Přejít na obsah

Jak se Vám sedí v SII


AR1

Doporučené příspěvky

Mám nějak potřebu si postěžovat. SII je opravdu, podle mě, krásný auto. Z venku i zevnitř. Mám bohatou výbavu, nic bych neměnil. Jen ty sedačky. Jsem v autě denně. Mám asi 14. auto, doma máme Pašíka 99 (sedačky alcantara-kůže), firemní OII tři roky, předtím FI i II. Takže jsem už nějakém autě jezdil. Jezdím denně jako obchoďák. Auto mám z bazaru a jsou v něm příplatkové sedačky alcantara.

Já v tom prostě neumím sedět.

Jsou tvrdý jak lavice, mají podle mě krátký sedák (vyloženě to považuju za konstrukční chybu), pokud potřebuji prudčeji vybočit třeba při předjíždění a mám kabát, tak v nich plavu a přitom mě paradoxně neustále tlačí do stehna vlevo boční vedení sedáku. Neustále se na sedačce vrtím a nevím jak bych si sednul. A to nejsem obr, 170/78, být mohutnější tak se tam podle mě nedá vejít. 

Škodovky obecně mají takový, zase podle mě, podivně vysoký posez. U těch Fábii jsem to bral kvůli kastli, ta OII byla o zvyk, měla látkovou sedačku, a když jsem nepřesedal do našeho Passata, tak mi to ani nevadilo. Někomu ten posez, já říkám "záchodový" vyhovuje, je fakt, že můj bratr leze z Passata jak z tanku. To bych neřešil, je to o preferencích posezu. Ale to nekonečné tlačení sedačky a krátký sedák mě prostě iritují....

 

Ps ještě bych doplnil - byl jsem u dealera "osedět" i jiné sedačky. Látková se mi jevila lepší, pohodlnější, celokůže pocit nic moc.

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jaký máš potah? Nebo jsou v LK stejný? 

Jsem projížděl internet a našel jsem ještě jednu takovou obecnou výtku, že se dneska dělají sedačky užší. Je to proto, že je  potom v interieru jakože víc místa. Což by mi sedělo, že mě tlačí to boční vedení.

Výměnu sedaček z L&K zvažuju, někde si do něj musím sednout. Ale zdá se mi, že ta primární konstrukce tj i rozměry budou stejný....http://www.skladova-auta.cz/detail-vozu/skoda-superb-combi-l-k-2-0-tdi-103kw-dsg-4x4-759

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Já jsem si myslel že SII má u všech vozů sedačky stejné, akorát se to liší kůží nebo látkou. :kol-32:

Mě to tak  přijde, že základ je stejný. Ale třeba látková sedačka je měkčí, nemá tak ostré boční vedení sedáku jako alcantara a netlačila mě. Kůže už mě trochu tlačila. u dealera mi řekli, že alcantara sedačka je braná jako sportovní a tudíž tuhá a je to tak dobře.. Ale jak jsem tak sledoval, tak řeknou cokoli aby se zákazníka uklidnili, takže bůh ví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malinko ano, ale vyrovnám ty boční kraje, Mám teď na sedačce zkušebně dva koberečky a je to lepší ohledně otlačení stehen. Posez to samozřejmě  nezlepší.

 

Všiml jsem si včera ještě jedné věci. V úrovní ovládače klimatizace je středový sloupek poměrně široký (narazil jsem ho kolenem) a nutí mě to sedět, aby se vešly nohy pod volat, poměrně nepohodlně.Mám pocit, že to s tím taky souvisí, protože mít nižší a širší sedačku, nevím, jak by to vycházelo s nohama. Ta ergonomie sezení není povedená. Možná s tím blbnu až moc, ale pohodlí v autě je pro mě hodně důležitý a tak koukám, jak v tom sedí ostatní a občas je normálně na ulici vidět, jak se v tom lidi kroutí.

 

A nedalo mi to, byl jsem si v bazaru projet C C5 na hydraulice. Zvukové utlumení stejné, ale působí to na mě líp a absence tvrdosti podvozku se mi líbí. Ale to beru, že je o prioritách. Co už bylo nezvyklý, zhoupnutí na zastavení na křižovatce, to je o mořskou nemoc :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si tu postěžoval :-) a uzavřu to. Byl jsem si projet ještě Passata a Mondeo, obě taky 2011.  Superb je ze všech aut v místě předních sedaček nejmenší, určitě v místě nohou. Je to tím, jak je poskládanej vnitřek. Superba jsem před koupí projel samozřejmě taky, ale to jsou věci, že je nedokážu na jízdě, když jsem vyvalenej z celýho auta, vidět. Řešit to nakonecnijak nebudu, dám pod prdel ten polštářek kvůli bočnímu vedení sedáku a šmitec :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já si nedám pokoj :-)

Polštářky nepomohly - spíš mi přijde, že to bylo horší. Sice to netlačí, ale posez je divný. Dnes jsem sehnal sedačky z A8. Mechanicky vypadají, že by tam mohli jít, jsem "zvědavý" na elektriku, mají nějak moc konektorů. Ale sedí se na nich skvěle, jsou pevné a přitom pohodlné.Nejvíc se bojím bagů. Tak jak bude lepší počasí, (na víkend hlásí zase hrůzu), tak to zkusím prohodit. A jestli tam půjdou, musím za nějakým elektro machrem. V případě pozitivního výsledku dodám foto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná právě proto :-)

Ale vážně - když si projedeš internet, tak je s tím spousta lidí spokojená, a spousta jako já ne. Poptal jsem i autočalouníky na případnou úpravu sedačky, sedačku jim vyfotil a někteří mi můj problém potvrdili, že to znají, že se třeba docpává sedák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...