Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nicméně ani s původní pístní sadou se problém netýká všech motorů, ale pouze některých a těžko říct zda se jedná motory s kroužky vyrobené v nějaké sérii, nebo je problém ovlivněn nesprávným zajetím, stylem jízdy, olejem apod. Jinak samotná váhová zkouška je z mého pohledu zákazníka (jen můj názor) neobjektivní měření a záleží i na vůli a chuti danného servisu problém řešit.

Vloženo

.. není zde ještě také možnost že olej v motoru se ztrácí jinde? jde o to že předchozí majitel skálo pevně tvrdí a odkazuje se na to že pokud by tohle zjistil ihned by to řešil kulancí, je možné že se spotřeba oleje změní z 1l na 15000km na 1l na 1000km během nájezdu necelého tísíce km bezprostředně po prodeji auta? takový obrovský skok? dle aut servisu to také nemusí vůbec být kroužky ale např i:

špatné odvětrání klikové skříně

zteřelé těsnění dříků ventilů

.. kdo má již tento problém za sebou objevila se spotřeba oleje skokově anebo postupně během např 20.000km ??

Vloženo

kokta7 - tak ten výspustný šroub mám klasický šestihran jak je přeškrknutý - dodal při výměně autorizovaný servis :-) taky že to z něho lehce kapalo tak jsem musel sám doma vyčistit dosedací plochu a znovu dotáhnout.

Vloženo

.. jinak teď v týdnu mě čeká rozhodnutí co stím? buďto klasický postup škodovka-váhová zkouška-diagnostika kde to teče-a zřejmě pokus o kulanci ( to vše na druhé straně republiky kde bylo auto zakoupeno) - Nebo druhá varianta - řešit mimo škodovku a precizního mnou ověřeného servisu v Brně a opravovat na vlastní náklady. Je vůbec ta sada pístů,ojnic a kroužků sehnatelná mimo origo servisní střediska? Zajímavé ej že jak autorizák v Brně a u Prahy tvrdí že lze pouze překroužkovat ale je to metoda né tak spolehlivá.Už jsem přemýšlel i o jiném autě ale dneska je to všechno asi časovaná past. Nevím jak se rozhodnout  :kol-32:  

Vloženo

(to vše na druhé straně republiky kde bylo auto zakoupeno)    :kol-32:  

Proc probuh? Reklamace i pripadne kulance po zarucni dobe prece umi poresit uplne v libovolnem znackovem servisu. Kde se auto kupovalo je zcela irelevantni.

Vloženo (editace)

reklamovat můžeš, ale pokud chceš se soudit nebo použít znalecký posudek, protože nesouhlasíš s reklamací, tak musíš za prodejcem, který to přeprodal od škody....

Editováno: , autor: kokta7
Vloženo (editace)

.. v pátek jsem objednán do Brna na váhovou zkoušku a v pondělí bude výsledek, mají opravdu stejné pravomoce jak tam kde byl vůz pořízen. Ale ten projev že se to markantně zhoršuje během najetí dalších stovek kilometrů né tedy v řádu tisíců nasvědčuje spíš nějaké membráně např v odlučovači nebo těsnění na klice. Doufám. Pokud to bude nejhorší varianta tedy pístní sada tak se bude neodbytně urgovat i přes zákaznickou linku v MB, to auto stálo přes 800.000Kč a nemá ani 100.000km najeto to přece nejde výrobci vozu nechat jen tak projít bez spoluúčasti na opravě!

Editováno: , autor: Mara2000
Vloženo

a keď to rozoberieš zistíš hovno a riešiš shortmotor , rozoberali sme to a kapalo to všetko pod rukami , ak by sa mal robiť komplet rozbor a dekaronizácia , meranie krúžkov a skladanie nanovo tak by to bola solídna sranda 

Vloženo

na poriadnych motoroch mechanika neodchádza , len príslušenstvo , a tieto hold vymeníme kus za kus ...  

ktovie či to prekrúžkovanie pôvodných piestov niekto poriešil a pomohlo to dlhodobo 

Vloženo

Teď mi psal jeden člen na dieselpower že dělal pouze kroužky s řetězem i rozvody a vyšlo ho to na cca. 20.000Kč, od opravy najeto 6tis a vše zatím OK, poprosil jsem o o detaily opravy ..

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...