ooctavia Vloženo 21. Březen 2015 Sdílet Vloženo 21. Březen 2015 (editace) Mně dali při prodeji auta litr náhradního oleje Shell Helix (pro případná dolejvání). Editováno: 21. Březen 2015, autor: ooctavia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 21. Březen 2015 Sdílet Vloženo 21. Březen 2015 to se máš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerim1 Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 Nějak nechápu, když v ori servise mění olej a dájí tam castrol, proč na dolití dávájí shell?? Vím, že norma 507 je stejná, ale to je jak jabka a hrušky. Co teda dávat!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
team_daddy Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 Není to jablka a hrušky. Je to totéž. Je nesmírně pravděpodobné až skoro jisté, že pokud vezmeš olej Castrol a Shell ve stejné cenové hladině a uděláš jim rozbor, tak zjistíš identické složení. Ty řeči na etiketách o právě jejich unikátním složení si tak neber :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerim1 Vloženo 6. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2016 Vždycky jsem dával Shell a každopádně je levnější Schválně bych udělal statistiku kdo dává Shell a kdo Castrol ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skarma Vloženo 18. Září 2016 Sdílet Vloženo 18. Září 2016 Zdravím,jaký je rozdíl mezi olejem koupený ve škodovce a v autokelly,konkrétně castrol edge professional long life 5W 30 a castrol edge long life 5W 30?Rozdíl ve slově Professionál.Cenový rozdíl 2000kč.Nikde jsem nenašel radu čím se ty oleje liší.Děkuji za každou odpověd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 18. Září 2016 Sdílet Vloženo 18. Září 2016 Proffesional lze prosvitit uv lampou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 18. Září 2016 Sdílet Vloženo 18. Září 2016 myslím,že už to nefunguje,ale na 100% to tvrdiť nebudem ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 18. Září 2016 Sdílet Vloženo 18. Září 2016 Professional se v ČR oficiálně nedodává jinak než v barelech, má v sobě zelené barvivo reagující na UV. Jiný rozdíl v tom není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 18. Září 2016 Sdílet Vloženo 18. Září 2016 Asi před měsícem jsem kupoval v autorizáku olej na dolití a dostal jsem 5W30 CASTROL EDGE Professional Longlife III norálně zabalený v litrové flašce. To oni pak berou odkud? Na netu se dá koupit u různých prodejců taky, tam bych pochopil že to berou z venku ale i tak na něm jsou české popisky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 18. Září 2016 Sdílet Vloženo 18. Září 2016 Buď se bere z venku, není to Castrol od Castrolu, tenhle rok něco jinak a da se to normálně už koupit - těžko říct. Polepky se většinou dělají pro nějakou distribuční oblast - třeba střední Evropa, proto je to česky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Září 2016 Sdílet Vloženo 20. Září 2016 V 18. 9. 2016 at 17:33, flacek napsal: Asi před měsícem jsem kupoval v autorizáku olej na dolití a dostal jsem 5W30 CASTROL EDGE Professional Longlife III norálně zabalený v litrové flašce. já v tom nevidím nič extra ...pre dielňu sa vydáva sudový a pre zákazníkov čo chcú na hotovosť,tak origo litrové balenie 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Ahoj, Chtěl bych poprosit o radu jestli můžu dát do mé Škody Octavia III 1.6TDi 66KW tento castrol:http://www.kupoleje.cz/cz-detail-883821-castrol-edge-5w-30-5l.html . Výměna proběhne v AS, ale neztratím tímhle olejem záruku na motor? V AS mi řekli že bohužel ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Tak změn servis. ŠA ma na tohle TPI, AS ho nemusí dodržet - ale pokud ano je to bez vlivu na záruku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 A tenhle olej v odkazu tam tedy mohu dát? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 (editace) Imho jo - je to norma VW 504.00/ 507.00 Editováno: 24. Říjen 2016, autor: LiveBomb 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Tohle je napsáno v info o oleji:SAE 5W-30,ACEA C3,VW 504 00/ 507 00,BMW Longlife-04,MB-Approval 229.31/229.51,Porsche C30. . Tak já ho jdu objednat a AS určitě zmenim. Moc díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
16TDI81 Vloženo 27. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2016 Údajně Shell přestává vyrábět 5W-30 s normou VW 507,00 (s jinou normou ho vyrábí) a dodává pro TDI Octavie III místo něho 0W-30 Víte o tom někdo něco více ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 27. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2016 Ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2016 (editace) V 27. 10. 2016 at 15:19, 16TDI81 napsal: dodává pro TDI Octavie III místo něho 0W-30 to platí pre všetky modely,nielen pre OIII Editováno: 28. Říjen 2016, autor: libero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
16TDI81 Vloženo 31. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2016 Vážení zákazníci,zasíláme Vám nový produkt společnosti Shell a to:Shell Helix Ultra ECT 0W-30 C2/C3Tak jak máme uvedeno v popisu zboží, tento produkt nahrazuje oleje Shell Helix Ultra Extra 5W-30 a Shell Helix Ultra ECT 5W-30. Tyto produkty se již nevyrábí.Nový produkt přešel z viskozity 5W-30 na 0W-30. Toto snížení viskozity se týká tzv. zimního čísla. Tato vlastnost ovlivňuje pouze chování oleje za nízkých teplot, kde olej ve viskozitní třídě 0W přináší výhody v podobě rychlejšího zaolejování motoru a tedy snížení opotřebení klíčových komponent motoru jako je turbodmychadlo, vačkové hřídele a pístní skupina.Za provozní teploty motoru je viskozita oleje shodná s předešlým olejem 5W-30. Netřeba se obávat, že se jedná o „řídký“ olej. Naopak, nejvetší změna u tohoto syntetického oleje nastala ve změně základového oleje, tento produkt se již nevyrábí z ropy, ale ze zkapalněného zemního plynu – jedná se o patentovanou technologii Shell PurePlus. Z tohoto čistého základu za použití technologie aktivního čištění (Active Cleansing Technology) vzniká motorový olej, který mimořádným způsobem čistí a chrání dnešní motory.Jednou z mnoha výhod je nižší odparnost těchto olejů, tedy pro zákazníka nižší spotřeba oleje.Schválení: API SN, ACEA C2/C3, VW 504.00/507.00, MB 229.52, 229.51, 229.31, GM Dexos 2, Fiat 9.55535-GS1Nadále se tedy jedná o tzv. longlive olej, určený pro výměny až 30 000km (2 roky), zejména u vozů koncernu VW, Mercedes-Benz, Hyundai/Kia, Opel, Fiat a mnoha dalších. Lze ho bez obav používat v motorech, kde byl dříve používán olej 5W-30.Jedinou změnou je neplnění norem pro vozy značky BMW. Ty nově plní olej Shell Helix Ultra ECT 5W-30 C3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 31. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2016 A je to tzv. "plna syntetika"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 31. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2016 Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 plně syntetický motorový olej, pro jehož výrobu byla použita nejnovější technologie Shell. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeKemadec Vloženo 13. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2016 Je zajimave, ze se nesmi pouzit do BMW, takze plna nahrada puvodniho to nebude. Radsi zustat u 5w-30 a pockat az ho zacnou pouzivat autorizaky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 http://lukoil-lubricants.eu/sheet/data/AT/C/563113 máte někdo zkušenosti s olejem o Lukoil ? Dali mi to do auta v jednom servisu, který má flotilu škodovek na operativní leasing a běžně zákazníky na servis mimo své vlastní co od nich mají auto neberou. Nikde jsem o tom oleji nic pořádně nenašel, specifikace sedí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.