Jan R. Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Bych tipl název - přístrojová deska s multifunkčním ukazatelem 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 (editace) Zakladni palubovka je MFD (multifunkcni displej). (Jan R. byl rychlejsi) V navodu k autu je pospane, jak se deaktivuje v aute bez MaxiDotu (kombinace cudliku na pacce blinkru). S vypnutym ASR se deaktivuje i FA. Kdyz se priblizujes i rychleji ke konstantne jedoucímu autu nebo jedes nekomu "za zadkem", tak na Maxidotu to zobrazuje výstrahu, na MFD nevim jestli je ekvivalent? Tuta, popripade brzdi kdyz vylozene jedes proti necemu, co stoji anebo najednou zacne prudce zpomalovat a ty nereagujes. Jakmile pohnes volantem nebo slapnes na brzdu, tak pak prestane. Editováno: 25. Září 2016, autor: epo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 FA reaguje i když stojíte na brzdě. Mě se stalo, že jedu za autem a vidím jak brzdí tak šlápnu taky na brzdu a kouknul jsem do zrcátka a on najednou začal brzdit víc a já si toho hned nevšimnul a začalo to na mě hned pípat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 před 44 minutami, epo napsal: V navodu k autu je pospane, jak se deaktivuje v aute bez MaxiDotu (kombinace cudliku na pacce blinkru). To ano, ale zase už tu někdo psal, že se FA aktivuje při každém startu a ty ho vlastně můžeš jen vypnout před každou jízdou ale ne natrvalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Takže je to jako se start/stop systémem? Dostal jsem v práci na přechodnou dobu FIII s tímto systémem, ještě jsem neměl čas studovat veškerá nastavení, nicméně ve Swingu to je zapnuté, ale nic na mě na MaxiDotu zatím neblikalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Mělo by to tak být. Ale nikde jsem se to z oficiální literatury nedočetl.Edit: tak v palubní literatuře je, že se aktivuje před každou jízdou.Píšu z telefonu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Hezky - Pawouk goes green miland42: jo takhle... to by pak bylo jak se S/S, muselo by se to vyzkoušet... Jak ted koukam do navodu, tak je tam i upozorneni, ve kterých pripadech by se mel FA deaktivovat, mj. "■ Při manipulaci s vozidlem na nákladním vlaku, trajektu apod." Jel jsem autem uz na obojim a ani jednou jsem to kvuli tomu nevypinal. Zadnou kolizi mi pri nalodovani ani pri "navlakovani" nehlasil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Aktivace případně deaktivace by měla zůstat nastavená i po vypnutí a zapnutí zapalování, píše se o tom v palubní příručce: Citovat Deaktivace/aktivace a nastavení v infotainmentu V infotainmentu je možné deaktivovat/aktivovat celý systém, resp. funkce Předběžné varování a Výstraha vzdálenosti. » návod k obsluze infotainmentu, kapitola CAR - Nastavení vozidla. Po vypnutí a zapnutí zapalování zůstávají funkce Předběžné varování a Výstraha vzdálenosti aktivované, resp. deaktivované, podle posledního nastavení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Když tak čtu že máte FA ve více výbavách, znamená to že je FA v každé Fabii standartem nebo je to spojený s DSG nebo tempomatem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 FA by měla být standart. Dnes vyzkoušeno: po zakrytí alobalem a rozjetí se na cca 40 km/h mě MFD napíše že je FA nedostupný. Takže když to tedy porovnám s tou předváděcí Fabii tak mě to nereaguje ani v krajní situaci - dnes opět zkouseno. Takže teď už jen servis a nastavit lepší citlivost?!Píšu z telefonu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 před 54 minutami, MilanHos napsal: Když tak čtu že máte FA ve více výbavách, znamená to že je FA v každé Fabii standartem nebo je to spojený s DSG nebo tempomatem? FA je v česku standart od výbavy Ambition Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 před 10 hodinami, ronall napsal: Aktivace případně deaktivace by měla zůstat nastavená i po vypnutí a zapnutí zapalování, píše se o tom v palubní příručce: Tohle ale chapu tak, ze funguje u auta, co ma MaxiDot a nastavovani pres Infotainment. Miland42 ma MFD a nema nastavovani pres radio ale pres packy nebo volant. A tam zas v prirucce pisou, ze po nastartovani je system opet aktivni, tak nevim. Milnad42: tak s tim zajed do servisu at ti zjisti, jaka citlivost je tam nastavena a pripadne ji zvysi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Mě to funguje celkem dobře. Od určité rychlosti autička s vykřičníkem. Jinak cyklisti a odbočující auta spolehlivě pípá a brzdí. Jenom když jdu do situace úmyslně a mám nohu na brzdě tak už FA nereaguje. Při akci to spíš brzdí takovým tukňutím abs protože většinou už dávám nohu na brzdu. Zatim jenom jednou to brzdilo oživot při objíždění odbočujícího auta a to jsem stál na plynu. Pak sem měl chuť zastavit a jít se zeptat bmw zamnou jesli mi blikala brzdová světla a jestli taky brzdil sám voživot protože to nemohl čekat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 před 3 hodinami, epo napsal: Tohle ale chapu tak, ze funguje u auta, co ma MaxiDot a nastavovani pres Infotainment. Miland42 ma MFD a nema nastavovani pres radio ale pres packy nebo volant. A tam zas v prirucce pisou, ze po nastartovani je system opet aktivni, tak nevim. Milnad42: tak s tim zajed do servisu at ti zjisti, jaka citlivost je tam nastavena a pripadne ji zvysi... Mám MaxiDot tak nemůžu zkusit, ale myslím že by to nedávalo žádný smysl pokud by to bylo jinak u MFD. Podle mě se to normálně vypne páčkama nebo volantem jako v infotaimentu natrvalo a ta větička v příručce je napsaná jen jako upozornění , že pokud je zapnutý tak se automaticky aktivuje při startu, dále už jsou pak popsané různé druhy vypínání. Nejlépe kdyby někdo kdo má MFD, tak podal info a budeme vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Odpoledne to vyzkouším, jestli se to samovolně aktivuje na MFDPíšu z telefonu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 By mě zajímalo jak to zareaguje když před auto skočí zvěř, tu potkávám v tomto období dost často. A právě jsem se v konfiguraci nedočetl nic o FA, proto se ptám jestli je mají teď všechny Fabie. A to budu mít Monte Carlo takže by tam měla být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejbuch Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 (editace) Já jsem velký zastánce FA, ale neber FA jako věc na kterou se můžeš spolehnout a nic neřešit. Myslím, že i se zvěří Ti pomůže, ale jen POMŮŽE. Mrkni na NCAP videa které jsou na YT je tam i FA. Pokud bere FA cyklistu tak bude brát i zvěř. U Monte Carla bude na 100% Editováno: 26. Září 2016, autor: vejbuch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Tak se mě dnes odpoledne podařilo FA aktivovat, ale na můj vkus je to opravdu až na poslední chvíli a to si ani nehrabl do brzd. Jen čistě akusticky. Málem jsem se u toho ale po...l strachy. Zkusím se zeptat v servisu jestli jde nastavit větší citlivost. Takže asi spokojenost, že to vůbec funguje.Píšu z telefonu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 před 11 hodinami, miland42 napsal: FA by měla být standart. Dnes vyzkoušeno: po zakrytí alobalem a rozjetí se na cca 40 km/h mě MFD napíše že je FA nedostupný. Takže když to tedy porovnám s tou předváděcí Fabii tak mě to nereaguje ani v krajní situaci - dnes opět zkouseno. Takže teď už jen servis a nastavit lepší citlivost?! Píšu z telefonu Takže jak - sám si citlivost nemohu nijak nastavit? V infotainmentu je vše, co se týká FA zapnuto a kde nic, tu nic - systém naprosto nijak nereaguje. Když ho vypnu, svítí kontrolka a nápis na Maxidotu. Ještě zkusím ten alobal. Zruš si tu hlášku "Píšu z telefonu" - pravidla fora toto netolerují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 před 4 hodinami, vejbuch napsal: Já jsem velký zastánce FA, ale neber FA jako věc na kterou se můžeš spolehnout a nic neřešit. Myslím, že i se zvěří Ti pomůže, ale jen POMŮŽE. Mrkni na NCAP videa které jsou na YT je tam i FA. Pokud bere FA cyklistu tak bude brát i zvěř. U Monte Carla bude na 100% Ale tak to jsem nemyslel že si budu šlapat na plyn a FA záhadně zabrzdí, jen jestli na brzdu dokáže brnknout dřív než ji zašlápnu já. Já jinak tím úsekem jezdím jak vite co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 (editace) před 59 minutami, Pawouk napsal: Zruš si tu hlášku "Píšu z telefonu" - pravidla fora toto netolerují. Zrušeno. Ani jsem si toho nevšiml. Za mě tedy omluva před 19 minutami, MilanHos napsal: ... že si budu šlapat na plyn a FA záhadně zabrzdí ... Ale takto jsem to přesně pochopil. před 59 minutami, Pawouk napsal: ... sám si citlivost nemohu nijak nastavit? Asi ne. Co jsem se o tom dočetl, tak s problémy to udělá servis. Editováno: 26. Září 2016, autor: miland42 překlepy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Nechápu v jakém smyslu mě cituješ? Že jsem hovado za volantem a očekávám od asistence 100% funkčnost zatímco si ve 120 budu pokuřovat? Nebo že bys ty od FA očekával že za tebe před srnkou zabrzdí aniž by sis zbytečně natahoval nohu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Neber to zle. Ani to tak nebylo myšlené, ale po tom co jsem ho dnes konečně rozpípal, jsem čekal, že mě šáhne do brzd, protože to z mého pohledu bylo už dost na krev... Rozhodně jsem neměl v úmyslu někoho kritizovat způsobem, který jsi napsal. Takže pokud jsi to tak pochopil tak promiň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 Já jsem na to teda hodně zvědavý, každopádně aby to bylo bezpečný pro všechny muselo by se minimálně dodržovat bezpečná vzdálenost, do toho předemnou třeba nevrazím ale ten zamnou má na mále co tak čtu zkušenosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 27. Září 2016 Sdílet Vloženo 27. Září 2016 FA obsahuje mnoho algoritmů a podmínek, které musí být splněny než se systém aktivuje, já sám když jsem chtěl v práci předvést FA se mi to ani po 3 pokusech nepodařilo, o pár dní později mi to duplo na brzdu, když auto přede mnou prudce zabrzdilo. Při zkoušení jsem zjistil, že FA se aktivuje pokud prostě jedu s přidaným plynem, pokud brzdím nebo mám sundanou nohu z plynu FA málokdy reaguje, nechci říct, že nereaguje, ale je tak chytrý, že vlastně pozná když to dělám schválně nebo ne. Zkrátka bych radši nezkoušel jeho funkčnost, on sám ví kdy je potřeba zasáhnout. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.