Červenec 16, 201411 r první olej jsem měnil po cca 12tis., měl takovou nahnědlou barvu, ale byl pořád průhlednej a řídkej. teď mám najeto 21 tj. cca 9 od výměny a dneska jsem se podíval na měrku. hladina dobrá, ale ten olej je černej jak bota a hustej! u výměny jsem byl, lij se tam orig. VW LL. takže mě to zarazilo. kdepak to tam nechat dalších 20 tis.!!! nejlepší je fakt měnit to sám po 10 tis., ale v záruce to riskovat nebudu. takže budu dávat dál LL a měnit po cca 12 tis. v autorizáku. máte ten olej taky tak hnusnej? Upraveno Červenec 16, 201411 r od vormen
Červenec 16, 201411 r Mám najeto cca 5 tisíc po první výměně a je řídký a relativně čistý... Když jsem první výměnu dělal v 8 tisících tak taky nebyl zas tak špinavý, ale zase nevím jak vypadal filtr zevnitř...
Červenec 16, 201411 r já jsem právě prvních 10 tis. kontroloval pravidelně co 1000 kiláků a až do těch 12 byl furt vpohodě. je fakt, že dneska jsem to kontroloval u teplýho motoru pár minut po vypnutí motoru, jindy jsem to dělal u studenýho. takže mrknu odpoledne, předpokládám, že ten maglajs sedne a vytáhnu hnědou a ne černou měrku, ale i tak je to divný. nejezdím krátký trasy pod 20 km a benzín pořád jenom optimal95 od EO a vyjímečně N95 od benziny.
Červenec 16, 201411 r Olej ale nemůžeš hodnotit podle barvy.. ono to vlastně ani v domácích podmínkách nelze (vyjma kapkového testu). To že je černý / tmavý nemusí nutně znamenat, že je něco špatně a olej může být jinak v dobré kondici.
Duben 26, 201510 r Zdravim, chcem sa opytat - tiez sa to tyka vymeny oleja Nebudem menit olej v autorizaku, ale u znameho v servise. Chcel by som vsak vediet - vie niekto, aky olej dava skoda vo vyrobe do Rapid rv.12/2014 1,2TSI 77kW? Rad by som tam dal ten isty. Budem mat 5000km, a tiez moj olej vyzera ze uz ma "dost", pozeral to mechanik.Olej nebudem isto menit v autorizaku, zistoval som si v troch, co chcu za vymenu oleja, a tak ako pri mojom predoslom aute je to cca 250€ !! /mal som polo 1,4 16v/. Doneseny olej neakceptuju, hold slovensko . Akceptuju ale bez zaruky mobility. Predpokladam, ze to bude Castol 5W-30. Teda preco sa pytam? Pocul som ze autu skodi, ak ma stale iny olej. Ked mi zasvieti servis na palubnom PC, tak pojdem do autorizaku a predpokladam ze oni tam opat nemusia dat Castrol 5W-30 ale iny, tak to by bol uz treti olej. Dakujem za odpoved.
Duben 28, 201510 r Ja som kúpil ročného Rapida mal 23 000 km, servisný interval premenlivý, doma som vymenil olej na druhý deň od kúpi auta. Po 30 000 km som išiel do autorizáku a tam mi dali MOGUL 5W-30 EXTREME LFIII a bežne ho dávajú namiesto Castrolu. Cena bola 12.- EUR/liter. A mám subjektívny pocit, že ten motor ide tichšie a reťaz po naštartovaní studeného motora nezahrkoce... Upraveno Duben 28, 201510 r od touareg3
Duben 28, 201510 r No s novým olejom to asi nesúvisí, ja som si tam na tých 23000 km dal Castrol, filter MANN, náplň presne 3,8 litra a reťaz bolo počuť pri studenom štarte. A olej v servise mi nepreplnili, dali tam tiež presne 3,8 litra. Takže nie vždycky s novým olejom...
Duben 29, 201510 r Jestli můžu,tak vám poradím používat originální filtr,už bylo několik inovací a u origo máte záruku té poslední.
Leden 29, 20169 r Ahoj. Ohledně původního dotazu - pozná servis, že došlo k výměně oleje? Konkrétně např. u motorizací, kde je výměnná filtrační vložka jsem jist, že na filtrační vložce je vyraženo datum - asi výroby. Takže pokud by se stalo, že vložka je mladší ,než zbytek auta (u první výměny), tak to poznat zkrátka mohou. Za druhé - občas je vložka z výroby jiná, než se dodává jako náhradní díl - u mé oktávky jsem si toho taky všiml a nejen já - např zde to zmiňuje jeden kolega zde z fóra. http://forum.skodahome.cz/topic/125185-new-octavia-14-tsi-dsg-vs-old-rs-20-tdi/page-22 To samé výpustní šroub - ten původní z výroby může být jiný. Po první výměně oleje by se měl vyměnit a dále se mění už jen podložka. Jiná otázka je, kdo to bude zkoumat při klasické servisní výměně oleje. Jednou jsem viděl technika jak to dělá a nezkoumal vůbec nic. Prostě vložku vyhodil a hotovo. Jsou to jen moje postřehy - taky jsem to řešil. Upraveno Leden 29, 20169 r od Tekiti2
Leden 29, 20169 r Toto zcela bezpecne nikdo v servisu neresi. Veci co maji negativni vliv na zaruku se resi, az kdyz se ji clovek snazi uplatnit.
Leden 29, 20169 r Jasný. Jak jsem psal opravdu to nikdo neřeší. Jen jsem psal, že kdyby se někdo snažil, tak by to asi odhalil - viz poznámka se zárukou.
Leden 29, 20169 r 5 popsaných stránek o hovně. V servisech to maj naprosto na háku a nikdo nic neřeší.
Únor 7, 20169 r Pracujem ako predajca SODaP v autorizovanm servise Skoda a pri 15 000 km som si nechal u nas vymenit olej a filter. Filter originalny (skodovka davnejsie inovovala filter kvoli prepustacim tlakom oleja) a olej som dal Shell AVL 0W/30 - predtym tam davali 5W/30 tiez longlife. Skrutku sme nemenili - vraj nebolo potrebne. Interval sme nanastavovali a to na moju ziadost lebo som bol zvedavy co bude Yeti hlasit a mam moznost zajst k nam na diagnostiku a vypnut to ci nastavit kedykolvek. Teraz mam najazdenych cca 18 000 km a zacalo mi zobrazovat interval do servisu, zacalo to udajom 6000 km Radil som sa s nasim technikom, nemam si to vsimat. To znamena ze by som mal ist na prvu oficialnu servisnu prehliadku pri 24 tis km a nie 30 000. Auticko si samo rata premenlivy interval v zavislosti na viacerych faktoroch. Pred letnou dovolenkou (opat Grecko) pojdeme s Yetim k doktorovi na preventivku a vymazeme mu zle sny a nastavime co treba ak by nas cestou nedajboze stretol iny servis.Tak ako je to tu uz napisane, v servise nikto neriesi aky vyrobny datum je na filtri. Mozno by sa niekto pozastavil nad tym preco je tam neznackovy filter a v pripade nejakej zaruky by bol problem. V servise riesia udaje ktore ElsaPro nacita z auta.Zaruka mobility u Skoda plati ak absolvujete predpisanu a planovanu servisnu prehliadku v autorizovanom servise a to v zavislosti na najazdenych km alebo case, podla palubneho PC. Po takej prehliadke vam opat zacne platit zaruka mobility do dalsej prehliadky. Upraveno Únor 8, 20169 r od bezname
Únor 7, 20169 r Domníváš se, že někdo v autorizáku vytáhne ten černej humus a bude na něm něco zkoumat ? Já bych řekl, že v tom stavu může zkonstatovat pouze jednu věc, a to, že filtr tam byl.
Únor 7, 20169 r to jirkaK - neviem aky humus mas na mysli Bral som to zo svojho pohladu v suvislosti s motorom ktory mam v aute ja. Nemam patent na rozum, no viem, ze na motor 1,2 TSI ide plechovy skrutkovaci filter (obrazok) a ten sa zahumusit moc nevie Samozrejme pokial ide o vymenu filtracnej vlozky ake su v inych motoroch, tak mas ciastocne pravdu. Pocul som uz aj o pripade, ze niektori mechanici vyberali pri vymene filtracnu vlozku ktora bola nielen zahumusena ale aj dost rozpadnuta, Nejaky fest ekonomicky vyrobok A ak by nahodou bolo auto este v zaruke a motor by nedajboze klakol kvoli comukolvek a vybrali by takyto polorozpadnuty filter, tak potom je to uz o inom ...
Únor 7, 20169 r a, chybička ! Já mám jen vnitřní vložku. Tam jsi rád, když na to nemusíš moc šahat. No na tomhle typu filtru ano, tam se to zjistit dá snadno.
Únor 7, 20169 r Tipuji shell 5w40. Koukal jsem na na něj na shellce a maj tam napsané vhodné pro prodloužené intervaly. Nebo tak nějak. Docela jsem se pobavil.
Únor 7, 20169 r nenchávejte tam ani LL 30 t. km. Výrobci aut dělají všechno proto, aby motory moc dlouho nevydržely a tahle zhovadilost tomu významně napomáhá. Já tam sice LL mám taky, ale měním ho co 15t. km. A kdo to má načipovaný, tak to tuplem měňte dřív !!!
Únor 8, 20169 r Tipuji shell 5w40. Koukal jsem na na něj na shellce a maj tam napsané vhodné pro prodloužené intervaly. Nebo tak nějak. Docela jsem se pobavil. Jj asi sa pomylil, lebo Shell nema ziadny LL vo viskozite 0w40 ani 5w40.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.