Přejít na obsah

Servisní náklady 1.9 TDI PD 90 000 km


Petersak

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

může někdo z diskutujících na základě vlastní zkušenosti odhadnout servisní náklady na pět let staré 1.9 TDI PD 77kW, najeto 90 000km, převážně po dálnici? Krátké servisní intervaly.

 

Očekávám:

 

- turbo (v kolika km?)

- dvouhmotový setrvačník (km?)

- spojka

- rozvody

 

Díky předem za cenové nástřely!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nebude tak jednoduchý. Těch 90tkm je skutečných, kdo s tím a jak jezdil, co se tam lilo za olej, jaká nafta, jak se měnili veškeré filtry? Pokud s tím nejezdil trotl, jezdilo to na pevnej interval, prostě rozumný zacházení tak bych teď udělal rozvody + filtry a olej cca 9tkč. Ostatní může být ještě hodně dlouho OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Filtry - olejový, vzduchový a palivový (palivový neměním po každých 15tkm) + olej si kupuju sám a měním sám, posledně i s palivákem rovných 2017kč, rozvody + pumpu + chladící kap. mi dělá po 90tkm bývalý zaměstnanec autorizáku (udělal si svůj servis) za 7200kč. Pokud sis těch 90tkm najel sám a staráš se o to tak podle mě jak sem psal výš ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na rozvody ?? Ty se delaj bud pri 120 a nebo pri 150 podle roku vyroby. A mel by se delat jen remen, osobne to delam komplet.

S komplet výměnou souhlasím, taky si to nechávám dělat vždy komplet. Škodovka udává to co píšeš, u mojeho auta je to co 120tkm řemen a co 240tkm i napínací kladka, o pumpě ani zmínka, u spousty věcí se ale toho co píše škodovka nedržím. Např. rozvody dělám co 90tkm nebo 5let (km jsou u mě vždy dřív :) ). Padla tu zmínka o turbu, koukni kdy škodovka doporučuje měnit třeba vzduchový filtr, on sice může vypadat čistě (záleží kde se jezdí) ale u nás je velmi slušná prašnost a je prosekanej takže propouští, měním ho vždy s olejem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozvody mi dělal kamarád co u něj pravidelně servisuju ve 120 000km. Chtěl 7000 včetně práce (výměna byla komplet). Olej měním každých 15000 + vzducháč cca 2000kč. A každý září měním palivový filtr. Těh pár korun mě už nezabije.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...