Přejít na obsah

Ukazatel rychlosti - jak otestovat přesnost


GLS

Doporučené příspěvky

Hojte hledal jsem totu všude a nic jsem nenašel,chtěl bych se zeptat kde se dá ověřit zda mi ukazuje rychloměr správně?Kámoš mi říkal že na brzdě?Poraďte :)

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název vlákna.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V telefonu je GPS moc pomalá - lepší je přímo specializovaná mašinka, ta má procesor jen pro výpočty navigace a rychlosti. Takovým těm "tabulovým" radarům porůznu pověšeným někde na sloupy po vesnicích nebo na krajích měst moc nevěřím, mám ověřeno právě podle rychlý GPS, že kecají = minimlně 2-3km/h do plusu, už jsem se setkal i s 10km odchylkou do plusu - ale zajímavý je, že žádnej takovej pouliční radar mi ještě neukázal míň, než můj tachometr nebo moje GPS...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tou "specializovanou" GPS navigací myslím prostě normální navi, Tom-Tom, Garmin a podobný - je to prostě mašinka při svojí činnosti se soustřeďující jen na výpočet polohy z přijímanýho signálu plus korelaci polohy s požadovanou trasou a cílem - ničím jiným. 

 

Navi aplikace ve founu jede "na pozadí", i když na displeji je navigační mapa, systém řeší všecky další věci spojený s funkcí mobilu - pohotovost k příjmu i k vysílání, kontakt s GSM sítí, přechody z buňky do buňky, batery management a pod. Když si zapneš asistenci podle GSM nebo dokonce on-line přes WAP/mobilní data, je dokonce ještě pomalejší. Aby byla aplikace rychlejší než obvykle = srovnatelná s běžnou samostatnou navi, musel by ten foun "jet" v režimu "off-line" a s GPS bez asistence, jen výhradně podle družic systému GPS. Když jedu na navi v telefonu, naprosto běžně se mi stává, že i při 80-90kmh přejedu odbočku, kterou foun nahlásí stylem "po 50m odbočte doprava" - vyzkoušeno. První hlášku dává když jsem půl kiláku daleko, druhou někde 200-300m daleko, poslední minimálně 50m - když je to ale na silnici mimo obec a odbočka je značená jen směrovou tabulkou 15m před samotnou křižovatkou jako je to běžný mimo "jedničky", tak prostě v "on-line" režimu odbočku přeletíš, protože navi aplikace ji nahlásí až když jseš těsně u ní. V režimu off-line bez založený SIMky je stejná aplikace o poznání rychlejší a hlásí přesnějc. Stejně rychle reaguje i na změnu rychlosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pokud pojedu dostatečnou vzdálenost, vyberu si dostatečně dlouhý rovný úsek nějaké silnice, ustálenou rychlostí, tak i ta GPS v mobilu mi prozradí s dostatečnou přesností jak je na tom s přesností zobrazované rychlosti palubní rychloměr.

Pokud ještě toto "měření" zopakuji několikrát po sobě, vždy kdy budou nějak příhodné podmínky, udělám si dostatečný obraz o zobrazované odchylce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže to trvá dlouho, Wojny - myslím že pro člověka je důležitější, aby si mohl zkontrolovat přesnost tachometru TEĎ A TADY - pokud možno co nejdřív po koupi nebo po výměně kol, aby věděl, o kolik se může pohybovat s rafikou "nad limitem" aniž by vyprovokoval zásah represivní složky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obrátím to:

Smartphone s GPS a nemusí to být zrovna smartphone, a možností nainstalovat jakoukoliv GPS aplikaci, která umí zobrazit rychlost, je dnes mezi lidmi podstatně víc než oněch jednoúčelových GPS "mašinek".

Tudíž TEĎ A TADY splňuje spíš moje řešení ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...