Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

tak u mě o oleji ani zmíňka a to ani v manuálu. Rapid má v návodu přímo napsaný, že to ukazuje servis a olej zvlášť. takže seat zřejmě dobrej oddíl co nepotřebuje měnit olej vůbec.

post-21737-0-57952800-1396370000_thumb.j

Tady ukázka našeho MaxiDotu:

Upraveno od Jakoob

všiml jsem si, že tam zase mám navíc reset, ale každopádně to mám divný bez toho oleje, dost by mě to zajímalo v jaké je kondici

post-21737-0-49385000-1396371426_thumb.j

Foto ode mne je z manuálu rapida. Obdobné je to i pro O2 od 2013 a další typy. Příjde mi, že Škodovka jede na systém Audi.

Na kolik cca vyjde vymena oleje pri pevnem servnisnim intervalu a na kolik vyjde pri promenlivem v autorizovanym servisu?

LL olej stojí 700-800 kč /litr. Máš tam 4 litry. 300 stojí filtr olejovej, práce 500-600kč. Tedy s LL olejem jsi na tom za 3700 kč. Pokud vemeš 5w40 na pevný, tak vše stejné až za cenu oleje který je cca poloviční, tedy ušetříš cca 1500 kč, tedy cena při pevném je 2200 cca.

800 za litr, to je cena á la Škoda jo . . .

No jistě, mluvím o bonusových Škodováckých cenách 

• 1 měsíc později...

já to vidím tak, že až mi auto přivezou, tak se s nima domluvím na pevném servisním intervalu výměny oleje a to 1x za rok. To jestli vyměním alej po 5 tis ještě uvidím.

Určitě půjde udělat, že u výměny budu moct bejt, máme s nima nadstandartní vztahy :)

• Sleva 17% na servisní materiál
• 30% sleva na servisní práce u vozů Škoda Fabia a Citigo
• 25% sleva na ostatní modely

A to nemluvím o slevě na auta :)

No jenže obyč smrtelníci musí cálovat ty ceny bez slev.

tak, on by hlavně nebyl ani tak problém v té ceně - která není nijak šílená, jako ten fakt, že prostě nikdy nevíš co ti tam ten servis dá/nedá...

Jo, to taky.

• 1 měsíc později...
  • 1 měsíc později...

Tedka se chystám na výměnu oleje a všech filtrů, origo servis škoda mi dal tuto nabídku:

1l LL olej - 841,-Kč  (náplň - 4,3 - 4,5l) - VW 507 00 (VW norma)  mám vlastní olej
olej. filtr - 265,- Kč 
vzd. filtr - 614,- Kč 
paliv. filtr - 997,- Kč 
práce za inspekční prohlídku:  cca 2250,- Kč 

Dohromady to dělá: 4126,-   zajímalo by mě co je to ta inspekční prohlídka a proč je tak drahá...

1l LL olej - 841,-Kč ...  lol :smich:

Za inspekční prohlídku jsem vždy u Fabie platíval 400 - 600, výměna filtru dle typu tak 50 - 150, tohle jsou ceny pro Superb?

Jj ceny jsou pro superb II

On chtěl jen poukázat na to jak je S neekonomické vozidlo  :kol-28:

Ups to sem přehlíd :D

• 1 měsíc později...

mám najeto 25400 a dneska jsem byl na první prohlídce 30000/2roky. olej vlastní nenosím. dali originál VW LL ve flaškách, celou dobu jsem byl u prohlídky, cena 2700. max. spokojenost. luxusní prácička, olej vypuštěn a náskedně odsávačkou odsán humus ze spodku vany.

To předpokládám nějakých 600 za práci, 300 za filtr tj. 1800:4 = 450 za litr oleje. Že by konečně pochopili, že 800 za litr oleje LL opravdu ne. Dostal si ten list s provedenýma úkonama? Mě zkontrolovali i tlak v rezervě.

40% sleva na prácu a 10% na olej a filr. celou dobu jsem byl u toho, takže vím, co všechno se dělalo. tlak v rezervě naštestí nedělali, to mě dycky na.ere, pak to mám celý rozházený ty sítě a věci kolem. jinak všechno ok. je tam nějakej novej olejovej filtr. prohlídka 477, filtr 426 a 3,6l oleje 1800, tj. 500/litr.

post-21737-0-88661500-1414403120_thumb.j

Upraveno od vormen

Já dal 1900 za servis včetně dezinfekce klimy a výměny pylového filtru a 1tis za olej - VLASTNÍ (resp. 800 páč jsem bral 5l kanystr a 1 litr mi zbyl). Tedy celkem 2700 s tím, že jsem měl navíc tu dezinfekci klimy. Hold olej vlastní dělá zázraky. No a až půjdu v létě po roce znovu tak i když nemusím, tak nechám v rámci servisky stejně vyměnit olej za tu cenu, neber to.

Upraveno od Petrrr

Šedý H-čko je nový provedení, to mám taky od jarní výměny oleje po 10tkm.

Upraveno od miklisek

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.