techteb Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 Ahojte, mám najazdených niečo cez 5600km a počas jazdy som dostal hlásenie na PC: skontroluj stav oleja! Nie je to príliš skoro? Ako často dolievate olej a koľko asi? To len môj papka olej,alebo všetky? Dúfam že to nebude taký typ, že stale budem musieť dolievat olej.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 A skontroloval jsi ho? Jaký byl stav? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
techteb Vloženo 8. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 No treba doliat. Zajtra musím kúpiť olej, som zvedavý že koľko tam vojde. Este taká poznamka.... ked som preberal auto som skontroloval stav oleja. A nebolo to na ryske max. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 Ja ho musel dolejvat pri 7000km, a taky mi to prislo docela brzo. Pri prebirani vozu jsem ho nekontroloval, zda tam treba neni vic ke spodni hranici, nebo byl presne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 Asi kombinace záběhu a LL oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 a nebo koncern šetří a neleje na rysku A(Max) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 Jo, to taky - asi se málokdo podívá na měrku u nového auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 o O2 FL a yeti (oba 2011) lili na max, to vím na 100%. čoveče až pojedu reklamovat sedáky, tak schválně mrknu na nějakou nejetou O3 a mrknu na měrku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 9. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2013 Já měl při přebírání dolito na max. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 9. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2013 U TDi CR sice na olej behem 20tkm nesahnu, na druhou stranu je spotreba +/- 0,8 litru na techtebem anizovanych 5600km naprosto v norme - znamena to nejakych 0,15 litru na 1000km a to neni nic mimoradneho, obzvlast v dobe zabehu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
techteb Vloženo 9. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2013 (editace) Hladina oleja bola tesne pod značkou min. Dolial som 0,75l a je tesne pod značkou max. Som zvedavý že ako to bude ďalej...Este moje poznatky s olejmi Castrol.... Ja osobne mám zlé skusenosti s touto značkou. Ked som dal tento olej či do motorky alebo do auta každý motor papkal olej. S inou značkou som nemusel dolievat olej. Napr. na Peugeote raz mi dali olej Castrol namiesto Totalu a po 10tis.km som musel doliat. S olejom Total za20tis.km nic. S motorkami som mal ten istý problém. Asi prejdem zas na inú značku.... Editováno: 9. Listopad 2013, autor: techteb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 Castrol -> bruska motorů ;-) mám podobné zkušenosti, proto už mi do auta Castrol nesmí :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Růža Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Při 14.000 km dolito 1 litr oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. leden 2014 Sdílet Vloženo 4. leden 2014 Na VW Clubu se o tomto také diskutuje. http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=287&t=278915 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 4. leden 2014 Sdílet Vloženo 4. leden 2014 těžko říct, tam je tolik faktorů, od toho jak člověk jezdí, pravděpodobné šetření na materiálech, kvalita prvního oleje(určitě to je LL 5W-30), většina spoléhá na LL intervaly, takže většinou poprvé mění při 30k km..... v rozumném měřítku to musí trošku žrát, ještě když se ten motor zajíždí, takže třebas ideální po 5k km vyměnit olej jako se to dělalo dříve... a psát že kastrol je bruska motoru, když tam kastrol z vyroby ani nemusí být... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 4. leden 2014 Sdílet Vloženo 4. leden 2014 Je normální, že motor má určitou spotřebu oleje. V závislosti na způsobu jízdy a provozních podmínkách může spotřeba oleje dosáhnout až 0,5 l/1 000 km. Během prvních 5 000 kilometrů může být spotřeba vyšší už v návodě prostě nabádají, dolejte minimálně olej, asi ideální fakt vyměnit oil filtr + nový olej, ale to už je na každém z nás... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 22. Březen 2014 Sdílet Vloženo 22. Březen 2014 Dneska mi PP oznámil, že mám po cca 15tis. km dolít olej. Pro klidný spaní se chci zeptat - zítra mě čeká jízda cca 150km, zvládnu to ještě dojet bez dolívání? Jaký olej do 1.4TSI lijete? Kde bych to kdyžtak rychle našel v papírech od auta? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 (editace) Ať si říká kdo chce co chce, používám Castrol Edge 5W30, VW 507.00 a nikdy jsem neměl problém v OII, v OIII jsem ještě nic nedoléval ale pokud budu tak zase toto. Na daném odkazu dobrá cena a od 4L doprava zdarma. Editováno: 24. Březen 2014, autor: viewer 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim1234 Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 Stará 1,4 TSi (03/2011), najeto cca 98.000 dolíval jsem dvakrá t (cca 0,5l), žádná pravidelnost se v tom nedala vystopovat,Castrol ale znovu podotýkám OII FL, takže jiný motor. Ale všichni tvrdí, že u TSi je to normál. Myslím, že pokud kontrolka svítí žlutě, tak bych 150 km normálně ujel. Pokud svítí červeně, chybí Ti vana a nad tím bych se zamyslel :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 Mají všechny oleje specifikace VW 507 00 současně i schválení VW 504 00, jako ten Castrol? Protože do 1.4 TSI EA 211 patří olej VW 504 00 (případně VW 502 00 pro pevný interval). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 Tak mi do nedalo a vydal jsem se v půjčeným autě hledat v neděli ten správný olej na benzinách ve vedlejším městě vzdáleném 20km. Nakonec jsem koupil Castrol EDGE FST 5W30 za 599,- (specifikace pro VW 504 00 i VW 507 00) - mám proměnlivý servisní interval, do kterého spadá specifikace VW 504 00. Před dolitím byla ryska u minima a po dolití 3/4litra oleje zhruba v polovině. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 No, to je přesně on co jsem dával ten odkaz, vzhledem k cenám na benzinkách je lépe se předzásobit a mít v rezervě, já vozím litřík v autě kdyby náhodou..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 To je cenovej rozdíl jak prase! Hold za hloupost se platí... Asi koupím na netu do zásoby. Má to nějakou trvanlivost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 Já dávám tento Castrol: http://www.olejspol.cz/zbozi/castrol-edge-professional-longlife-iii-5w-30-1l Lucasse: vyměň olej po 15ti km!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 24. Březen 2014 Sdílet Vloženo 24. Březen 2014 kačer: přemýšlel jsem o tom, že bych to vyměnil po 15tis km, ale asi to nechám do první servisní prohlídky (30tis km). Koukal jsem na porovnání jak zhruba vypadá použitý olej u mého auta s jinou o rok starší octavkou II (najeto +/- stejně) a byl to velký rozdíl k lepšímu. Maj asi důvod proč to mění při 30tis km. Dřív to je asi u těchto motorů zbytečný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.