Martin Bednář Vloženo 25. Duben 2019 Sdílet Vloženo 25. Duben 2019 Kodo - práce hezká, ale to se fakt dá dát do exteriéru? Bál bych se, že na tak vytíženém místě, jako je podvozek, to moc dlouho nevydrží... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kodo Vloženo 25. Duben 2019 Sdílet Vloženo 25. Duben 2019 (editace) před 9 minutami, Martin Bednář napsal: Kodo - práce hezká, ale to se fakt dá dát do exteriéru? Bál bych se, že na tak vytíženém místě, jako je podvozek, to moc dlouho nevydrží... Díky moc, určitě ano, za 1. Většinu toho kryje podběh co sundáš a pak zase nasadíš, takže do přímého styku s kamínky a bahnem se to nedostane. Za 2. Opravdu dobře to drží, nestane se ti že se ti to po roce odloupne. A ten neoprene nenasákne vodu, a velmi dobře to drží přilepený. Editováno: 25. Duben 2019, autor: Kodo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 25. Duben 2019 Sdílet Vloženo 25. Duben 2019 (editace) @Kodo No já mám bohužel opačnou zkušenost moje O2FL byla výrazně tišší než stávající O3FL, obě v LK, obě 1.8TSi, tam je slyšet absolutně všechno. O3FL pro mě byla velkým zklamáním, je to ale dáno, že u té O2FL jsem měl vrstvená SunSafe skla, která již u O3 nelze ani za příplatek, ta dělala velký akustický útlum. Toto je zajímavá úprava, nicméně bych se také asi obával toho vnějšího použití, ačkoliv tlumení v podbězích je úplný základ nějakých takových prací. Pěkné, sám bych to asi ale nedal, to bych nechal odborníkům. Editováno: 25. Duben 2019, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kodo Vloženo 25. Duben 2019 Sdílet Vloženo 25. Duben 2019 před 9 minutami, omicron napsal: @Kodo No já mám bohužel opačnou zkušenost moje O2FL byla výrazně tišší než stávající O3FL, obě v LK, obě 1.8TSi, tam je slyšet absolutně všechno. O3FL pro mě byla velkým zklamáním, je to ale dáno, že u té O2FL jsem měl vrstvená SunSafe skla, která již u O3 nelze ani za příplatek, ta dělala velký akustický útlum. Toto je zajímavá úprava, nicméně bych se také asi obával toho vnějšího použití, ačkoliv tlumení v podbězích je úplný základ nějakých takových prací. Pěkné, sám bych to asi ale nedal, to bych nechal odborníkům. Jo to pak jo, ty skla dělají strašně moc. Já měl předfacelift a ještě socka verzi, takže pro mě je to trochu o něčem jiném. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robie_08 Vloženo 8. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2019 Našel by se tu někdo šikovný, kdo má zkušenost s montáží tlumení dveří v okolí Brna. Měl bych zájem o tlumení všech dveří viz. https://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-3-tlumeni-dveri.htm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 27. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2019 Poradil by niekto niekoho, firmu okolie PN, TT na vytlemenie auta. Chcel by som niečo ako má ahifi.cz Medium variantu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 27. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2019 Ja som si to robil sam podľa toho, čo som videl na ich stránke. Teraz neviem co je medium varianta, ale j som tlmil všetky dvere. Zabralo mi to celý deň. Ale vyskúšal som si ako zložiť tapacir a videl som co je vo dverách. Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 27. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2019 Chcel by som niečo ako toto https://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-3-rs-odhlucneni-1.htm Ide mi o hluk od kolies aby a trochu o zlepšenie hudby. @misor1994 počuješ aj zlepšenie zvukovej stranky prejavu origo repro po vytlmení dverí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 28. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2019 Vies co, zlepsenie urcite je, ale ja som pripojil este zosilnovac ovladany cez mobil, ktory som vlozil za displej navigacie a az teraz to hra relativne dobre po vsetkych strankach (basy, vysky, stredy). Po samotnom vytlmeni je zvuk lepsi, ale pocas jazdy ten rozdiel nebol tak velky ako pri stati, preto som volil este zosilnovac, ktory mozem z auta kedykolvek vybrat bez problemov, lebo je napojeny redukciou na originalnu kabelaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buchys Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Zdravím vás :-) Docela jste mě tady nakazili a už o tom vytlumeni taky přemýšlím, navíc jsem z Brna, tak by služby ahifi byly snadno dostupné, nicméně mě napadlo - Není v O3 nějaká fólie / parotěsnění z výroby, které se musí porušit, aby to mohli udělat? Nehrozí pak zatékání / kondenzace vody atd? Případně jiné komplikace? Rovnou bych to spojil i s výměnou repro - mám jich osm (ve všech dveřích dvoje).. je nutné měnit je všechny? Vím, že ty nahoře jsou jen výšky a ty dole jsou středobasy. Má vůbec smysl to repro měnit nebo i ty základní po vytlumeni umí hrát značně lépe? Díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Podla mojho nazoru hrali lepsie, ale nie tak, ako som si predstavoval, resp som cital tuna na fore. Mne to nestacilo. Najma basova zlozka je velmi slaba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buchys Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 @misor1994 Díky za reakci. Nepostřehl jsi po vytlumení problémy se zatékáním do dveří nebo něco na ten způsob, co by nasvědčovalo, že se tam něco porušilo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 Vobec nie :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buchys Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 V pondělí vezu auto do jedné firmy přes auto-ozvučení v Brně a nechávám si tam dát Gladeny (4 páry -> 8 repro) + vytlumení všech 4 dveří + odhlučnění předních podběhů. Snažím se v poslední době nasát všechny zvukové vjemy v autě včetně hudby, abych pak mohl porovnat :) Rozhodl jsem se k tomu vytlumení rovnou přidat repro, protože dle zkušeností ostatních vytlumení na ty základní škodovácký repráky zas takovou slávu neudělají. Poreferuji v úterý :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Vloženo 29. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2020 Už jsem to tady popisoval.Všiml jsem si,že mezi chrom.lištami kolem oken a sloupky B a C jsou mezery.Napadlo mě vzít černý kvalitní silikon a opatrně vyplnit je.Když se to udělá dobře neni to k poznání a hlavně znatelně se snížril hluk od proudícího vzduchu ve větších rychlostech.Po přesednuti z Golfu 7 mě ten hluk v Octavce ihned praštil do uší a můžu říct,že po této úpravě již rozdíl nepoznám.Nechapu proč to Škoda nerešila,protože u jiných modelů to umí podstatně lépe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buchys Vloženo 10. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2020 (editace) Sice trochu opožděně, ale poreferuji - Vytlumení dveří a lepší repro mohu jen doporučit. :-) Znatelně se mi snížil hluk okolí v autě a poslech v autě dostal úplně jiný rozměr. S původním repro je to naprosto nesrovnatelné... Najednou to dokáže velice silně basovat i při nižší hlasitosti, výšky a středy nemají takový ten vyblitý zvuk.. suma sumárum mohu tuto úpravu jen doporučit. :-) Takže pokud to čte někdo, kdo váhá, tak směle do toho :-) Editováno: 10. Srpen 2020, autor: Buchys 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 10. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2020 No tys mi dal. Kde na to mám furt brát? Njn, taky o tom uvažuju, když už jsem šel do Apliny. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 30. leden 2021 Sdílet Vloženo 30. leden 2021 Takto jsem to měl v F3 a Ovce bude v létě následovat. Rozdíl v hluku neskutečný a o zvuku z repra se nejde ani bavit. Cena byla cca nějakých 10 tisic komolet i s repro Hertz CK 165. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 30. leden 2021 Sdílet Vloženo 30. leden 2021 Ty dveře jsi nějak tlumil i zevnitř, nebo jen takto "povrchově"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 30. leden 2021 Sdílet Vloženo 30. leden 2021 (editace) I vnitřní plech dveří. Přišly tam 2 vrstvy (1. Proti rezonaci, 2. Na lepší šíření zvuku) - foto nemám. Plus samozřejmě byl vytlumeny i plastový tapec. Takže celkem 4 vrstvy. Samozřejmě, že jsou pak dveře celkem těžké. Editováno: 30. leden 2021, autor: mastibruch 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 30. leden 2021 Sdílet Vloženo 30. leden 2021 S tým materiálom čo si použil sa dobre pracuje ?? Chcem si cez leto tiež vytlmiť octaviu, pozeral som návod na "ahifi" a používajú tam rovnaký tlmiaci materiál. Na zadné podbehy neviem ako to nalepím vzhľadom, že sú neni plastové ale také akoby z nejakej hustej kombercoviny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 30. leden 2021 Sdílet Vloženo 30. leden 2021 Ten materiál co jsem používal na kovové plochy (je to něco podobného jako IPA na střechy). Tak pro lepší prilepení v zahybech atd.. Tak jsem to nahřál vzdy chvilku horkovzdušnou pistolí. A ano vše kupovano v ahifi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Tak jsem přečetl celou diskuzi, pár článků o tlumení. Vždy jsem si to chtěl také udělat pro lepší zvuk rádia, ale vždy jsem měl firemní auto, kde to nešlo řešit. Mám rádio Amundsen - O3 FL. Zaujala mě tato montáž https://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-fabia-2-montaz-reproduktoru-audison.htm Tedy že bych koupil tento tlumící materiál - 12 x https://www.ahifi.cz/comfortmat-d2.html k tomu pár kousků tohot https://www.ahifi.cz/comfortmat-tsunami.html Materiál nevím do všech předních - či všech čtyř dveří - 2000 - 3000 Kč Případně pak časem dokoupit repro - nebo možná hned https://www.ahifi.cz/hertz-set-4-ck-165-cx-165.html Myslím si, že bych byl zvukově oproti setovém zvuku z fabriky úplně jinde zvukově. Ještě se musím poradit čím pouze dveře vytlumit. Nic dalšího podběhy atd. atd. bych tlumit určitě nechtěl. Aplikace nejdřív v létě, s tím, že by mi musel soused automechanik pomoct rozebrat to čalounění dveří . To bych asi sám nedal. Nějaké doporučení jaký materiál na tlumení pouze do dveří koupit ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Sežeň si ještě váleček na protlačování. Taky jsem objednal, byla akce. Nebylo vše skladem, takže mi to přijde až ta 14 dní. Chystám se udělat podlahu až po zadní sedačky, možná vnitřní podběhy. Všechny venkovní podběhy. Kapotu ( ta je snadná) a všechny dveře. Sundat tapec pokud neorvu cvočky a kabely by neměl být problém. Na Rapidu to bylo znát, takže už se docela těším 😁. Jen je blbý, že to bude tak 30kg hmotnosti navíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 (editace) Jo teď koukám na video jak se rozdelavaji predni dveře a není to tak hrozný. Koukám už s tím máš zkušenosti. Asi se domluvim s někým z Vysočiny za kým bych zajel a třeba udělal s ním. Možná zkusím někoho z okolí, že bychom dělali 2 auta najednou. Dam fólie na jaře a to tlumení dveří v létě. Lepší hudba. Lepší zvuk pri zavírání dveří. Myslím že jen to tlumení do dveří všechny 4 bych se do 3000 mohl vejít. Víc tlumit určitě nechci, to co popisuješ ty... Budeš měnit repro? Nebo jen budeš tlumit dveře? Můžu se zeptat jaký materiál budeš mít na dveře? Editováno: 18. Březen 2021, autor: ryzen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.