rosta.rs Vloženo 4. Červen 2013 Sdílet Vloženo 4. Červen 2013 Nemáte někdo zkušenosti? Stále mi přibržďují pření kola, válečky jdou krásně rukou zamáčknout, desky chodí také krásně, vyměnil jsem brzdovku kompletně odvzdušnil a vyměnil jsem vodící čepy "spodní už šly docela ztuha" a pořád to samé Mohl by to být hlavní brzdový válec? auto má najeto 140tis Km takže nic co by tomu napovídalo. V servise mi říkali že by to mohly být gumičky v brzdičích, ale to se mi nezdá když jdou krásně zamáčknout. Nebo ještě hadičky? Neřešil někdo ten samý problém? Díky za rady které pomůžou.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 5. Červen 2013 Sdílet Vloženo 5. Červen 2013 Gumičky plní funkci "vrácení" pístku. Pístek na gumičce mírně "pruží". Při brzdění a uvolnění pedálu, pístek v gumičce v podstatě vůbec nechodí, jen "pruží" co mu gumička dovolí. No a pokud bude gumička unavená do té míry, že sice ještě těsní, ale pístek neudrží, může být to co říkají v servisu. Ty pístky by neměly chodit nijak zvlášť lehce. Bez drhnutí, ale v podstatě dost ztuha. No, ty hadičky jsou taky možné. Už tu někdo popisoval, že byly uvnitř zpuchřelé a fungovaly jak zpětné ventily. Jedním směrem propouštěly, ale zpátky nic. To bys ale nezatlačil pístky vůbec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 5. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2013 díky moc za info, tedy mám vyměnit gumičky na válečcích projistotu i hadičky a měly by to být OK? Hlavním válcem by to asi být nemělo že? to by přibržďovaly i zadní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 5. Červen 2013 Sdílet Vloženo 5. Červen 2013 Hlavním válcem, co? Maximálně, že by opět neuvolnil tlak a pořád by ty písky dotlačoval. Zde by byly zhruba stejné příznaky jak s hadičkama, čili pokud můžeš pístky vtlačit, válcem to asi nebude. Vyměň gumičky. Prozatím nejlevnější varianta. Dál můžeš pokračovat hadičkama a až na konec válec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 5. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2013 díky moc jdu je tedy objednat a dám zprávu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Červen 2013 Sdílet Vloženo 5. Červen 2013 ten problém s hadičkami sa tu riešil v sekcii Felícií ...u OI som sa s tým ešte nestretol,ale vylúčiť sa to nedá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 7. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2013 Tak jsem vyměnit gumičky byl to neskutečný ranec protože mám brzdy z R32 takže jedině originály a pro jistotu jsem vyměnil i hadičky ať je klid, když jsem vyjel byl to luxus prostě to fungovalo jak má žádné přibržďování, ale po ujetí cca 40 km klidnou jízdou to zase začíná pomalu přibržďovat sice né tak moc jako předtím, ale obávám se že se to vrátí do starých kolejí Už jsem z toho nešťastný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.i.r.a.s._ Vloženo 7. Červen 2013 Sdílet Vloženo 7. Červen 2013 Hele pořádně tlakově odvzdušnit!!!!!!!!!!!!!!!! U mne to pomohlo!!!!!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 7. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2013 (editace) dělal jsem to odsávačkou, je ale pravda že když jsem odvzdušňoval zadní šla krásně jen brzdovka bez bublinek, ale ten předek pořád se vzduchem ale pedál je tvrdý! Jak se to dělá tlakově? Editováno: 7. Červen 2013, autor: rosta.rs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.i.r.a.s._ Vloženo 8. Červen 2013 Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Hele. Já jsem ted měnil zadní nápravu. Měl jsem to celé rozebrané tak mi vytekla vsechna brzdovka. Normálně jsem to odšlapal a nic. Pořád to nechtělo brzdit. Tak znovu a byl pravě problém že mi zadek lehce pribržďoval. Odvzdušňoval jsem i ABS a i brzdový válec a pořád nic. Nakonec mi kamarád půjčil tlakovou sadu na odvzdušnení. Na nadobku s brzdovkou jsem pridelal nadobku s brzdovkou a tak se připojila na kompresor ( 1,2bar ) nebo se dá připojit přímo na vzduch z kola. A pak jsem vlézl ke kazdemu kolu a jen povoloval odvzdušňováky. Tolik vzduchu co v tom bylo by jsi nevěřil. Až po tomto a znovu odvzdusneni ABS je pedál úplně nahoře a tvrdý jako šutr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 8. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 Nojo ale já mám právě pedál tvrdý při jízdě to brzdí perfektně ale pořád přibržďuje ten předek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 9. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2013 Ještě takový poznatek. Když auto nechám přes noc odpočinout tak to pak na druhý den když vyjíždím z garáže nepřibržďuje až po pár kilometrech a několikrát přibržďení to začne Asi ještě zkusím ten válec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 21. Červen 2013 Sdílet Vloženo 21. Červen 2013 A máš horká kola po jízdě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 22. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 jj jsou kola teplé i kotouče jsou teplé když vyjedu z chladnými ujedu cca 1km a jsou teplé né že by mě spálily a zadní jsou úplně studené Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 22. Červen 2013 Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 To je divný když máš všechno nové Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 22. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2013 krom brzdového válce, zkoušel jsem i odpojit jednotu ABS/ESP jestli to nedělá ona a bylo to samé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jantarvočuch Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 ahoj,někdy to dělají ty hadice co vedou k brzdičům,odloupne se uvnitř kus a udělá to tam tak zvanou zpětnou klapku...už jsem se s tim setkal mockrát a řeknu ti že docela sranda na to přijít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 Mně drhly destičky, když neodskakovaly od kotouče, protože se třely více po brzdiči, očistil jsem a je to v pohodě. Pokud máš toto dobré, tak se ti tam destičky asi nějak vzpříčí, zkusil bych dát jiné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 ahoj,někdy to dělají ty hadice co vedou k brzdičům,odloupne se uvnitř kus a udělá to tam tak zvanou zpětnou klapku...To už jsem psal a 7.6. je vyměnil. To co píše psurn s tím příčením, má taky logiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 23. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 jj hadičky jsou vyměněné a destičky jdou lehce jsou nové originály žádná čína tak by se příčit neměly ale podívám se. Mám ještě jedno RSo "firemní" kde je vše OK a hlavně série tak udělám pokus, že vyměním brzdiče s kotoučema mezi sebou a uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 Jojo goody nápad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.rs Vloženo 17. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 Tak vyřešeno!!nejspíš to bylo způsobeno tím, že jsem měl úplně nové kotouče i desky a potřebovalo si to sednout po ujetí cca 2500km už je to OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 no to je pekná doba ti poviem...ale hlavne,že to šlape Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.