Přejít na obsah

Demontáž předního stropního osvětlení


Lucasse

Doporučené příspěvky

Nevěděl by někdo jakým nejjednodušším způsobem vytáhnout 12V ze světla nad hlavou (centrální nadhlavní příčka), nebo z nějakého dalšího podobného místa? Bylo by to určený pro napájení kamery, která bude umístěna stále na čelním skle a nechci vést kabely navolno přes středový panel do 12V konektoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proc navolno ?? nastav so kabel a vedl bych od zapalovace potom pod palubovkou u spolujezdce, kabel se da urcite nekam mezi plast a tapecirunk zastrkat, pak vyjet ven kolem dveri  na predni palubovku pak to zastrkat do sloupku atp. Je spusta moznosti kam kabel nastouchat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do 5ti metru by mel byt USB byt urcite v pohode.
nebo potom si kup koncovku zapalovace (samce) natahni 12V od zapalovace
treba do prostoru za prihradkou. Tam dej samici. No a pak do ni
strc nabijecku od kamery a vedto nekde kolem dveri
nebo pokud je bok palubovky vyndavaci (kryt) tak nekam tam bych dal ten spoj.

Navigaci v aute mam nalevo a mam to reseny taky v boku krytu palubovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už tahat kabel, tak rozhodně ne jen jako "prodlužovačku", protože ten konektor zákonitě někde v prostoru pod plastem vlivem vibrací vypadne. musel by se zajistit zamotáním vulkanizační páskou nebo podobným v nouzi rozebratelným způsobem.

Lepší by bylo vytáhnout spešl drátem 12V z pojistkovýho boxu, protáhnout to za plastovým obložením A sloupku nahoru nad tropnici a uložit někam do prostoru kolem stropní lampy přímo nabíječku/zdroj na tu kameru. Kostra tam v nouzi je taky - musela by se vyvrtat díra do té konzole, která drží stropní lampu a dát tam šroubek s vějířovou podložkou a kabel s očkem pod ten šroubek. Od lampičky visící kabílek už by nemusel bejt nijak rušivej, navíc ještě když by se do plastu lampy zabudoval vypínač, kterým by se v nečinnosti dal ten zdrojík vypnout... Bohužel, hodně aut má nad čelním sklem anténu a laciný nabíječky produkujou docela silný rušení, mohlo by to zhoršit až úplně znemožnit příjem rádia - ta nabíječka by se musela zkontrolovat a případně odrušit ještě před finálním zabudováním nad stropnici...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

a vo tom to je, pokud nenapíšeš co vlastně chceš a co máš za výbavu těžko se pak radí.....

 

jsou dvě varianty a demontáž bude shodná jen to nechytneš za tu díru po vypínači ale za zadní ohraj (směrem k čelnímu sklu) vypáčíš tupým tenkým předmětem...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Lampičku, provedení vlevo dle obr. výše,  jsem měl o víkendu dole a na vypáčení je jen kryt, který na zmíněných obrázcích již není vidět (je pod ním mj. mikrofon HF). Pod ním jsou dva šrouby a pak jde celá lampa dolů. Žárovky jsou na bajonet. Ale nevylučuji, že se někomu podaří odpáčit jen plexi. U mne to nešlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Dneska jsem při náhradě dvou žárovek s paticí T10  LEDkami demontoval část vnitřního stropního osvětlení vpředu.
Mám Octavii RS bez mikrofonu v stropním světle, obr. 34A v Návodu k obsluze.

Postup demontáže:
1. Černý plastový rámeček s otvory na tlačítka.
Celkem 8 zoubků/ západek. Začínal jsem stisknutím obou tlačítek zapnutí osvětlení. V mezeře páčit úzkou část černého rámečku. Jazýčky všech západek směřují dopředu auta až na dvě zadní (směřují dozadu) a jediné západky na pravé straně (směřuje doprava). Pozor na poslední dvě západky nejvíce uvnitř černého rámečku, asi by se nejdřív ulomily.
2.Plexi.
Celkem 5 výstupků, začínal jsem vypáčením těch třech vzadu.
3. Stříbrný kryt žárovek.
Čtyři zoubky/ západky směřují vždy dovnitř. Jde to celkem lehce.

Další viz foto (možná jsou lepší obrázky v Etce): 

kol117 
 

post-86553-0-85084100-1424289073_thumb.j

post-86553-0-91742700-1424289074_thumb.j

post-86553-0-51295300-1424289076_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

pro Lucasse :   12 V  ze stropní lampy je v pohodě. kdyyž se mrkneš tak pojistka je naprosto dostatečná a já  to udělal už docela dávno tak, že jsem vzal  12 V ze stropní lmpy, přivedl na zdroj 12V/5V pro GPS a druhý pro kameru MIO 537 a do stropnice usadil dvě zásuvky pro kratičké kabely k GPS a kameře. Funguje to už minimálně třetí rok a jezím s tím i tůry po  evropě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zdar, 

pár návodů jsem viděl, ale v žádném to nebylo jako u mě. Mohl by mi někdo poradit, jak demontovat stropní osvětlení vepředu pro výměnu žárovek za ledky? Přikládám foto. Vzadu by to mohlo jít jen "vyloupnout" ne? Dík

 

 

F88D3C11-9287-4D7F-A3BA-A84B670F5858.jpeg

7D504564-F5EC-4B99-9F8D-F332A6D49D76.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

ahojte

mam z lampy vytiahnute napajanie pre kameru , uz par rokov. Funguje ked je auto odomknute. V poslednom case mi vsak niekedy ostane napetie aj po zamknuti a ostava cca 1 hodku (kamera potom nahrava hodinu parkovisko). Nieje to nastavenim kamery. Po zamknuti sa na chvilu stati napajanie a niekedy nabehne znovu. Je to cca 2 zamknutia ostane napetie , jedno zakmutie vypne napetie. Neviem ci tomu pomaha ked otvorim a znovu zavriem dvere.

Neviete niekto na co tam vobec nabieha to napetie (ked pocas jazdy nic nesvieti a napetie tam je) a co by mohlo sposobovat ze ho auto niekedy nevypne?

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...