Přejít na obsah

Nájezdová rampa

tomik.cesko

Doporučené příspěvky

Zdar, máte někdo zkušenosti s nájezdovou rampou třeba jako http://www.automedik.cz/prislusenstvi-114-najezdova-rampa.html nebo  http://www.superoleje.cz/product/rampa-najezdova-1600kg-2ks

Zajímají mě praktické zkušenosti, jestli se dá najet a neodrbat něco, či jestli je ta výška cca 20cm dostatečná např na výměnu výfuku, výměnu oleje či běžnou kontrolu podvozku atd. Jde mi o Fabii combi, jestli se dá najet i zadními koly.

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám rampu podobnou té červené a na výměnu oleje, fridexu atp. je to dobrá věc, krásně se dostaneš pod motor i za něj. Ale musím při výjezdu rampu ještě zajistit v podélném směru, jinak se někdy posune a odskočí. Možná je to dané dvorkem, který má trochu sklon, možná i velkým nájezdovým úhlem.

Odkaz ke komentáři

Toho, že odskočí s právě taky bojím, před garáží to mám trochu z kopce, takže mám asi brát co nejdelší s co nejmenším sklonem např   http://www.sbazar.cz/amoto/detail/208154-najezdova-rampa-najezdy-pro-auto-prodam

Snížený nic nemám, leda trochu unavený pružiny, ale jen minimálně.

Jen ještě dodatek, předpokládám že auto na rampě je dostatečně stabilní. Teda, před garáží mám zatravňovací dlažbu, tak abych neměl nějakej problém. 

Edit: nějak mi nejde vložit správnej odkaz, zdejší editor mi ho zkrátí

Editováno: , autor: tomik.cesko
Odkaz ke komentáři

Na výrobku je napsaný , použít na pevný, rovný povrch, např. Beton, takže lepší je to v garáži a stejně ještě zabezpečit např. špalky nebo kozy. Jinak je to asi dobrá věc, loni jsem byl na blešáku v Rakousku a chtěl za ně maník 20 éček a zdálo se mi to dost, teď měn to štve, že jsem je nevzal. :kol-43:

Odkaz ke komentáři

Na zatravňovací dlažbu, tam jsou velké otvory, to by mohlo dělat paseku. Mám to taky lehce z kopce a už raději za klíny dávám dlažební kostky a je to ok. Jinak určitě čím menší nájezdový úhel tím lepší. Auto na klínech se mi zdá stabilní, ale nějaké jištění určitě mít.

Odkaz ke komentáři

Bohužel 40. Měl sem v plánu 35-pro fabii akorát, ale našli zme čtyřicítky trubky a byli je líný řezat. Na dýlku cou cca 2 metry ale šikminy měli bejt ještě kousek delší. Musím dát před ně desku ať neškrknu nárazníkem. Jen maj snad tunu. Sám je donesu, ale pronesu se. Zme je zkoušeli a unesli v pohodě i Avii a MAN 12i tunku.

Jinak nejdražší byla barva-hamerite, matroš odpad a svářeč mě stál litr slivovice.

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...