miklisek Vloženo 9. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2016 Patří to spíše do tématu o motoru a rozvodech. A důvod výměny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOCI.TOM1 Vloženo 29. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2016 Tak pánové (a dámy). Příčina mých zvuků odstraněna. Ložiska v převodovce. Nějaký nůžky nebo jak tomu technik řikal :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 29. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2016 kde jsi s tím byl ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 29. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2016 Vidličky, jestli ty nejezdíš s rukou na šaltpáce, ha, přiznej se :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOCI.TOM1 Vloženo 29. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2016 V Autodružstvu Praha. No, ruku mám na područce položenu skoro pořád, ale že bych se nějak významě dotýkal šaltpáky bych neřekl :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2016 To si řešte někde jinde, už stačí, že se jedná o převodovku a ne o motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Rapid Vloženo 3. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2016 Ozývá se mi písknutí při startu. Nemáte s tím někdo zkušenost? Rok výroby 2013, modelový rok 2014, 1,2TSI 77kW, najeto cca 33tis. Písknutí.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 3. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2016 Slyším tam řetěz, pískání ne, občas se mi to také projeví. U tebe pravidelně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Rapid Vloženo 4. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2016 Řetěz slyšet není. Zvuk je nahraný mobilem, takže zní zkresleně, ale písknutí je zřetelně slyšet. Záleží na čem to posloucháš. Na notebooku to slyším v pohodě, ve sluchátkách taky, v mobilu hůř. Akorát to nesmíš mít příliš nahlas, přehluší ti to motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 4. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2016 já tam písknutí slyším, jako když nahodíš letecký motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodko-k Vloženo 10. Červen 2019 Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 Ráno po štarte studeného motora počuť takýto zvuk pár sekúnd, potom to stíchne (pripájam nahrávku). Čo to môže byť? A rozvodmi to podľa mňa nie je, lebo niekedy zvykne zarachotiť aj reťaz, ale to je iný zvuk. 1,2tsi 63kw, 70 000 km. motor 1.mp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 10. Červen 2019 Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 Já tam slyším klasiku rozvody a téma na zvuky z motoru zde již také je. https://forum.skodahome.cz/topic/128623-nepřirozené-zvuky-z-motoru-12-tsi-ea111/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Červen 2019 Sdílet Vloženo 10. Červen 2019 Témata sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodko-k Vloženo 18. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2019 Môžu to byť zdvihatka (hydroštely) ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stastny1100 Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 (editace) Ahoj, mám taky tu čest se zvláštním zvukem, který je slyšet u nádrže s chladící kapalinou. Děje se to cca od prosince 2019, tak sem nechal vyměnit vodní pumpu a na chvíli to přestalo. Dneska sem měnil žárovku a zvuk se zase ozýval. Divný zvuk od nádrže s chladící kapalinou Už si i řikám, jesi to není normální TSI zvuk 1.2 TSI EA 111 Golf VI 09/2012 Editováno: 18. Duben 2020, autor: stastny1100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Moc to hrotite kluci, jede, jede. Neskube, funguje. Tak neresit. TSI ma zvuku plno. Resit jen to co prestane fungovat nebo upadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Tohle je úplně normální zvuk a dělá to u poloteplýho motoru. Je to clona na vodní pumpě. Tu starší auta nemají a tudíž ty zvuky nevydávají.Taky to mám natočeno na videu. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stastny1100 Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Dík za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick369 Vloženo 27. Duben 2020 Sdílet Vloženo 27. Duben 2020 Zdravím, chcel by som sa s Vami poradiť ohľadom klepotavého zvuku z motoru 1,2 tsi 77kw, ktorého intenzita sa zvyšuje s otáčkami motora. Po prvej návšteve autorizovaného servisu mi bolo povedané, že je to rozvodová reťaz, tak som to akceptoval a dohodli sme sa na výmene a rovno s tým aj výmenu oleja, keďže by ma to za mesiac čakalo tiež. Pri preberaní auta som sa však dozvedel, že problém výmenou reťaze odstránený nebol, že vraj to celé spôsobilo to, že pri poslednej výmene oleja mi v prechádzajúcom servise (tiež autorizovaný len iný) zle nasadili vnútornú gumičku na olejový filter, čo spôsobilo pokles tlaku oleja a tým pádom mi natiahlo rozvodovú reťaz, reťaz na olejovom čerpadle a pridrelo hydroštely (je toto vôbec možné??). Tak som dostal odporučenie, že pomôže výmena hydroštelov, po tejto výmene mi auto bolo odovzdané s tým, že je to hotové. Naštartoval som chvíľu popočúval (moja chyba, lebo vždy to začne až keď sa auto mierne ohreje cca pár minút na voľnobeh ale ponáhľal som sa) a zdalo sa to v poriadku, tak som odišiel. Avšak akonáhle som prešiel pár km, samozrejme opäť to bolo počuť absolútne rovnako ako na začiatku, tak som im zavolal, že čo to má znamenať, že problém nebol odstránený a odpoveď bola "tohto sme sa báli, je potrebné vybrať motor, rozobrať a hľadať chybu". Čo ma naštvalo a sťažoval som sa ako mi vôbec mohli odovzdať auto bez upozornenia, že problém odstránený nebol, však hádam by si to po výmene mali skontrolovať. Čo na túto situáciu vravíte a ako to ďalej riešiť? Ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 27. Duben 2020 Sdílet Vloženo 27. Duben 2020 Kolik to má najeto a video by nebylo? Každopádně na filtr se žádná gumička nenasazuje, je součástí filtru, dřív se stávalo, že těsnění ze starého filtru zůstalo v držáku a na to se našrouboval nový, ale to bys poznal chvilku po nepovedené výměně. A i kdyby, tak to rozhodně nenatáhne řetěz na olejovým čerpadle :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick369 Vloženo 27. Duben 2020 Sdílet Vloženo 27. Duben 2020 Najazdené to má 102 tisíc, na fotke mi to ukazoval, že vnútorná gumička bola skrútená ale nechce sa mi veriť, žeby sa to prejavilo až po roku od výmeny. Tiež sa mi to celé nezdá, obhajujú sa tým, že som mal slabý tlak oleja ale môj názor je, že ak by bol naozaj až taký slabý, palubný by mi to zahlásil, hlavne keď to trvalo rok. Video samozrejme priložím, celkom zreteľne to počuť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 27. Duben 2020 Sdílet Vloženo 27. Duben 2020 To zapomenutý těsnění má opravdu za následek nižší tlak oleje a klepání, ale kontolka na to neupozorňuje žádná, pokud nepřeskočí řetěz teda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick369 Vloženo 27. Duben 2020 Sdílet Vloženo 27. Duben 2020 Prikladám aj video, myslím si, že je to tam dostatočne počuť. Video.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 27. Duben 2020 Sdílet Vloženo 27. Duben 2020 Díky za video, tohle jsem ještě u tohoto motoru neslyšel, je to opravdu hodně intenzivní. A co třeba vodní pumpa? Ten řetěz k olejovýmu čerpadlu taky měnili? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick369 Vloženo 27. Duben 2020 Sdílet Vloženo 27. Duben 2020 Vodná pumpa nebola menená, na to som sa schválne pýtal a že to nie je potrebné. Reťaz k olejovému čerpadlu je vymenená, že vraj bola poriadne natiahnutá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.