OnMiT312 Vloženo 30. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2021 před 21 hodinami, macastar napsal: Tak jsem udelal foto z vetsi dalky... Neni to moc k precteni, ten tyden je asi jedno, ale ta 13-tka jako rok vyroby je celkem jasna...Takze 8 let stara baterka, tak to uz je KO za tu dobu :( Ano, ma. Proudovou sondu je videt na teto jeho fotografi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 30. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2021 Fotku jsem přehlédnul. Ano, to je přesně ono. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Caster Vloženo 31. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2021 Nespolehlivost baterií moderních aut: Jak je to ve skutečnosti s jejich výdrží? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 31. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2021 před 21 hodinami, LukášCBR napsal: @Vápno tak to upřímně hledím, jelikož v mém okolí to 2013 a 2014 nemá ani jedna. Pár let nazpět jsem četl i materiál, kde bylo napsáno, že u Octavie se to objevilo až někdy 2015. @macastar když se podíváš na mínus pól baterie, vede od něj káblík, který monitoruje stav baterie. Zítra, pokud to stihnu, ti to nafotím. A není ta 2014 náhodou 1.6TDi 66Kw? Protože právě 1.6tdi 66kw Euro 5 neměl ani S&S ani inteligentní dobíjení. Mám právě jednu z posledních Euro 5 (5/2015) a ještě je bez tehlech eko nesmyslů. Ostatní motory (i 1.6tdi 77kw) to ale měli už hned od 2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 31. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2021 @HlouchyJR jedna je 1.6TDi 66kW a druhá 1.4TSi 103kW. Dále mi pak nejde na rozum, proč 66kW to nemá a 77kW ano, když jsou to ty samé motory. No nic, asi to tak bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 31. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2021 Economy ma na sebe len EFB pôvodná bola EFB+, tak som to prekodoval ma to tak byt? Zaujímavé je aj výrobca Moll by mal byť MLA ale na baterke je EAB, je to ok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macastar Vloženo 31. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2021 před 4 hodinami, HlouchyJR napsal: A není ta 2014 náhodou 1.6TDi 66Kw? Protože právě 1.6tdi 66kw Euro 5 neměl ani S&S ani inteligentní dobíjení. Mám právě jednu z posledních Euro 5 (5/2015) a ještě je bez tehlech eko nesmyslů. Ostatní motory (i 1.6tdi 77kw) to ale měli už hned od 2013 Ja tam mam zase 1.2 TSI/77kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murpina Vloženo 3. leden 2022 Sdílet Vloženo 3. leden 2022 Ahoj, nevíte někdo prosím, jestli lze do octavie 3 1.2 TSI nainstalovat baterii 278x175x190? Nyní tam je 242x175x190 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Něco k výměně autobaterie : 1 2 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 @stanmarDík, zajímavé informace! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraH Vloženo 11. leden 2022 Sdílet Vloženo 11. leden 2022 (editace) Taky dík za článek je to velmi zajímavé. Chápu tedy dobře, že pokud mám 1,8TSI 4x4 r.v.2016 se systémem start stop, tak musím koupit, vyměnit a zkalibrovat baterii jedině v autorizovaném servisu? Nebo to umí i neautorizované servisy? Podle článku to vypadá, že je lépe dát na kratší trasy typ akumulátoru AGM a budou ji mít v autorizáku, protože ve většině aut je typ EFB? Editováno: 11. leden 2022, autor: MaraH oprava textu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 11. leden 2022 Sdílet Vloženo 11. leden 2022 @MaraH Nemusíš. Zvládne to i ten, kdo má diagnostiku a rozumí jí. AGM baterii v AS mít budou a pokud ne, určitě objednají. Když ji koupíš v AS, tak se o montáž a nakódovaní baterie nemusíš starat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 11. leden 2022 Sdílet Vloženo 11. leden 2022 Když má auto odpojenej konektor rekuperace, tak tahle alchymie programování nový baterky odpadne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 11. leden 2022 Sdílet Vloženo 11. leden 2022 Ti si netroufám si říct... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Caster Vloženo 11. leden 2022 Sdílet Vloženo 11. leden 2022 před 4 hodinami, Martin Bednář napsal: Když má auto odpojenej konektor rekuperace, tak tahle alchymie programování nový baterky odpadne? Pokud použiješ stejný typ baterie a kapacitu, tak nemusíš nic programovat a je to v pohodě. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal413 Vloženo 12. leden 2022 Sdílet Vloženo 12. leden 2022 Zdravím všechny vespolek, u mé octavie (r.v. 2013) tuto zimu definitivně dosloužila autobaterka (původní z výroby). Chci ji vyměnit za novou, ale zvládnu ji max. zapojit, na nakódování si netroufnu. Tak přemýšlím, že k té registraci/nakódování zajedu do servisu, ale nejsem si jistý, jestli bez toho auto bude vůbec startovat. Teď je samozřejmě nepojízdné. Předem díky za radu. Z. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 12. leden 2022 Sdílet Vloženo 12. leden 2022 (editace) Nastavení nové baterie zvládne udělat i laik pomocí SW Carista, i změnu kapacity atd. Editováno: 12. leden 2022, autor: 15degren 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel S Vloženo 15. leden 2022 Sdílet Vloženo 15. leden 2022 (editace) Lidi,mám na Vás otázku,můžu nabíjet baterku Varta AGM chytrou nabíječku z Lídlu, aniž bych musel odpojit +,-,pól od baterky?Nabíječka má funkci pro nabíjení baterky AGM.Nechci ji odpojovat,abych nemusel na diagnostiku. Editováno: 15. leden 2022, autor: Pavel S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drincek Vloženo 15. leden 2022 Sdílet Vloženo 15. leden 2022 ano mmozes, ja mam tu cervenu ties nic neodpajam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel S Vloženo 16. leden 2022 Sdílet Vloženo 16. leden 2022 (editace) Drincek,ještě by mě zajímalo,po asi dvoudenním odstavení jsem změřil baterku a měla 12.4V.Tak jsem ji dal na chytrou nabíječku z Lídlu nastavil na ní nabíjení na hvězdičku,tedy udržovací režim a podle návodu k nabíječce nabíjení AGM baterkya neodpojil svorky od baterky,ale za cca.1hodinu nabíječka ukazovala 14,5V. nabití,tak jsem se zalekl a raději jsem to zastavil.Je to normální ,nebo jsem to měl nechat běžet dál,tak rychlé nabití?Pak jsem to změřil Vm.a napětí kleslo na 13V.tomu nerozumím.Je možné, že baterka už odchází,je to orig.2015.Konektor od mínus pólu Start Stop mám odpojený 2 roky a vše OK. Editováno: 16. leden 2022, autor: Pavel S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drincek Vloženo 16. leden 2022 Sdílet Vloženo 16. leden 2022 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drincek Vloženo 16. leden 2022 Sdílet Vloženo 16. leden 2022 ja nabijam O3 2l,TDi 110kw 4x4 jul 2016 (baterka agm origo) asi 3 roky teraz castejsie lebo jazdi zena (zima) a robi malo kilometrov,ziadne kable som neodpojil to robja len ...... nanieco to tam je ani kamarat v skodovke mi to neodporucal ,zevraj su natom zasvisle dalsie veci a baterka je na to stavana.Staci vypinat start stop na predlzenie zivotnosti baterky a dalsich veci tym spojene.Ked nechas baterku nabit na ful 14.7v tak to robim aj ja a v poho a nechas to napojene postupne to klesne dole (udrziavanie ).Nevadi ze tam mas 13v ono to klesne este nisie niekde tu to bolo dielenska pryrucka ,tusim to padne az na 12.4-12.5v a baterka je ok.Ked ju chces odtestovat nabi ju na ful neboj sa asi agm potrebuje tolko voltov(efb -efb+ 14.4v) o tyzden ju daj opet na nabijacku a ked ju nabije do 2-3h bude ok. Ja to tak testujem a zatial len raz som ju nabijal cca 7-8h a odvedy len 2-3h coje asi ta rezerva (rekurpiracia) a ked pouzivas vyhrievanie sedaciek mam pocit ze nabija na ful. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel S Vloženo 16. leden 2022 Sdílet Vloženo 16. leden 2022 Drincek,moc děkuji.👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel S Vloženo 17. leden 2022 Sdílet Vloženo 17. leden 2022 (editace) Poraďte,jakou kvalitní baterku koupit AGM,kterou nemusí nechat nakódovat.1.6 TDI 81kw.Pokud bych ji musel nakonec vyměnit. Editováno: 18. leden 2022, autor: Pavel S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 4. Únor 2022 Sdílet Vloženo 4. Únor 2022 Ak nechceš kódovať, tak identický typ ako máš teraz, vrátane kapacity batérie. Ak zmeníš typ, alebo kapacitu, tak by si mal kódovať, inak nová baterka bude mať kratšiu životnosť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.