Publikováno Duben 27, 201312 r Nevěděl by někdo jakým nejjednodušším způsobem vytáhnout 12V ze světla nad hlavou (centrální nadhlavní příčka), nebo z nějakého dalšího podobného místa? Bylo by to určený pro napájení kamery, která bude umístěna stále na čelním skle a nechci vést kabely navolno přes středový panel do 12V konektoru.
Duben 27, 201312 r Od toho světla bych to netahal, jeho přívod není dimenzovanej na větší odběry. Upraveno Duben 27, 201312 r od Ekkar_z_Bastlírny
Duben 27, 201312 r Proc navolno ?? nastav so kabel a vedl bych od zapalovace potom pod palubovkou u spolujezdce, kabel se da urcite nekam mezi plast a tapecirunk zastrkat, pak vyjet ven kolem dveri na predni palubovku pak to zastrkat do sloupku atp. Je spusta moznosti kam kabel nastouchat.
Duben 27, 201312 r Autor Diky za presun. bicista: Muze to byt dalsi reseni, ale nevim jestli by nebyl problem vest napeti u tak dlouheho usb kabelu, obcas s tim jsou problemy.
Duben 29, 201312 r Do 5ti metru by mel byt USB byt urcite v pohode.nebo potom si kup koncovku zapalovace (samce) natahni 12V od zapalovacetreba do prostoru za prihradkou. Tam dej samici. No a pak do nistrc nabijecku od kamery a vedto nekde kolem dverinebo pokud je bok palubovky vyndavaci (kryt) tak nekam tam bych dal ten spoj.Navigaci v aute mam nalevo a mam to reseny taky v boku krytu palubovky.
Duben 29, 201312 r Když už tahat kabel, tak rozhodně ne jen jako "prodlužovačku", protože ten konektor zákonitě někde v prostoru pod plastem vlivem vibrací vypadne. musel by se zajistit zamotáním vulkanizační páskou nebo podobným v nouzi rozebratelným způsobem. Lepší by bylo vytáhnout spešl drátem 12V z pojistkovýho boxu, protáhnout to za plastovým obložením A sloupku nahoru nad tropnici a uložit někam do prostoru kolem stropní lampy přímo nabíječku/zdroj na tu kameru. Kostra tam v nouzi je taky - musela by se vyvrtat díra do té konzole, která drží stropní lampu a dát tam šroubek s vějířovou podložkou a kabel s očkem pod ten šroubek. Od lampičky visící kabílek už by nemusel bejt nijak rušivej, navíc ještě když by se do plastu lampy zabudoval vypínač, kterým by se v nečinnosti dal ten zdrojík vypnout... Bohužel, hodně aut má nad čelním sklem anténu a laciný nabíječky produkujou docela silný rušení, mohlo by to zhoršit až úplně znemožnit příjem rádia - ta nabíječka by se musela zkontrolovat a případně odrušit ještě před finálním zabudováním nad stropnici...
Leden 15, 201411 r Zdravim, muzete mi prosim nekdo poradit jak otevru predni stropni osvetleni u O III abych mohl vymenit zarovku? Dekuju moc
Leden 15, 201411 r vyloupnout... moc tam nedrží... nebát se nebo navštívit servis... natočil jsem ti video Upraveno Leden 16, 201411 r od Hravec
Leden 16, 201411 r děkuju moc ! jen mám uplně jinou lampičku ))) Upraveno Leden 16, 201411 r od kissat
Leden 16, 201411 r a vo tom to je, pokud nenapíšeš co vlastně chceš a co máš za výbavu těžko se pak radí..... jsou dvě varianty a demontáž bude shodná jen to nechytneš za tu díru po vypínači ale za zadní ohraj (směrem k čelnímu sklu) vypáčíš tupým tenkým předmětem...
Leden 18, 201411 r Nemate nekdo zkusenost s vymenou standartniho stropniho osvetleni za stropni osvetleni s CatVision (difuzni osvetleni)?
Leden 19, 201411 r To asi nebude úplně jednoduché, protože světlo bez difuzních ledek nemá podsvetlene symboly na vypinacich... nicméně údajně kabeláž by mela byt ve všech verzích pp. shodná....
Únor 3, 201411 r Lampičku, provedení vlevo dle obr. výše, jsem měl o víkendu dole a na vypáčení je jen kryt, který na zmíněných obrázcích již není vidět (je pod ním mj. mikrofon HF). Pod ním jsou dva šrouby a pak jde celá lampa dolů. Žárovky jsou na bajonet. Ale nevylučuji, že se někomu podaří odpáčit jen plexi. U mne to nešlo.
Únor 3, 201411 r Mě v servisu měnili standard za catvision, protože tam mělo být z výroby a nebylo. Každopádně vyměnili kus za kus a funguje, ale jestli je kabeláž stejná to nevím
Prosinec 27, 201410 r Zdravím.....jak se prosím demontuje stropní osvětlení O3 ambition - mám neslícovaná tlačítka osvětlení, chtěl bych porovnat, tj. předtím sundat sklíčko a plast s otvory na tlačítka. Děkuji
Únor 18, 201510 r Dneska jsem při náhradě dvou žárovek s paticí T10 LEDkami demontoval část vnitřního stropního osvětlení vpředu.Mám Octavii RS bez mikrofonu v stropním světle, obr. 34A v Návodu k obsluze.Postup demontáže:1. Černý plastový rámeček s otvory na tlačítka.Celkem 8 zoubků/ západek. Začínal jsem stisknutím obou tlačítek zapnutí osvětlení. V mezeře páčit úzkou část černého rámečku. Jazýčky všech západek směřují dopředu auta až na dvě zadní (směřují dozadu) a jediné západky na pravé straně (směřuje doprava). Pozor na poslední dvě západky nejvíce uvnitř černého rámečku, asi by se nejdřív ulomily.2.Plexi.Celkem 5 výstupků, začínal jsem vypáčením těch třech vzadu.3. Stříbrný kryt žárovek.Čtyři zoubky/ západky směřují vždy dovnitř. Jde to celkem lehce.Další viz foto (možná jsou lepší obrázky v Etce):
Červen 20, 201510 r pro Lucasse : 12 V ze stropní lampy je v pohodě. kdyyž se mrkneš tak pojistka je naprosto dostatečná a já to udělal už docela dávno tak, že jsem vzal 12 V ze stropní lmpy, přivedl na zdroj 12V/5V pro GPS a druhý pro kameru MIO 537 a do stropnice usadil dvě zásuvky pro kratičké kabely k GPS a kameře. Funguje to už minimálně třetí rok a jezím s tím i tůry po evropě.
Únor 14, 20214 r Zdar, pár návodů jsem viděl, ale v žádném to nebylo jako u mě. Mohl by mi někdo poradit, jak demontovat stropní osvětlení vepředu pro výměnu žárovek za ledky? Přikládám foto. Vzadu by to mohlo jít jen "vyloupnout" ne? Dík
Listopad 7, 20213 r ahojte mam z lampy vytiahnute napajanie pre kameru , uz par rokov. Funguje ked je auto odomknute. V poslednom case mi vsak niekedy ostane napetie aj po zamknuti a ostava cca 1 hodku (kamera potom nahrava hodinu parkovisko). Nieje to nastavenim kamery. Po zamknuti sa na chvilu stati napajanie a niekedy nabehne znovu. Je to cca 2 zamknutia ostane napetie , jedno zakmutie vypne napetie. Neviem ci tomu pomaha ked otvorim a znovu zavriem dvere. Neviete niekto na co tam vobec nabieha to napetie (ked pocas jazdy nic nesvieti a napetie tam je) a co by mohlo sposobovat ze ho auto niekedy nevypne? Ďakujem
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.