Přejít na obsah

Clintův pirátský klub


Clint

Doporučené příspěvky

Chlapci, je tohle vůbec prodejné za tuhle cenu???

http://auto.bazos.cz/inzerat/58596144/Prodam-Skoda-Octavia-II-Combi-19-TDI-77-KW.php

Jako buď ten člověk je úplně mimo a ten co to koupí bude blázen, nebo nechápu, proč moje auto má hodnotu podle pojišťovny 100000kč

 

Tak tvoje je 3x na předek, 2x na zadek, 4x pravej bok a jednou přes střechu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clinte Clinte. Ty co neumis vymenit lampicky u SPZ a s vymenou zarovky jezdis do AS tak neco pis o montazi kamery. Ono totiz kdyz to umis tak nemusis rozebirat temer nic. Kablik jde zastrcit pod jak stresni tapec tak pod A sloupek bez toho aniz bych ho demontoval. Tak ze si doma stav lego se synem pokud to zvladnes a teorii o montazi nech na jinych.

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže já jsem výroba produktu a ne finální kupující. Ale tohle nemá smysl rozebírat s někým, kdo žije našimi zákony a je mu úplně jedno, že všechno v naší zemí je nastaveno pro zloděje a podvodníky. Ty jsi prostě spokojená ovce našich zákonů. Koupíš si Octavii, nic jiného neřešíš, mobil nemáš, navigaci taky ne, jsi spokojený občan ČR, s Tebou se nedá mluvit o běžných věcech, které nás obklopují. Já prostě jsem člověk, který chce využívat techniku, nechci ukončit někde v 90. Letech u tlačítkového telefonu, vypouklé televize a čtení knížek u hořící svíčky. Chci jít s dobou, ale sere mě, že tedy u nás jdeš koupit věc která ti má k něčemu sloužit, je evidentní, že vše nasvědčuje tomu, že to na tu funkci je dělané, má to všechny normy EU a nesmíš ten jednoúčelový produkt na to kvůli čemu jsi to kupoval použít. Ale to Ty prostě nepochopíš,... kdybych ti v masně do fólie nasrali a napsali že je to k jídlu, tak bys to taky obhajoval že to je v pořádku? Že to je problém toho kdo to koupil a sežral?

No tak ono kameru si treba muzes koupit a pak ji pouzivat treba na okruhu, kde plati pravidla okruhu a ne silnicni (pokud to tedy bude nejaky uzavreny a na soukr. pozemku). Pripadne si muzes dat kameru do auta a jezdit s nim po svem pozemku a jako tresnicku... muzes sundat i SPZ :) a pokud nebudes coudit a nebo delat hluk, tak ti muze kazdej... ale pokud budes delat hluk a nebo coudit, tak pozor na imise (ano imise), soused by te mohl zazalovat.

Ale obecně plati, kazdy musi prodavat jen to, co ma potrebna schvaleni pro CR, takze uplne vse prodávat nelze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radius a teorie velkeho tresku. Uvedu priklad z oblasti zbrani. Zakon o zbranich a strelivu rika, ze laserove zamerovace na zbrane jsou u nas zakazane doplnky zbrani, resp. jsou to doplnky zbrani kategorie A, tedy doplnky zbrani, ktere lze nabyvat pouze na vyjimku, kterou udeluje PCR. V praxi je to tak, ze vse v kategorii A jak doplnky ta i zbrane zarazene do A na tu vyjimku prakticky nikdo nedosahne. Musi jit o vzacne historicke sberatelske kusy apod. Presto u nas lze ruzne zamerovace (optiky, kllimatory atd) s doplnkovym laserovym zamerovacem zakoupit. Jeho koupi se ovsem dopoustis trestneho cinu na useku zbrani a streliva ( a to nemusis byt drzitelem ZP ) a to nedovolene ozbrojovani. Presto je to bezne v prodeji. Nedavno se stal pripad, kdy kdy manzelka chtela udelat radost manzelovi ( drzitel ZP) a objednala z USA kolimator s laserovym zamerovacem manzelovi jako darek. Darek zachytili celnici a manzelce domu misto darku prislo obvineni z nedovoleneho ozbrojovani a bohuzel neznalost zakona neomlouva.

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A pro zajimavost, koupis laserove ukazovatko co se zbranema nema co delat, mit ho muzes. Jakmile ho ovsem jakkoliv uchytis na zbran stava se doplnkem zbrane kategorie A. A pokracovani znas.

Tady mas dukaz a kde mas upozorneni.

http://www.sightmark.cz/index.php?lg=cs&id=produkt&detail=SM13002

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to už je ale dávno, když začala výroba automobilů :D

 

 

Petrrr: ale ty vyjímky ještě před pár lety celkem šly. Třeba u nás na Rakovnicku mi policajti chtěli dát vyjímku na leserový zaměřovač uplně v pohodě. Jen jsem jim zdůvodnil, že chci koupit revolver, co ho má v gripu  již intalovaný (Hogue) a neměli námitky. Nakonec jsem nákup zrušil a z vyjímky sešlo, ale říkali mi, že s tím problém nemají. Na Kladně ovšem byla situace jiná, tam byli nekompromysní. Záleželo tedy spíš na okrese, pod který člověk spadal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a ještě jsem si vzpomněl, že mii říkali, jestli chci něco ve full auto, že ok, že mi vyjímku dají (na sběratelskou skupinu). Ale musí to bejt v trezoru a každej rok doma návštěva od Policie na kontrolu. A že s tím vlastně stejně nesmím na střelnici střílet, pač to dají za účely sběratelství.  :D Takže.....

Editováno: , autor: Clint
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, je to tak. Byl to jen priklad pro Radiuse ze se muzou prodavat veci, ktere treba jen tak mit nemuzes.

Motosi: jo je to tak paradoxne ( zrovna v Nemecku, kde nemuzes mit ani peprovy spray) , hold kvuli ochrane sluchu a ze nektere strelnice blizko obydli by museli byt zavreny. Jinak na Slovensku treba nedavno laserove zamerovace povolili.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, to je pořád dokola... Pokud u nás obecně něco konkrétního se nesmí používat, proč se nezakáže prodej? A zase jako Pawouk tady Petr dává příklad který je úplně jinde než námi řešené kamery do auta. Tím nikoho neomezuju,neohrožuji atd. Srovnávat to se zbraněmi je trochu mimo mísu. Proč se u nás zakázal podomní prodej? Vždyť to přece každý mohl řešit po svém kdo chtěl domů si je pustil, kdo nechtěl, vyrazil s nimi dveře, taky nikomu nic nedělali... Mě tak napadlo, když už si v tom takhle hovíte, to třeba by taky mohl být problém, když si koupíte v krámu něco prošlého, tak že by to byla taky Vaše chyba, tak proč to tolik řeší ČOJka hmm? Na jedné straně se řeší všechno a na straně druhé se neřeší nic a může za to zákazník... Hračky taky zakazují prodávat, když nevyhovují apod. Tak proč se nezakáže na našem území prodej kamer do aut a držáků mobilů na čelní skla aut, potom bych rozuměl tomu, že když si to koupím někde že zahraničí, že s tím budu mít problém, ale takhle to fakt nechápu a nikdy nepochopím. Můžeš si koupit co chceš, prodej u nás povolíme, ale po koupi si to strč do prd... poličky a dívej se na to... To je logika jak řemen. Jak říkám, pokud u nás něco zakazuju používat, nemám to tady ani nechat prodávat...

Editováno: , autor: Stringo
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže tyhle statistiky jsou o ničem. Nikde není psáno jaké vozy a hlavně jaké investice na nich byly za celou životnost. Můžu najet s jedním autem milion km, ale na servisu v konečném součtu mužů být třeba i na ceně nového auta... Je to hodně zavádějící...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamčeno a odemčeno toto téma
  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...