Přejít na obsah

Ojete nebo nove?


leonidas.76

Doporučené příspěvky

Ahoj, asi uz tu stejne nebo podobne tema bylo, presto se s dovolenim zeptam.

 

Jde mi o hamletovskou otazku nove auto nebo ojete auto?

 

Byl bych rad, kdybyste mi predlozili nejake argumenty a zkusenosti.

 

Muj stav. Mam Octavii I, 1.9 TDI, 66kW, r.v. 1998, mam mesic do konce technicke. Rozvody, ktere jsem nechal delal pri koupi jsou u konce (tedy po 90tis km). Motor se vsak zda byt dobry a kombinovana spotreba okolo 5l/100km mi prijde stale OK. Ale pokud nekdo z vas ma starsi auto (tomu memu je tedy uz 16 let), tak jiste vi, ze naklady spojene s udrzbou a "lepenim" vsemoznych oprav jsou fakt silene. Ja uz jsem si pred rokem rekl, ze uz do toho nebudu investovat a ze to auto dojezdim. Jenze rok utekl jak voda a me ted ceka rozhodnuti, zda jeste zainvestovat do rozvodu (olej, filtry a zrejme jeste podstatnejsi veci jako usazeni motoru, protoze klepe, stejne tak cepy a rizeni) nebo poridit neco jineho. A to bud nove s pujckou nebo neco ojeteho treba okolo 200.000,-

 

Takze jsou to vlastne tri moznosti.

 

Nepotrebuju mit nutne nablejskany novy auto. Naopak jsem rad za tohle stary, protoze uz ani nepoznam, kde pribyl jaky skrabanec.

Jenze 16 let je fakt hodne a investice do oprav by se asi nerentovaly a jet s tim nejakou dalku uz je asi risk.

Jenze novy auto je 1. magnet pro zlodeje, 2. cena noveho je nad moje financni moznosti, musel bych resit uverem, 3. cena noveho ve chvili koupe klesa min. o 1/4.

Jenze ojety auto muze mit skryty vady a ja nejsem zrovna odbornik.

 

Tak jak? Diky za kazdy tip na rozreseni tyhle hadanky.

 

L.

Editováno: , autor: leonidas.76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já začnu pesimisticky,co se týká ojetiny je docela velká šance, že vyhodíš peníze za něco "stočeného" a bůh ví co ještě.

Možná by bylo fajn napsat kolik si můžeš dovolit pustit chechtáků, třeba by to bylo na nějaký roční vůz-tam jsou v nabídce pěkné auta s historií, skoro nové a už levnější o tu cca 1/4.

Třeba ty zloděje bych v případě novějšího auta neřešil, to pohlídá pojistka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za odpoved. Psal jsem, ze mam 200 papouchu. Takze pokud by slo o neco novyho nebo rocniho, tak plus nejaka pujcka asi, ze jo? :D

 

Ta soucasna OI je moje prvni auto. Mam ji nyni 6 let a najel jsem s ni tech cca 90 tis. Jsem spokojenej se spotrebou a prostorem (kombi).

 

1. Paklize bych neopravoval a nesel do nejake zase roky stare ojetiny, tak by me zajimalo, za kolik se tak da koupit rocni auto v dobrem stavu?

2. A odkud se berou rocni auta? Preci vsechny rocni auta nejsou od zamestnancu Skody, kteri je udajne maji za dobry peniz na pronajem :D

3. Znamena to, ze kdyz bych koupil rocni, ze bych do nej krome oleje a gum nemusel treba 5 let investovat? Ja vim, ze auto je luxus a kasicka. Proto prave hledam variantu, ktera je nejekonomictejsi :D

 

jo a jeste 4. vyplati se pro to rocni do Nemecka z pohledu penez a serioznosti? :D

Editováno: , autor: leonidas.76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdybych hledal "nové" tak bych to vzal stejně jako pawouk, jsou to dobré nabídky od škodovky, nějaká ta moucha se třeba najde ale pořád lepší takové "nové" než nějakou jetinu kde toho můžeš najít poměrně víc...roční auta od škody bych se nebál!

 

já jsem místní exot, na mě radši nekoukej :kol-28:

Editováno: , autor: Hurikan88
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Levota? To nevíš nikdy, nicméně u ročních vozů bych se toho nebál,jsou to auta s historií splňující určité podmínky stáří max.18měsíců a max.30tkm, jestli si to dobře pamatuji.Osobně jsem při koupi auta brouzdal taky ve vodách ročních vozů Škoda, než padlo rozhodnutí pro O3, která se v ročních vozech tenkrát ještě moc neobjevovala jestli vůbec.

Editováno: , autor: Sanek81
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No přinejmenším to nebude kradený, nebo na tom nebude váznout nějaký utajený nesplacený leasing, nebo tak něco. Na ty auta jsou normální tovární prodloužené záruky. Tady je třeba něco levnějšího, než ta OIII (u té by mě jen vadila manuální klima a ten hnusnej Swing).

Ale dle mého názoru bys měl zúžit výběr: stanovit zda benzín, nebo diesel (podle ročního nájezdu km), jaký výkon motoru a jakou minimální výbavu chceš, cenu, kterou nechceš překročit, atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jestli ojetinu, tak roční ze Škoda Plus. Mám s tím dobrou zkušenost. Na Roomsteru jsem v roce 2009 ušetřil 100tis oproti ceníkové ceně a přitom nájezd byl 2500 km. 4 letá záruka v ceně, co si víc přát.

 

Škodovka potažmo Škofin (ten je obvykle prvním majitelem v TP u aut ze škodaplus) má dobře spočítáno jak staré auto a s jakými km má nejvyšší zůstatkovou hodnotu.

Editováno: , autor: Flag
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

slusny, tak to je presne 30% dolu :D ... odkud to auto je? a jak jsi vedel, ze to neni nejaka levota? nebo furt nedokazu pochopit ty duvody, proc to nekdo dava po roce pryc s tretinovou "ztratou" :D

Uvědom si, že výrobní cena je někde jinde než prodejní, takže i když je v u vozů ve Škodaplus relativně velká sleva po ročním užívání, tak v MB na tom určitě netratí. Ostatně sami zaměstnanci mají možnost si tyto vozy také koupit a to ještě levněji. Samotní prodejci většinou nakupují více aut najednou , mají snad na to nějaký aukce , takže si podle toho taky udělají sami cenu aby netratili , dá se někdy i usmlovat menší sleva , mě se jednou povedlo dostat u auta za cca 320 tisíc ( byl to benzinový Roomster 1,6) deset tisíc slevu. .

Těchto aut bych se rozhodně nebál - ovšem ceny odpovídají stáří a kilometrovému nájezdu.

Tak nevím jestli se ti bude něco zamlouvat s tvým rozpočtem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...