Přejít na obsah

Dodělání kontroly brzdového obložení


Orange

Doporučené příspěvky

čau, rád se někoho zkušeného zeptal cop všechno je potřeba k dodělání kontroly brzdového obložení na Fabia 1.9 TDI Elegance ?? Auto má kromě navigace a kůže vše, je to rv.2004 a budu dávat nové brzdy tak bych rád ty s kontrolou až se dají RS budíky s MaxiDOTem aby to umělo ukázat i to. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

libero: nemusí to tam mít namontované,protože kontrola brzdového obložení se snad montovala  pouze do vozů s prodlouženým servisním intervalem.

orange:potřebuješ brzdové destičky se snímačem opotřebení,svorkovnici,konektory do svorkovnice,kabel.

kabeláž kontroly brzdového opotřebení je natažena od levého předního kola,kde je jeden vodič ukostřen v motorovém prostoru a druhý je veden do osmipólové svorkovnice na přístrojovém panelu.V té je zapojen na pozici 1.

Nakonec se ještě musí nakódovat budíky.

Editováno: , autor: richi661
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

libero: opravdu to tam není. Mám vyjeté i VIN s výbavou a fyzicky zkontrolováno.

richi661: Díky za poradu, jdu se pídit do ETKY co tam najdu a zbytek dohledáme se známým u dealera. Jo a mám QG0 naštěstí a pravdou je že ve Fabii 1.generace jsem to viděl opravdu málo kdy. Kamarádka má Polo 1.2, kde není ani ABS ale je to QG1 a má to kontrolu brzdového obložení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je to stejné s VW POLO nevím.Jinak můžeš použít brzdové destičky Ferodo FDB1398,na kterých již je integrovaná kabeláž se snímačem.Dále potřebuješ dvoupólovou svorkovnici.Již si nepamatuji přesně objednací číslo,ale je to buď 1JO973802,nebo 1J0973702.Ty to svorkovnice jsou na škodovkách montovány i na jiné spotřebiče.Zkus zajít na nějaké vrakoviště a vystřihnout si je z nějakého svazku i s kusem kabeláže.Případně si ještě vystřihni i kus propojovací kabeláže se svorkovnicí mezi motorovým prostorem a interiérem,pro ulehčení práce s natažením kabeláže a navíc ještě získáš utěsňovací gumičky,které jsou potřeba pro utěsnění vodičů ve svorkovnicích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...