Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Kdy,kde,kam,jak,za kolik?

Informujte,pochlubte se,doporučte,varujte!

Tak Oktaviáni,kdo z Vás už byl na nějaké prohlídce ať už v intervalu nebo v rámci záruky.

Zkusenosti?

D4B80295DB6-Údr.pdf

Editováno: , autor: Pawouk
Vložen dokument z dílenské příručky.
Vloženo

O.k.Přidám první.

Říjen,mimo interval v 15000km,výměna oleje a filtru.Autoservis Pálka v Břeclavi-má velmi dobrou pověst.

Olej(castrol),filtr,práce=2519kč

Příští servis dle PP za cca 11000km nebo rok,teď cca 19000km, tedy ve 30tisících.

Předběžně jsem domluvený s Pálkou,ale možná zajedu do autorizáku,ještě nevím.

Je tu někdo se zkušenostmi se Škodou v Břeclavi či Hodoníně?

Vloženo

Petře, jak řešíš to, že si dovezeš vlastní olej (filtr, apod.) a budeš mít i jistotu, že ten tvůj olej i použijí? Do tvého auta.. :)

Vím, že je tam dlouhodobě znáš a věříš jim, ale jak toho dosáhnout aby to poctivě dělali i v neznámém servise? Já už jim nevěřím ani pozdrav.. Až budu muset někdy do servisu, ať už na garančku, nebo opravu, sakra si rozmyslím kam pojedu. :(

Před nedávnem jsem četl jak někdo jel s OIII do servisu kvůli opravě a aby servisák zjistil stav vozidla, jezdil s ním o víkendu soukromě. Neuvěřitelný, leč skutečný :D

Vloženo

Tak jedině být u toho, a pokud to servis neumožní, tak jet do jiného, výhoda je, že origo Škoda servisní síť je široká, tak si člověk může vybírat :)

Vloženo

Vlastní olej beru jako samozřejmost. Kdo mi nedovolí být u auta po dobu servisu, u toho auto nenechám....

Jinak nejlepší je mít na všechno známé/kamarády u kterých máte jistotu, že vás neodrbou. O autorizovaných servisech se mluví až moc často (né zrovna moc optimisticky)...

Vloženo

Pani, a ste si vedomi, ze v pripade pouzitia vlastneho - doneseneho oleja, prichadzate o Skoda zaruku na dotknute sucasti. Je to aj v podmienkach zaruky - mam to potvrdene kamaratom v origo servise!!!

Dnes som sa o vymenu s donesenym olejom pokusil a vaoval ma, ze ak takuto zakazku zanesi do systemu, pridem o zaruku. Tento system zakazok je novy a povinny pre vsetky dealerov Skoda.

Vloženo

Chcel by som vidieť konkrétne podložený servis kde si mechanici vyšetria olej  a nevymenia alebo filtre alebo zamenia za iný - popravde sú to viacmenej rozprávky a moc tomu neverím ....

Vloženo

no ja ťa trochu poopravím a upresním ako to je ...rieši to TPI vydané v 12/2013

Než jsem se stačil zeptat, jak je to se zárukou, tak je to tady :palec2:

• o 3 týdny později...
Vloženo

No teď mě čeká první garančka tak jsem zvědavý kolik mě ta sranda bude stát. Uvažoval jsem taky o vlastním oleji, ale nakonec si připlatím - pro klid duše, než se pak dohadovat se škodovkou. Otázkou zůstává, co by se dělo kdyby došlo k nějakému poškození motoru po delší době.Protože pak se podívají do servisky kde bude uvedeno vlastni olej a je problém. To aby si pak člověk schovával nádobky po celou dobu co bude mít vůz  kol117 A po zkušenosti s předešlou Octavii 2 kde jsem měl na motoru najeto 85000 a rozsypala se mi klikovka nakonec půjdu raději oficiální cestou. Tím že jsem navštěvoval autorizák byla výše kulance 80% - dostal jsem nový motor a zbytek, čili práci a nějaká těsnění jsem si musel zaplatit ale měl jsem nový motor. Tehdy v autorizovaném servisu koukali i na turbo jestli to není jeho vinou tím pádem by mě poslali do pr*ele naštěstí se to nepotvrdilo.

Takže si myslím, že kdyby časem vznikl problém, tak by taky mohli dát ruce pryč a ty se starej. Šetřil jsi, nám si nedal vydělat tak tě v tom necháme vymáchat :rtfm: 

Napíšu pak kolik mě ta sranda stála :kol-31:    

Vloženo

Zdar kluci,

tak jsem se docetl hodne o tom jestli vlastni olej nebo ne, ale nikde zadne doporuceni na dobrej autorizak za rozumnou cenu.

Stal jsem se taky majitele OIII s 1.6tdi CR 77kW. Vymena a prvni garancka by mela byt v 30 000 km (coz me ceka zhruba za 6 tisic km..). Zatim jsem mel cas se zeptat v jednom autorizaku (Louda podebrady), kde mi rekli za vymenu oleje 4800,- CZK, coz mi teda za vymenu prijde i u autorizaku prijde docela dost...

Proto se chci zeptat na vase zkusenosti s cenama a pristupem v autorizovanych servisech..

Diky :-)

Vloženo

Pub24:Olej,olej,olej,musíš počítat s tím, že ve Škodě si vezmou cca 800kč za litr, ty za za 800kč koupíš 5 litrů toho stejného oleje, můžeš si přinést svůj, ale i když bude splňovat všechny normy,nedá ti Škoda záruku na motor,je to hnus, ale je to tak. Jinak v ostatních servisech si berou kolem 400kč/L, aspoň tedy co mám já zkušenosti. Jinak mě čeká první návštěva autorizáku za 10000km, pak dám info.

Vloženo (editace)

Hravec:zrovna z tvého příspěvku jsem to tak chápal

Ale pokud se mýlím,tak jsem,v tomhle případě,jen a jen rád;-)

Editováno: , autor: Sanek81
Vloženo

No schválně se jich zeptám na cenu oleje v autorizáku ve středu a proč tam mají tak neskutečnou přirážku. Včera jsem volal abych se objednal tak jsem se ptal na orientační cenu a bylo mi řečeno cca 4000 Kč. Tak uvidíme  :rolleyes:

Vloženo

Cenu oleje neurčuje přijímací technik, ale majitel servisu. Ptát se teda můžeš, ale odpověd nečekej....Dones si svůj, v originálním zavřeném balení. Dodrž  předepsanou normu pro motor a nemusíš nic řešit. Technik Ti pouze dá do poznámek , že jsi si donesl vlastní olej, značku a normu. O záruku samozřejmně nepřijdeš....Jedině tímhle postupem dojde postupně ke snížení ceny oleje. Jiná cesta tam nevede.

Vloženo

No schválně se jich zeptám na cenu oleje v autorizáku ve středu a proč tam mají tak neskutečnou přirážku. Včera jsem volal abych se objednal tak jsem se ptal na orientační cenu a bylo mi řečeno cca 4000 Kč. Tak uvidíme  :rolleyes:

Zkousel jsem auto zitka a tam mi za servis na 30 000 km rekli 3500 ,- coz mi uz prijde docela rozumna cena :-)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...