Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
Vloženo

Co mas presne na mysli?

Rapid ma adaptivni brzdova svetla, ktera pri splneni urcitych podminek pri nouzovem brzdeni blikaji a po zastaveni se rozblikaji blinkry...

Vypada to takto, viz. videa - Rapid umi to samé.

Vloženo (editace)

Mno jako byvalý majitel fabie rs,  xenony, mužu říci konečně vidím na cestu a nemusím číchat co je předemnou :)))) při porovnaní z oktou 1 sviti jako "kráva" :)

jo že pišu jako debil to je fakt : mysle jsme to tak že dříve jdem mněl fabii ze xenony , tedka mám rapida klasika světle , sory že jsem to nenapsal , bylo to špatně pochopeny jstim egohoněm

dale pro jednoho moda který si to honí ego

Editováno: , autor: vikyviky
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

V sobotu mě přestalo fungovat denní svícení. Podíval jsem se na pojistku, žárovku H15 a zacvakal spínačem světel pro denní svícení. Chvilku to svítilo a v neděli už zase ne, tak jsem se objednal do servisu.

Vloženo

A zjistil jste někdo, že když otočíte volantem, že se mění intenzita světel? Že trochu pohasínají. To bude asi tím elektrohydraulickým posilovačem. Ale je to normální?

• o 4 týdny později...
Vloženo

K blikani brzdovych svetel maji na strankach uvedene toto:

"Při prudkém brzdění v rychlostech nad 60 km/h začnou brzdová světla automaticky blikat. Po zastavení vozidla přestanou blikat brzdová světla a zapnou se varovná světla. Při rozjíždění se varovná světla automaticky vypnou.

Toto opatření snižuje riziko nárazu zezadu zejména při dojíždění kolon na dálnicích nebo prudkém brzdění před nenadálou překážkou.​"

Jinak musim rict, ze jsem netusil, ze tam neco takoveho je :)

• o 2 týdny později...
Vloženo

Původní night breakery vydržely sotva rok. Inovovaný NB plus jsem měl přes 2 roky a OK. Auto už od května nemám, tak třeba jsou žárovky už po smrti :kol-43:   

Vloženo

Chtěl bych se vrátit z5 k předělání z H7 na xenony, v servise jsem zjišťoval kolik by to stálo a řekli mi, že by to vycházelo kolem 40-50tisíc. Ptal jsem se proč a řekli mi, že bych musel měnit řídící jednotku, další kabeláž a světlomety.

Takže větší svícení jsem vyřešil night breakrama Unlimited. A rozdíl je výrazně znatelný.

Vloženo

Hmm to je dobra jeba. za to najezdis dobrejch 20tis. km, na to bych se asi vybodl. osobne, zas tak casto v noci nejezdim a oni ty nightbreakery plus sviti vcelku dobre, a tedka ty novy Ultimate, ktery jsou dle udaju jeste o chlup lepsi budou urcite velmi dobre.

Zejmena v zime pomuze si obcas ty svetlomety na benzince umyt. :D

Vloženo (editace)

zemlik: jo taky bych řekl a budeš v tom za 20 i s výbojkama. To už je jiná. V servise ti udělají to samé ale naúčtují 50. Hold 60h práce  :kol-46: něco stojí.

Editováno: , autor: Petrrr
Vloženo (editace)

lehce OT... potřebuji kvůli Fabii a nastávajícímu Rapidu zásobu žárovek H7, tak jsem našel na Sbazaru inzerát. http://www.sbazar.cz/wewo312/detail/2702641-zarovka-osram-h7-nove-a-nepouzite

Zkusil jsem to a došly mi ze ty peníze perfektně zabalené žárovky. Já jsem teda kupoval Philipsy, ale má spoustu kusů od Osram. Takže jen kdyby někdo sháněl, tak jsem narazil na tohle, otestoval a funguje.

komunikace s prodávajícím byla perfektní, takže jenom tip pro vás, neberte to jako reklamu.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Vloženo

Rozhodně bych neměnil pouze žárovku za výbojku. Důvodů proč se mění celá světla je více. Xenon má ůplně jiný rozptyl světla a podobně, proto je často ůplně jiný přední průhledný kryt světel, jiný sklon žárovky v držáku, jinak uzpůsobený odrazový lesklý díl, atd... Určitě už jste na cestě potkali chytráky s xenonama co se před nimi nebo proti nim nedá jet, protože svítí všemi směry - ne jen dolů a před sebe.

Vloženo (editace)

použít výbojky do halogenových reflektrorů je samozřejmě nesmysl. Ale je vidno že i takový nesmysl občas někoho napadne a s ním se potkat v protisměru je chuťovka.

Jenom poznámka k předchozímu příspěvku. Na průhledném polykarbonátovém překrytu světla nesejde, nejsou mu vnuknuty žádně vlastnosti ovlivňující světelný tok, a odrazový lesklý díl reflektoru v případě xenonu taky nehraje roli. Může být klidně černý, protože tok světla ovlivňuje pouze čočka, nikoliv odrazová plocha.

Nicméně by mě zajímaly fotky jak rozdílně svítí H7 a D2S na Rapidu. Rozdíl bude jistě patrný, ale zajímalo by mě jak moc. Přece jenom ty výbojky mají pouze 25W.

Trocha teorie: http://www.vutbr.cz/usi/dokumenty/dokumenty-ke-stazeni-f23776/bezpecnost-vozidel-silnicniho-provozu-materialy-k-predmetu-d75943/07-osvetleni-vozidel-pdf-p67168

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...