, najazdených 32800 km. Možno iba preto že mám DSG prevodovku, a tá je nastavená tak, aby šetrila reťaz. Potom sa ale problémom nevyhnem ani ja, len možno ma to zastihne až keď mi skončí záruka...
Duben 8, 201312 r To bohužel nemám,počítal jsem jen ty,co mají alespoň jednou vyměněné rozvody. Obecně jsou to všichni,co přispívají na forum a nemají ještě vyměněno. A souvislost s DSG je zajímavá myšlenka. Mám takový pocit,že to jsou samé manuály (možná výjimka tam je,nevím to přesně,protože ne všude je jasné,jakou převodovku uživatelé mají a sám jsem to nesledoval ) - ať už pěti,či šestistupňové. Upraveno Duben 8, 201312 r od Pawouk
Duben 9, 201312 r Tak tu je rozdiel v napinakoch retaze. cca 6 mm. Navzajom zamenne to nie je. Ten novsi je kratsi preto, lebo zjavne novsie motory maju sirsiu retaz, preto aj opasanie je vacsie a napinak kratsi. Opravna sada 03F198229 je pre motory do 31.05.2011 Opravna sada 03F198229A je pre motory do 06.11.2011 Opravna sada 03F198229B je pre motory od 07.11.2011
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.