Červenec 27, 20169 r V 25. 7. 2016 at 21:12, TOMUS napsal: Ahoj Kluci a holcičky Mate nějaké zkušnosti v témě jizda s zaputim tempomatem a spotřebu benzinu? Mam Fabču 2 FL a mam takové zkušnosti, že při zaputim tempomatě žere vic benzinu než když jedu s vyputim tempomatem. Neni to moc ale vždy trochu. Je to kolem 1L na stovku. Při zaputim tempomatě malo kdy palubni počitač ukazuje 0.0 zase něco ukazuje . Dokonce když jedeš po cestě a máš šikmý ku dolu a normalně nedavaš plyn to PP ukazuje 0.0 i na tempomatě zase ukazuju 2.0 nebo 2.4 nebo 1.8L. W starši motorizace během jizdy s zaputim tempomatem spotřebu byla menši než s vyputim tempomatem. Můj přispěvek se týka lidi co mají TSIčko Vyšší spotřeba při jízdě se zapnutým tempomatem je způsobena zejména tím, že tempomat udržuje nastavenou rychlost v úzkém rozsahu (+- 2 - 5 km/h podle typu), kdežto když jedete "obyčejně", tak vám rychlost kolísá v mnohem větším rozsahu zejména k nižším rychlostem, a průměrná rychlost je tudíž nižší. Důvodů proč při jízdě ze svahu tempomat neuzavře přívod paliva je celá řada, taky mi to vadí, a v tom případě ho vypnu.
Červenec 27, 20169 r " Důvodů proč při jízdě ze svahu tempomat neuzavře přívod paliva je celá řada, taky mi to vadí, a v tom případě ho vypnu. " A nebo používat speedlimiter, a při jízdě z kopce prostě sundat nohu z plynu.
Červenec 28, 20169 r před 11 hodinami, jjjlll napsal: " Důvodů proč při jízdě ze svahu tempomat neuzavře přívod paliva je celá řada, taky mi to vadí, a v tom případě ho vypnu. " A nebo používat speedlimiter, a při jízdě z kopce prostě sundat nohu z plynu. Při použití tempomatu s DSG převodovku mám nohu na plynu nebo na brzdě pouze vyjímečně, většinou mám obě nohy pohodlně na podlaze a rychlost reguluji zapínání a vypínáním tempomatu. K čemu by mi byla užitečná nějaká funkce speedlimiteru jsem bohužel nepochopil. Upraveno Červenec 28, 20169 r od dodge
Červenec 28, 20169 r Speedlimiter používám v obcích kde to neznám, kvůli případnému měření rychlosti. Tady mi to přijde pohodlnější než tempomat.
Únor 14, 20178 r Tak dneska jsem se objednal na dodělání tempomatu. Celkově by to mělo stát 5 400 Kč. Materiál 4 300 Kč, montáž 1 100 Kč.
Únor 20, 20178 r Ahoj, minulý čtvrtek jsem si objednal k pravidelnému servisu po 30t km i domontáž tempomatu. Dnes jsem si auto převzal. Funguje OK. Cena celkem 5463Kč včetně DPH. Dostal jsem 5% slevu jako domovský AS (Praha).
Únor 20, 20178 r A dostal si i tu páčku co tam byla? Protože se musí dávat nová, tak jestli ti dali tu starou. Snad se nepletu, že se musí dávat nová.
Únor 20, 20178 r Jop, dávají se celé páčky nové levá i pravá. Je to jeden kus a vlastně je to i nejdražší položka - nějakých 3500,- bez DPH.
Únor 20, 20178 r Proč by se dávala práva páčka? Však stačí levá jenom, aby tam byl přepínač tempomat/speedlimiter ne? Jeden kus jo? A dají ti ty staré? Upraveno Únor 20, 20178 r od Mics0d
Únor 21, 20178 r Je to jeden kus, stare packy jsem dostal. Rad bych se jich zbavil, ale neumim si predstavit k cemu by to chtel nekdo koupit...
Červenec 27, 20178 r Po velkém servisním update sw90... je speedlimiter nefunkční. No reklamovat to nebudu.
Červenec 27, 20178 r A tempomat? To už ty lemplové fakt neumí nic udělat pořádně? Chtěl jsem na servis, protože se mě nechce čekat, kdy ten krám klekne v zahraničí před dovolenou. Bez tempomatu ale jet nehodlám.
Červenec 27, 20178 r A proč to nebudeš reklamovat? Budeš čekat a až to budeš prodávat tak snížíš cenu kvůli tomu, že si to nereklamoval? Nebo si to pak zaplatíš?
Červenec 27, 20178 r No myslel jsem, že chvilku počkám jestli se neobjeví že je to nová vlastnost, že tu za mě blbost odstranili. Speed nepoužívám a mám ho trvale na páčce vypnutý a jenom jsem tak pokusně ho zapnul jestli z toho není tempomat. A na reklamaci mám času dost jak jsem psal u sebe tak jsem na dovolené a jsem rád že opravili problém. Až se vrátím tak zajdu do servisu v Brně kde ho mám 5minut pěšky od práce. A Adame, tempomat nemám tak nevím. Upraveno Červenec 27, 20178 r od milanxx Doplnění
Srpen 8, 20178 r Tak to byla neuvěřitelná souhra náhod. Není to chyba sw ale je vadná páčka. Už řeším co dál.
Srpen 22, 20178 r Dnes konečně po čekání na SWAP a termín do servisu proběhla montáž nových páček a aktivace tempomatu. Oproti předchůdcům mi na můj VIN dodali páčky 6C0959513GIGI které stojí o 50% méně. Takže se celá akce v domovském servisu vlezla pod 3900. Staré páčky mám na hraní doma.
Srpen 23, 20178 r Ha překlep 6C0953513gigi. A mam style s maxikem, alarm. Předtím sem to opsal z faktury a tohle je z mejlu. Upraveno Srpen 23, 20178 r od milanxx
Srpen 26, 20178 r Zdravím . .. Pátral někdo po tom, jestli to tlačítko přepínání Tempomat / Speedlimiter (MODE) má samostatný vstup do BCM, nebo je to vyřešeno přímo v páčce bez navýšení počtu drátů ?
Srpen 26, 20178 r Ne není žádný další drátek. Je to vše vyřešeno v páčce přes odpory. Jak sem ty páčky doma zkoumal tak rozďěláni nic moc. A v autě to nepůjde tak stejně musí volant s bagem dolů.A potřebuješ Swap a jsou to ve skutečnosti 3 kody. Teď mě napadlo, že kombinací odporů v extra tlačítku by se dal speed přepnout na tempomat. V sekci návody si stáhni schemata a zkoumej.
Srpen 26, 20178 r Propípal jsem páčku tempomatu bez "MODE" ještě před montáží do auta a řekl bych, že všechny čtyři výstupy byly jen 0/1 bez odporu . . . Do BCM jsou pro tempomat jenom 4 vstupy a v konektoru na páčce rezerva není . . . Kdyby to šlo vyřešit "vlastním" tlačítkem pro přepínání a jiným nastavením, tak bych byl potěšen :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.