Maverick Vloženo 9. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2013 Kolegove, zdrzte se vulgarit a osobnich napadani ve svych prispevcich! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samll_01 Vloženo 9. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2013 Mám OIII 1.6 TDI a start stop tam nemám. Možná jsem moc konzervativní, ale tohle mě příjde pouze systém na papírové snížení spotřeby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 9. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2013 Papirove by se to hodilo, kdyz mi at jezdim jak jezdim pocita firma pro soukrome km prumer z technicaku 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2013 (editace) Pročištěno od největších invektiv. Editováno: 12. Srpen 2013, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 28. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2013 ten systém lze odstavit, buď trvale nebo na vypínač Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 29. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 určitě by šlo nějak zbastlit vypínač, jenž by simuloval nezapnutý pás řidiče, pak by systém nebyl funkční... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 Zajímavý článek o použití materialů ložisek klikového mechanismu ve spojení se systémem start/stop. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 7. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2013 (editace) Ozi: já sem teď jezdil s O3 bez start stop systému, vím zcela určitě, že tam nebyl, pač na tom tlačítku startování motoru kontrolka nebyla, nic jsem nevypínal a auto nezhasínalo....takže dělají. Jinak můj názor je, že je k to akorát "vopruz", když si představím popojíždění v kolonách, asi by mi hráblo. (vím že se to vypíná) Jinak i baterka musí dostávat dost zabrat...když si představím, že ráno vlezu do vymrzlého auta, venku -20, já vyjedu ze dvora, po 50-ti metrech zastavím, pač dávám přednost na křižovatce, jezdí dost aut, povolím spojku a chcíp. A zase, start studeného motoru, který se samozřejmě po padesáti metrech nestačil zahřát a možná šel ještě na systič.... Editováno: 7. Říjen 2013, autor: Clint Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 12. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2013 start stop - moje veliká láska a spokojenost.... záruka na autě je 4 roky 120 tis. v tu domu už bude auto u jiného majitele, takže nějaké závady či mouchy neřeším.... nějakou spotřebu či ekologii neřeším, prostě zajímavá a příjemná věc.... to clint: trochu víc si o tom přečti, co píšeš je zbytečná obava, dokud není auto vytopeno nebo v létě vyklimnatizováno start stop není aktivní.... mimo to, pokud víš že budeš popojíždět nebo chceš aby motor po vystoupení z auta běžel - vypneš start stop tlačítkem u řadící páky... je tam víc pravidel, i při silném sešlápnutí brzdy motor nastartuje, nebo když při stání z kopce pustíš brzdu a máš tam neutrál, motor nastartuje (kolona z kopce), nebo zapneš vyhřívání čelního skla nebo nějaký jiný spotřebič a auto nastartuje.... podobně je dáno kdy se naopak motor nevypne.... rovněž pokud má řidič nezapnutý pás, je start stop mimo provoz... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2013 Když neřešíš spotřebu, v čem je to pro tebe zajímavá a příjemná věc? Poslední generace motorů je již na toto nejspíš uzpůsobena, ty u kterých to bylo zaváděno jako u prvních moc ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 12. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2013 hlavně to u O III funguje trochu jinak a hlavně start je okamžitý, krátký a rozdíl mezi odjezdem z křižovatky u auta s a bez žádný, tedy časově úplně i úkonově stejný.... příjemné je to třeba i v tom, že to nutí vyřazovat na křižovatce rychlost, nestát na spojce, příliš brzo před dojezdem nemačkat spojku (záležitost 80 % ženských), auto napíše ekotip, že vymáčknout spojku až pod 1 300 ot./min. myslím si že vliv na spotřebu nebude až tak znatelný... závěr: příjemné je prostě to ticho na křižovatce i když nemám 1,2 TSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 Tak ticho mám a motor neslyším už teď.... A nemusí vypínat. Kolikrát jsem ho chtěl omylem i startovat, jak nebyl slyšet, ještě je to pro takové omyly ochráněné. To o studeném motoru (že SS nefunguje jsem netušil) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 Tož pravda, s TSI nemusíme řešit ticho, to už tam je. V exempláři OIII 1.6 TDI, s kterým jsem měl možnost jet, to ovšem bylo všechno jinak = špatně. S/S si dělal co chtěl. I úplně studený motor po ujetí asi 300 m a zastavení na křižovatce vypnul. Asi nějaká sw chybka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 Čert ví, jak to je. Já bych to každopádně do auta nechtěl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 Nápodobně, ale mám obavu, že tato "vymoženost" se v budoucnu stane povinnou součástí každého vozu. Ale jak jsem to popisoval výš, tam byla nejspíš nějaká závada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 ať to v autě klidně je, ale ihned to chci vypnout Jinak podle automobilek, asi nafták je ideální denně startovat klidně 100 krát.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 Vypnout, ale napořád. Ne abys to po každém startu znovu a znovu vypínal. http://bmwcars.asp2.cz/obyvatele-usa-chteji-bmw-bez-start-stop-systemu.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 (editace) já vím jak to funguje, s kým jsem vždy jel tak to zběsile mačkal a nadával na to. takže O2 FL for ever... Editováno: 13. Říjen 2013, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 Zalezi na mnoho faktorech, ktere ovlivnuji, jestli dojde k vypnuti motoru, ci nikoliv. Nejen teplota, napeti baterie, zda je ridic upasovan, odber spotrebicu atd atd Vypnout trvale to nejde, coz je nejvetsi skoda Jediny motor, kde to ma smysl je 1.6TDi, ten motor ma priserny zvuk, vubec snad neni odhluceny...proste des, nejradsi bych ho neslysel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 17. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 Jestli jsem dobře četl, tak SS nevypne motor, když je mimo jiné připojen přívěs. Tak mě napadá- říci ŘJ, že je připojen, nebo si dát přípravu pro tažné a propojit což není zásah do auta. Nápad.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 To ti zase třeba nebude svítit zadní mlhovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 17. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 To je možná pravda. Zkusím kouknout do nějakého návodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 17. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 (editace) Tak si ještě můžeš udělat podomácku zapínání mlhovky vypínačem na palubní desce Něco podobného jsem měl ve staré stodváce, když ještě mlhovky nebyly povinné... Editováno: 17. Říjen 2013, autor: Clint Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 17. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 A taky ti myslim nebudou fungovat zadni senzory, PP ti bude hlasit vadu vsech zarovek na voziku... Tudy asi cesta nepovede.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 17. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 jj senzory nedělají píp píp zadní mlhovka u OCT II jde povolit přes vcds s přívěsem, senzory bohužel netuším ale mělo by to jít taky, otázka jak u oct 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.