Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Mám otázku, měl ste někdo někdy rozebrané světlomety z fabie ať už xeny nebo halogen?? Mně se jeden xenon mží a z vrchu je moc velká mezera mezi čirým plastem a černým korpusem, jak to mám dát dohromady, popřípadě jak ohřát do kola lepidlo aby to šlo?? přemýšlel jsem to dát do trouby, ale nechci aby se to cel zkroutilo, a ještě kde se dá sehnat to černé lepidlo, nebo am mm dát silikon?? Díky

Vloženo

chlape je tu toho tolik psáno ohledně xenonů... stačí 5 minut a máš co hledáš... jinak mlží se i nové světla a to z důvodu vlhkosti vzduchu a velkého tepla u vnitř lampy, tak mi to sdělila škodovka :-) při reklamaci fungl nových xenonů na fábii. Nahřívají se třeba v troubě. 

Vloženo

Mno jako bůček to péci asi nebudeš :kol-44:

Myslím že to tu někde bylo, ale nevím to jistě.

Mám týden na autě namontovaný a dnes seřízený xenony. (Značkový origo servis Škoda - seřízení xenonů za 120Kč :kol-47:, normálně mě teda dostali tou cenou a ještě ke všemu nebyl vůbec žádný problém, abych u toho byl s mechanikem a čučel mu pod ruce) 

A zatím se nemlží, uvidíme časem co a jak.

Vloženo

tak to já bych je taky potřeboval seštelovat. :kol-28: ale ještě koupit nové výbojky, ty co tam mám toho maj asi dost za sebou, a možná i celé čočky, no snad jen ty výbojky, sem koukal mají v té baňce takový bílý nános něčeho, tak budou asi ko, ale pořád svítí ale ne tolik.

Vloženo

pokud mas kalny cocky, tak jsou vysviceny a hlavne spinavy,.... pomuze tomu kompletni vycisteni celyho vnitrku ;)

sam sem to absolvoval, je to sice mrdacka, ale vysledek pak stoji za to ;)  :kol-47:  :kol-31:

post-58977-0-10915800-1378405530_thumb.j

Vloženo

Výbojky se nechají sehnat za rozumnou cenu, aukro nebo bazoš, také je budu shánět nové origo, čočky tu někdo psal že se nechají vyčistit ultrazvukem v optice, zadní část baňky zase nově pochromovat nebo tak něco, čelní plexi rozleštíš a jsou jako nové.

Po seřízení svítí prima, neoslňuju a váha i ostřiky fungují. Maximální spokojenost.

Ještě musím dořešit denní svícení. Nechci pořád svítit xenonama.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

čau, spousta lidí mi tvrdí, že orig. xenony jsou zapsány v TP (halogeny nejsou) a po předělání jsou problémy na STK. Mám dodělané xenony, funkční ostřikovače. Ještě musím sehnat nivelaci a spínač světel bez kolečka nastavení výšky. Neví někdo jak tuto přestavbu zapsat do TP?

Ti co mají xenony z výroby, mohli by se kouknout jestli opravdu jsou psaná v TP?

Díky

Vloženo

navíc oficiálně není přestavba legálně dovolená = záps do TP není možný....pokud je máš dodělané včetně nivelace a ostřiků, na STK to nepoznají (leda že by byly horlivý a použili dekoder výbavy, ale to na 100% nehrozí)

Vloženo

již jsem viděl u oktávek dotažených z Německa xeny v TP já mám oktu koupenou v ČR a nemám je tam a přitom je mám na faktuře když se okta kupovala jako nová. Takže to asi dělaj jak kde a převážně Němci opravdu už jsem to asi 3x viděl zapssané jako dodatečnou výbavu vozidla, já tam mám třeba nějakou přepážku (ale v autě žádná není) :kol-47:

Vloženo

davca: nesmíš plést jabka a hrušky, sousedi v SRN zapisují do TP kde co (záměny brzd, motorů atd), nejsem v tom kovanej, ale tuším, že co u nich projde Dekrou, to za poplatek zapíší do TP a je to ofiko v pořádku (viz Šmoulova Fabie s OIRS motorem atd)...u nás se údaje z německého TP přepíší a je to také legálně v pořádku, ale při záměně u nás, ti to takto nikdo ofiko nezapíše (nebo spíše čti "neměl zapsat") - leda věci s homologací + typovej list, pak cesta STK - Měú - TP funguje

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...