Přejít na obsah

Prasklá manžeta na homokinetickém kloubu


MarekIRL

Doporučené příspěvky

slozita neni..ja to delal poprve, i jsem k tomu menil cep. me se rozpojil homokloub :-D ale staci kdyz ti nekdo podrzi volant a nasunes ho zpet i s manzetou, nezapomen tam nacpat vazelinu nebo tu srajdu, melo by to prijit s manzetou. ovsem zda to jde jinak a jednoduseji nevim. takze uvolni cep, kolo se ti uvolni, rozpoji homous a muzes vesele nandat manzetu, dovnit napatlat vazelinu ci co, zasunout homouse :-D, dotahnout cep, zkontrolovat jestli jsi nic nezapomnel projet se treba do kramu a zpet, dotahnout cep a je to ;) geometrii jsem nedelal, nic nemenis, jen vyndas a das zpet, takze neni potreba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem to teda vyměnil no.. uff pro amatéra docela porod. Asi jsem to dělal zbytečně těžko... nevím.

 

1) Odpojit takovou tu tenkou tyčku nahoře (asi nějáký stabilizátor)

2) Odpojit čep řízení

3) Vyrazit tlumič

4) Jsem za to kolo rval až sem vyrval tu poloosu z vnějšího homo kloubu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj,také jsem teď před zimou měnil manžetu.Člověk přemýšlí,jaké díly bude potřebovat,aby měl všechno,než se do toho pustí...S tou manžetou dostanete pojistné pásky,12hrannou matici,vazelínu a pojistný kroužek.Z vlastní zkušenosti mohu napsat,že srazit vnější kloub šlo poměrně těžko.Pomohlo použít velký plochý klíč,nasunout ho výřezem na poloosu přes středový kroužek kloubu a naplocho na kloub položit.Jeden tu poloosu drží,druhý do toho klíče kladivem uhodí a kloub je dole!Pak se vám může stát,jako mně,že zjistíte,že máte na té poloose ještě poškozenou jednu věc u toho pojistného kroužku: jmenuje se to kroužek náběhový.Doporučuji koupit si ho předem také.Jinak  pojistné spony na manžetě po výměně  docela spolehlivě smáčknete štípačkami,na které navléknete alespoň půlmetrové trubky,třeba z hydraulického heveru,abyste měli dost síly ty spony zmáčknout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...