marek44 Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Zdravim,som novy Rapidak a chcel by som sa niekoho opytať načo je tam ta guma na dverach,ktora zabraňuje odtoku vody,či ma nejaku funkciu,lebo F3 ju tam nemá a ja by som ju rád celu zdemontoval.Istota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Že není u FIII je zcela jistě kvůli osekávání nákladů. U Rapida je myslím z důvodu zabránění špinění prahů a kvůli hluku. Pryč bych jo rozhodně nedával, normálně ji vyřízni, jak je to tu někde vpředu tématu na fotkách vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek44 Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 miklisek Ďakujem za info,vyrežem len gumu okolo otvorov,a nemaš info ako to je z odtekanim vody zo spodu auta,lebo videl som tu video relacia Černy ovce,bolo to ako sa voda dostava do auta a ako odteká a mam dosť,bola to F2.Neviem ako je to u nás v Rapidoch.Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zajíc15 Vloženo 1. leden 2016 Sdílet Vloženo 1. leden 2016 Na jůťubu najdeš i Rapidy s vlastním bazénem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
electron Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 dnes som zistil,ze mi zateka do zadnych pravych dveri...voda vo dverach pri brzdeni vydavala charekteristicky zvuk demontoval som tapacirung dveri,vysusil vnutro fenom a silikonom pretesnil gumove tesnenie okien... som zvedavy ci to pomoze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 a čo si od toho sľubuješ ? voda do dverí tiecť má a môže , podstatné je aby mala dole kade vytiecť , takže treba vyčistiť otvory od vosku a vyrezať tesnenie podľa fotiek s predošlých strán a je pokoj 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
electron Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 aspon dobry pocit,ze som mimimalizoval rizkiko zatekania otvory som precistil,gumu som nevyrezal,len ju odtiahol od skeletu dveri /ked to tu citam,otvory vyrezem/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 To vyřež, protože za chvíli se ti těsnění zase přilepí a budeš mít znovu bazén 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 15. Únor 2016 Sdílet Vloženo 15. Únor 2016 To riziko zatékání jsi neminimalizoval, neb to není riziko, ale vlastnost a poteče tam s jistotou :-) Potřebuješ jen, aby to zase odteklo do pryč. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 Tak se též přidávám k Vám, komu se stala ze dveří "vodní nádrž" Posledních 14 dní jsme slyšel zvuky jako bych měl někde pod sedačkou poloprázdnou láhev s vodou. Ze začátku jsem tomu nevěnoval pozornost, ale tento víkend jsem při otvírání zadních pravých dveří přišel na to že to šplouchání není láhev, ale dveře. Měl jsem už nakročeno do servisu, což se mi moc nechtělo, tak jsem se mrkl na net, zda někdo nemá podobný problém a hle. Včera jsem se rozhodl, že v těsnící gumě vyříznu otvor. Přišel jsem k autu, otevřu dveře a voda nikde ... dveře byly prázdné. Usoudil jsem, že došlo k "vyprázdnění" po nedělní dešťové smršti, kterou jsme na Moravě měli. Vody tam zřejmě bylo už tolik, že to prostě provalilo a odteklo. V každé případě jsem okolo tohoto otvoru těsnící gumu odřízl, byl tam samozřejmě i bordýlek V každém případě chci Vám všem kdo se zapojili do tohoto vlákna poděkovat, ušetřili jste mi cestu do servisu, i když mám auto v záruce ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid2014 Vloženo 17. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2016 Zdravim, v mojom pripade sa problem s vodou vo dverach objavil prvy krat po viac ako jeden aj pol roku prevadzky auta. Voda sa mi veselo prelievala pri pohynani - zastavovani vo dverach vodica rano cestou do prace - po intenzivnej burke. Tiez som po zastaveni na parkovisku absolvoval prehliadku auta a hladal som zabudnutu flasu s vodou..., nechcelo sa mi skratka verit, ze voda sa nachadza tam, odkial ju pocujem... Hned rano som teda napisal mail do autorizovaneho servisu v zmysle co som objavil, auto je v zaruke, pravidelne u nich servisovane a ako mam dalej postupovat. Do dvoch hodin som mal od nich telefonat. Este v ten den som mal moznost ist s autom do servisu. Cely proces od pristavenia auta na parkovisko servisu, po opatovne prevzatie trval priblizne polhodinu. Riesene to bolo ako reklamacia. Vysledok reklamacie: zavada odstranena upravou tesnenia dveri. Spytal som sa, ci som ojedinely pripad alebo nieco podobne uz riesili (na Rapide), odpoved bola, ze riesili a tiez sa voda nachadzala vo dverach vodica. S ostatnymi dverami na Rapide som zatial taky problem nemal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 31. leden 2018 Sdílet Vloženo 31. leden 2018 Žádné lepší vlákno jsem pro můj dnešní ranní zážitek nenašel, tak se předem omlouvám. Auto mi po umytí asi 3 dny stálo a dnes bylo u nás -4. Klika u řidiče byla lehce přimrzlá, ale otevřít šlo. Pak už ovšem nešlo zavřít. Mačkal jsem ten zobáček, co jde do skobičky na autě, zamrznutý nebyl. Klika dveří také šla, takže problém někde na trase klika -> zobáček. Každopádně do práce jsem jel "jednoruč" a levou rukou držel dveře. Po asi 5 km, naráz dveře zavřít šly... To je normální, že při -4 a umytém autu nejdou zavřít dveře? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 31. leden 2018 Sdílet Vloženo 31. leden 2018 Tak odpověď jsem našel ve forum O II: "Problém s nemožností zavření dveří mám už za sebou,musí se vzít za kliku a k táhlu přes brčko stříknout WD.Přimrzá táhlo vedoucí od jednotky zámku ke klice." To je docela opruz na novém autě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 10. Únor 2018 Sdílet Vloženo 10. Únor 2018 Ze by nesly otevrit dvere to se mi jeste nestalo. Mam rapida mesic a I kdyz v noci mrzlo, tak jsem to pres den myl a nic. Ale mne by spis zajimalo, jestli je to odtikani u faceliftu uz poreseno. Nebo to mam kontrolovat a prozerat tesneni, aby to melo kudy odtikat.Zatim jsme si nrevsiml, ze by dvere splouchaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 11. Únor 2018 Sdílet Vloženo 11. Únor 2018 Mně nešly právě zavřít, otevřít v pohodě. Projeď si prstem spodek dveří, kde je guma. Pokud tam máš mezeru na odtok, tak to neřeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Tak jsem se na to dneska dival a porad to je zakryte. Ale uvnitr je drazka. Tak to poodle mne vyteka bokem. No pockam na prvi destove obdobi. Kdyz tak udelam tu obrizku sam :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Jirouš Vloženo 12. Červen 2018 Sdílet Vloženo 12. Červen 2018 Dobrý den všem, jen chci poděkovat za rady... přesně jak se tu píše, jako bych měl za sedačkou řidiče láhev s pitím, hlasité šplouchání. Po přečtení tohoto fóra jsem jen lehce pohnul s těsnící gumou ze spodku dveří u OCTAVIE 3 a vyteklo hezkých pár litrů... přikládám jen krátké video, třeba to někomu pomůže jako mě. IMG_1409.MOV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šternberk Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 (editace) Čau když to tady tak čtu, ta voda v těch dveřích, tak se jen zeptám, nemůže u spolujezdce přes ty dveře pokud by ty odtokové kanálky byly zaslepené, ucpané atd. téct voda až dovnitř ?? mám totiž mokrej koberec. až k podlaze. mám rapida 4 roky starej Editováno: 6. Listopad 2020, autor: šternberk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 Sa našpekuluješ... kde máš to auto? 100 km ďaleko od domu? To sa nemôžeš ísť pozrieť? A okrem toto jednoduchá odpoveď. Nie, nemôže, lebo odtokové otvory vo dverách sú až za hranou prahu, hore kopcom akosi voda netečie a je tam aj tesnenie dverí... OK? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 27. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2021 tak se přiznám že jsem slyšel za sebou také šplouchnutí a jak tady hledám něco jinýho tak jsem narazil na toto vlákno. Takže já tam v zadních dveřích mám taky rybník. Ale co hledám: když auto stálo před fabrikou celej den a zachpršelo rak jsem zjistil že mám u spolujezdce na koberci lagunu, pod kobercem, v prahu, prostě super u auta takového tohoto.Kdy by to bylo v mojí š110 l tak mě to ani nepřekvapí ale tohle mě docela nasštvalo. Garážuješ auto, necháš ho stát v dešti a přijdeš a máš tam rybník, ale už podruhé se mě to stalo a voda teče někde po plastovém obložení prahu , u spoje obložení podběhu a prahu, zteče to na i pod gumovej koberec. prohlížel jsem gumu a na nic nepřišel. Setkali jste se s tím někdo? díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 28. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2021 Zkusil bych demontovat stěrače a plastové torpédo pod sklem a vyčistit tzv. vodní kanál což je celý ten prostor pod torpédem, a hlavně odtoky skrz blatníky. Možná se podivíte, co tam je bordelu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 29. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2021 To mě taky napadlo, večer jsem tam svítil baterkou, nic nebylo vidět a ze dveří nevyteklo nic. Tak to zkusím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 2. Září 2021 Sdílet Vloženo 2. Září 2021 Takže jsem jsem dal stěrače pryč, dal jsem ten kryt torpéda pryč abych zjistil že tím že auto stojí v garáži nebo pod přístřeškem takže tam je maximálně prach a vpravo byla pavučina a jedna větvička jinak je to úplně čistý žádný bláto nic Takže voda ze dveří nemohla téct od torpéda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Září 2021 Sdílet Vloženo 2. Září 2021 U RAPIDa jsou ještě dvě možná problematická místa. Ale nevím, jestli by se tamtudy voda dostala dovnitř. První je klapka přívodu vzduchu do auta vpravo pod sklem. Tamtudy by se voda mohla dostat dovnitř. Dokonce u F3 tam začali dávat kryt, který má bránit zatékání. Je na to dokonce TPI https://forum.skodahome.cz/topic/132215-dílenská-příručka-návody-schémata-apod/?do=findComment&comment=2198947 a po nějakém čase to dávali i v sérii. Na fotce je označeno místo, kudy teče voda ze skla. Číslo dílu je 6R0815479A. Druhé místo je na dně vodního kanálu. Když se oddělá čelní černý plech vodního kanálu (musí se sundat nejprve filcové tlumení pro přístup ke šroubům), tak je tam průchodka svazku z pravé části motorového prostoru a pravé části pod sklem. Myslím, že to řešil @Lusta17 se servisem (ale docela neúspěšně), že mu to zatěsňovali nějakým tmelem. Nebo aby to nebyl podobný případ, jako toto....https://forum.skodahome.cz/topic/34104-odtoky-pod-stieračmi-pod-tesnením-okna/?do=findComment&comment=2292684 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Září 2021 Sdílet Vloženo 2. Září 2021 Ta klapka by odpovídala laguně u spolujezdce, ano řešilo se to v sekci F3. Já jsem tu krytku z Pola chtěl objednat ze skodadily, ale zjistil jsem, že tam mám už jinou vystouplou mřížku a s vodou v interiéru jsem se ještě nesetkal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.